You Are Reading

1

FERNO Family Day & Ikan Bakar @ Muara Sg. Duyong, Melaka

TayarGolek.Com Monday, August 3, 2009

25012009013-001

 

aa


Aku cerita serba sedikit ttg FERNO Family Day &  Ikan Bakar Bernoda di Melaka nih..Idea asal adalah dr Bro Abe yg mmg tidak asing lagi dlm bab2 memperkenalkan @ mencadangkan tempat2 menarik utk TTS. Atas idea ini, kami terus dan terus berbincang melalui forum FERNO kami di http://er6n.my-forums.net .
Pada mulanya idea ni adalah hanya utk “tayar golek” ke Muara Sg.Duyong utk makan-makan ikan bakar jer..kire balik hari ler..tp dgn idea2 yg bernas lagi “mantop” dari geng FERNO yg lain telah wujud satu  idea baru yg mana ride kali ni boleh dijadikan sbg Family Day FERNO..dan yg ber”family “ boleh bawa bersama..overnite satu malam di chalet yg berdekatan.

FERNO Family Day & Ikan Bakar  @ Muara Sg. Duyong, Melaka pd 1 Ogos 2009 spt yg dirancangkan telah pon menjadi kenyataan. Aku pergi bersama family..walaupon memandu kereta tetapi hati dan perasaan tetap 1 iaitu berkumpul bersama Friends Amongst ER6 Owners (FERNO). Seramai 9 geng2 yg “dgn rela” atau “terpaksa” atau “dipaksa” turut membawa family mereka antaranya spt Bro Wattados, Bro Arikor9(wak), Bro Rizal_shr, Bro Juster6, Bro Rck_mcis, Bro Wandet, Bro Royzjeff, Bro Hishamer6n dan Bro ADB.
Seramai 17 FERNO bikers termasuk geng Selatan yg menyahut cabaran “tayargolek” ke Muara Sg. Duyong. Apa yg telah diberitahu, mereka memulakan “tayargolek” dr Sg.Besi kira2 pukul 1700 dan ride diketuai oleh bro Paiz.



1600-1630 @ R&R Dengkil :
 bagi yg berkereta, kami berkumpul di R&R Dengkil..hanya aku, wattados & Arikor9 jer gerak bersama kira2 pukul 4.30ptg. Selainnye gerak lebih awal atau lewat sedikit mgkin atas urusan peribadi masing-masing.



1800 @ Petronas Ayer Keroh :
Kalo korg nak tau wattados & Arikor9 ni ..drive ada serupa mcm bwk moto daa…jauh aku kene tinggal.. :(..ape2 pon kami semua selamat sampai. Apa yg aku nmpk geng2 FERNO dr Selatan telah pon berada di sana..bak kata Abuya “ ujan ler bro masa on de way ke sini td..” alah ujan tu air BUKAN nyer api..hahahaa..
Geng berkereta yg dah lama sampai masa tu spt Hishamer6n & wandett. Royzjeff tiba 30minit selepas tu..
Beberapa pics yg dpt aku tangkap..


1. Geng2 Selatan.
 IMG_1421


2. Antara geng2 Kereta..”eh ingatkan naik moto blh sampai dulu..”
IMG_1422

 


3. Stiker “Monster”


IMG_1423

IMG_1424

 

IMG_1425

 


Kemunculan geng2 FERNO dr KL
IMG_1426

IMG_1427

IMG_1428

IMG_1429

IMG_1430

IMG_1431

 


Anak2 aku yg tak sabo2 nk tgk deretan moto secara “live”


IMG_1432 

IMG_1435

IMG_1439 

IMG_1440


Parking & Lepak time..

IMG_1433

 

 IMG_1434  IMG_1438

Kaum2 IBU..selamat berkenalan yer!!


IMG_1436

 

 IMG_1437

 

  IMG_1441
Geng berkereta (Royzjeff, wattados, aku, wandet, Arikur9 & Hishamer6n) meneruskan tayar golek gerak lebih awal dr bermoto..yer la moto kan lajuuuuu…!! :D. Royzjeff jadi tok ketua kali ni..
Selepas kira-kira 10-15minit pemanduan, selepas satu simpang empat tiba2 Arikor9 & Hishamer6n terputus dr konvoi. kami pun tggu ler dekat 10minit..”ermmm…tak muncul2..Ok lah kite gerak, ape2 hal nnti diaorg blh call”..



