You Are Reading

2

Kenangan(4)– FERNO’s gathering @ Port Dickson..

TayarGolek.Com Monday, August 10, 2009
Yoooshhh…!!!
Kita jumpa kembali…mcm biasalah sambungan citer FERNO’s gathering @ PD..
“”Hurrayyy…!!! Akhirnya sampai di PD..!!””
Itulah laungan gembira aku & kawan2 setelah selamat sampai ke destinasi pertama di PD..mcm yg aku bgtau aritu, kami park dulu di Muzium Tentera di Port Diskson..
Ini merupakan salah satu agenda selain ke Teluk Kemang..Aku berpeluang utk masuk & melihat muzium ini..1st time gak masuk nih…
Mmg tak dinafikan memang penuh dgn info bersejarah salah satunya kehidupan di zaman komunis dahulu kala seperti senjata2 yg digunakan, meeting board, sistem radio, bilik pembedahan dan byk lagi ler…kalo nak tau lebih korg kene la pegi sendiri..!!!

Parking di bahagian bawah muzium..
FERNOPD255FERNOPD256 ko tgk diorg nih…mcm KAWASAKI menang MotoGP!!..tp itulah, perasaan ni mmg tak dpt digambarkan dgn kata2..selalunya bersembang dialam maya(forum)..kali ni bersua-muka…mmg tak kasik chance beb!! mcm dh kenal 10thn jer..

IMG_0642 IMG_0643Antara deretan moto ni..mana 1 moto aku erk?? aa teka..teka!! 

FERNOPD241Ehhh..! korg prasan tak…ade polis traffic ke kat sini??..tu yg pakai helmet putih tuu…
.
.
.
……….Zoooom in..
FERNOPD242hehehehe…member gue  gak lerrr..!! yaperrda..!!

FERNOPD243tu diaa..abg Sim yg “gagah perkasa”…sebelah dia tu plak gagah tak?? gagah juga laa..”gagah berasap” ado laa..!!

IMG_0645 IMG_0646fuiyooo…! beso nyer moto-moto abang nih!! 
FERNOPD252Haaa…inilah abg FERNO yg paling hensem! Abg Mersing & abg arefifth....aku hensem gak!!..huhuhuhuhuhuhhuhu…..
korg teka lah sendiri mana 1 mersing & arefith..


FERNOPD266Rehat jap bro..! amik angin..amik asap..setelah penat menunggang kuda besi..FERNOPD268Siapakah insan berambut panjang tuh??
FERNOPD290aiii..beb!! takkan air kosong jer kot??
IMG_0648Geng yg selalu YM aku..bro RCK dr Seromban 2..”yang pakai jaket kulit tuu..”
IMG_0644kakak kite ni sedang gossip2 pasal artis kot??
 IMG_0647 Bro Abuya..mmg tak penah lepas jaket”JOHOR” dr genggaman nyerr..!

IMG_0651
Inilah laluan masuk ke terowong “zon komunis” di Muzium Tentera..
cukup…1 gambar jer!!..harap korg boleh merasa pengalaman ni sendiri..”




















Lepas ni kite pegi makan2 kt Teluk Kemang..perut den pon dh lapa nih…..!
Jumpa disana yaa…sambung..

2 comments:

jAcKdAnIeLzgUrLz said...

adeh la..
jeles btul la tgk deretan2 moto2 besa nie...
isk isk isk...

Han said...

rilex2..sok2 ade rezeki sambar 2-3 bijik erk... :D

Post a Comment

Harap dapat tinggalkan nickname atau email anda..

 
Copyright 2010 TayarGolek.Com