You Are Reading

9

Ini ler Suzuki FXR150 aku dulu..

TayarGolek.Com Sunday, November 1, 2009

 

Yoooshhh..!

Tetiba teringin nak masuk kan skit citer pasal moto lama aku..takde la nk citer ape2 pon..at least korg tau aku pakai moto ape sebelum pakai ER6N..

Ni sumer tinggal kenangan..huhuhuhu..

Masa baru2 pakai FXR..pakai pon tak lama 6 bulan jer ( tolak 1 bulan kt bengkel)..

08-08-08_1822 12-07-08_1900

Lepas 5 bulan pakai baru ler teringin nk cat moto nih..sbb body moto time ni agak ‘kureng’ skit..cat kembung sana..kembung sini..adehhh! Tak paham aku naper..

tu pon sbb moto aku dh masuk spital pasal 1 valve patah & 3 lagi bengkok (brg local laa rupernye)..aku buat balik enjin (barang2 aku beli direct dr Suzuki Glenmerie yer..takde local punyer)..alang2 dh kt kedai aku spray ler skali kt Wah Moto, Klang..

Haaa..ni pic biler dh siap..

17-12-08_1713 06-12-08_1826 06-12-08_1827 06-12-08_1828 07-12-08_1852 07-12-08_1854 17-12-08_1711 17-12-08_1712

Banyak gak berabis utk moto nih..tp takde hal ler..asalkan aku puashati..puas dgn kaler baru..hahahaha!

Dah jual..tak sayang ke? Sayang mmg ler sayang..tp ape nk buat terpaksa gak aku lepaskan sbb tu ler syarat utama utk aku sambar ER6N..

Abiss dah..!

Adios

9 comments:

Shuttler said...

Salam bro... smart mtor Fxr bro.. dh smart syg giler dijual...

TayarGolek.Com said...

salam bro Shuttler..jodoh tak panjang bro..syg mmg syg tapi kene letgo jugak. Tu syarat utama nk amik moto bogel nih..skg owner baru dh tukar kaler ijo kawa

riduan said...

xapa la bro... kta ni nk ride mtor kena ikut angin jgak... kena tkar mtr jnama lain gak.. kna upgrade gak.. bru rasa penglmannyer... bro angkat kawa er6n 2 ok x maintainance?

TayarGolek.Com said...

riduan - maintainance lebih krg 2x ganda jer dgn fxr cuma bab harga tayar, sprocket n aksesori jer kene berkira2 awal..

Anonymous said...

Salam sy puas men cari club fxr tu..... X pe la sy baru buat clube katB fb.... Sape ade fxr tu shere la kat fb tu
Fxr150 owner club (malaysia)

Rez said...

Bro, aku dulu tahun 1998 umo aku 18 tahun bapak aku belikan moto ni sebab score SPM.

Giler ahh dengan moto ni aku dapat awek yg skang ni dah jadi bini aku pun.

Kenangan betul motor ni ... lama dah tak main motor. Ni skang umo dah 30-an ekonomi pun dah stabil sket tetiba teringin nak main motor balik ... ER6-F cam best kot ...

TayarGolek.Com said...

Rez - waaaa..manyak syiok dapat sponsored motor. ER6F not bad bro..tp pikir masak2 minat kat motor mana ye takut pakai sat je nanti nak tukar.. :P

Anonymous said...

ooo Rez..bapak ko bg hadiah moto ko wat ngorat aweks yer rupernyer...hhehehe just a joke bro..

bro Han,sblum pakai fxr ni bro pakai moto apa plak?

Rez said...

haha ... time tu umo 18 tahun, mane ade duit nak beli motor bro. Bapak aku offer, aku rembat je lah! hahaha ... dapat masuk U sangkut plak ngan awek sekelas ... hehe ... bro anon, nasib baik bapak aku approved awek aku tu buat menantu .. tak sia2 dia belikan motor ... hahaha

itulah aku skang tengah survey nak beli motor ape. letak macam2 keyword kat google, balik2 kuar blog ko ni bro. hehe ... dalam budget bawah rm 40K, rasa2nya ok kot ER6F eh? Ade macam ala2 FXR 150 tapy body dan cc besar sket kan ... boleh ngorat awek baru! hahaha ...

Post a Comment

Harap dapat tinggalkan nickname atau email anda..

 
Copyright 2010 TayarGolek.Com