1930 @ Muara Sg. Duyong:
On da way ke Muara Sg.Duyong..view dr dlm kereta..gambar agak goyang sbb jln tak cun sgt ler..!! boleh laaa…


 

IMG_1443

 IMG_1444

  IMG_1446


Jomm….!


IMG_1447

 
Aikkk?? Diorg dh sampe?? Mmg pantas…


IMG_1448

 
Amik port masing2 erkk…!! Barisan yg membawa family.

IMG_1449

 IMG_1450

 IMG_1451 

IMG_1452 

View deretan ER6N di Muara Sg Duyong.

IMG_1453

 IMG_1454

 IMG_1455

 IMG_1456

IMG_1457 


Aku mmg kenal jacket ni..bagi yg tatau ni jaket Abuya erk!! Jumpa kt highway horn2 skit.. :P


IMG_1458

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ermmm…mana lah aku nk duduk nih!! Aku nk cari yg lauk bykk..!!

 

IMG_1459 


Bagus geng FERNO ni..baca doa dulu..opss!! Lupa nk bgtau, bacaan doa MAKAN disampaikan oleh Sri_Mersing.


IMG_1461

1..2..3..Okayyyy!! Makan timeee..!!Tu diaaa..ikan bakar yg telah dibakar…


IMG_1462

Bersedia utk makan “Otak-otak“
IMG_1463

IMG_1464

Alamakk bro wattados..terselit la pulok..!!


IMG_1465

Perghhh..setel!! tenang jiwa beb..tak kasi chance punyer!!
IMG_1466 IMG_1467 IMG_1468

Paiz sedang menunjukkan skill “gigitan”..hehehe
IMG_1469


Bro Rizal & bro Taja..
IMG_1470

Bro adb & wife..eh tak makan ape2 ke bang??
IMG_1471

Abe & Wife..
Cube korg tgk betul2 pic nih?? Siapakah di sebalik Abe & wife Abe tuuu??
IMG_1472

Bro rck & wife
IMG_1473 IMG_1474


Tuah..ni sirap limau ke..ROSELLE niee??
 IMG_1476

 

Pas makan..”aku mcm nk overnite jer…penuh perut aku nih!!”
IMG_1477

 

Arikor9..”mcm dh selalu bancuh ROSELLE je beb?”..
 IMG_1478

 


Bro Wandet & wife..
sori bang ade goyang skit pic nih..err baru lepas kene ROSELLE ..
IMG_1479



“Hepi Besday PakTamRizan…!!”
IMG_1480 IMG_1481 IMG_1482 



kek yg kami belasah bg pihak GRIM..!! :P
IMG_1484

Aku & family..
IMG_1485



Ikan bakar dah..sotong & udang goreng dah..nasik lemak daun pisang dah..kek dah..ROSELLE pon dah..
ape lagi..BALIK TIMEE..!”
IMG_1486 IMG_1487 IMG_1488

“ahhh..lambaaaat!!”..itu la kata Abg ADB masa aku tgh snap pic nih..hehehe..jgn marah bang, kenangan nihh..kehkehkeh!
IMG_1489

Gambar ramai2…
IMG_1490 IMG_1491 IMG_1492

Uishhh..dapat bekalan lagi tu..Thanks la bro Royzjeff..bekalan ni utk mereka yg overnite di chalet jer erk!!
 IMG_1493  IMG_1495

 


Kaum2 IBU..jumpa lagi erk!! nti kite buat TTS sendri amacam??
IMG_1496IMG_1498 IMG_1497

2110 – Tayar Golek, geng moto start “tayar golek” keluar dari kawasan Ikan Bakar Muara Sg Duyong..Kami yg berkereta pon follow sama selepas tu…tetiba dpt call dr Bro Juster6 yg baru je sampai sbb sesat jalan..walaubagaimana pon syukur sbb dia dpt “kembali ke pangkal jalan”.. Jas jgn mare ..aku gurau2 jer

Next destination…Relex & Relive Chalet, Pengkalan Balak…
Bersambung esok..



1 comments:

Han said...

Memang fun giler lah...!!

Post a Comment

Harap dapat tinggalkan nickname atau email anda..

 
Copyright 2010 TayarGolek.Com