You Are Reading

9

Kawasaki Fun Carnival

TayarGolek.Com Tuesday, May 3, 2011 , , ,

Yooossshhhhhhhh…!

Salam geng..

Pertama sekali ucapkan Selamat Hari Pekerja kepada semua pembaca TayarGolek.Com pada 1 Mei 2011 yang lepas. Cuti sakan korang eh? Tapi yg tak best nyer aku kene keje plak time tu. SO aku declare utk diri aku “Selamat Hari Bekerja”.. :(

 

Ni aku nak citer skit pasal satu event Kawasaki Malaysia pada 24 April yang lepas. Aiit?? baru nak citer?? Oret ler tu delay 2 minggu jer..kalo majalah mau dekat sebulan kan? hehe..

 

Pada event tu..aku dh beberapa rakan terdekat..ade ler dekat 8 buah motorsikal kitrg gerak sekali ke sini yang bertempat berhampiran dgn Stadium Melawati, Shah Alam. Event ini lebih kepada jualan & promosi produk dari kedai2 motor yang mengambil bahagian. Turut menceriakan event tersebut satu pertandingan bolasepak 9 sebelah berlangsung dari awal pagi sampai ler petang. Lain2 program seperti pertandingan motor cantik dan juga ‘lucky draw’ kepada semua pengunjung yang hadir..tp yang ingin menyertai lucky draw tu diorg dikehendaki mengambil cop sebanyak 6 booth yang terdapat di karnival pada hari tu.

 

Aku memang allergy skit pasal lucky draw ni. Kenape? aleh..buat2 tak tau plak. Aku memang malas nak layan lucky2 draw ni..sebabnya memang dari dulu lagi aku tak pernah lucky..hahaha. Tu pasal aku buat tak paham jer bile diorg sibuk mintak cop kedai..hihihi.

 

Bercerita pasal booth pulak..sebanyak 20 booths telah dibuka. Ini menunjukkan 20 perniagaan berlangsung pada hari tersebut seperti barangan aksesori motor, riding gear, top box, stiker dan lain2 lah. Tak berseri sesebuah event tu kalo takde gerai2 yang menjual air2 minuman dana makanan. Dengan cuaca panas..dah tentu ramai yang kerak teking time tu. So ape lagi? Kene serbu ler..

 

Selain daripada tu..sebenarnya hari tu motor aku si “Red Versys” tu aku bagi hadiah skit. Ade ler aku pasang stiker kat rim tu. Saje bagi dia hepi..hehe. Gambirannya ade kat bawah..

 

Jom..kita tgk2 gambiran semasa di ‘Kawasaki Fun Carnival’ tempohari..

 

Antara booth yang mengambil bahagian..

IMG_2366

 IMG_2371

 IMG_2372

IMG_2373

IMG_2376

IMG_2374

IMG_2375

IMG_2377

 

Kawasaki Malaysia Owners Club

IMG_2378

IMG_2379

3 Nations Ride in 24hours..

IMG_2386

 IMG_2380

Masing2 sibuk mengisi borang ahli.

 

IMG_2384

  Aku pun tak terlepas gak utk mengisi form ni. Sebabnya..lepas submit form dpt key-chain ‘Versys’! ;)

 

IMG_2387 IMG_2388 IMG_2389

IMG_2390

IMG_2391

IMG_2392 LS2 helmet..

IMG_2393

Top box siap ade remote baaaii..! ada bran?

 

IMG_2394

Terbaieeeek..!!

 IMG_2395

Touring jacket..

 

Bertemu otaiiiii…!!

IMG_2396

Abg Ippin - Otai dunia permotoran Malaysia(kanan sekali)..dari CRC (Cops Rider Club).

 

 IMG_2398

Dari Kiri: Mersing(Fairus), Han (aku), Abg Ippin dan rakannye..

 

 IMG_2399 dia dah perasan daaah kene candid..! hehe

 

IMG_2400

Chriz (Welly Bkt. Kemuning)..memamg lama tak jumpa..

 

IMG_2401

Ben (Welly Meru) abg kepada Chriz. Ko gelak beso ehh..hahaha

 IMG_2403

memang ‘touching’ ler skema kaler nih. ;)

 

IMG_2455

Fan TayarGolek.Com..Bro AntuSiang(kiri) dan Alop. Diorg ni ler yang rajin komen. Thanks sudi tegur aku beb..

 

Pertandingan Motor Cantik..

IMG_2367

IMG_2407 IMG_2408

DUCATO - Adik beradik kpd  “DUCATI”

 

IMG_2409

 IMG_2410

Stage yg digunakan utk program laucky draw..

 

BMW R1200GS

IMG_2450

IMG_2438

IMG_2442

IMG_2443

 

IMG_2445 

…DIY..DIY..DIY..!

IMG_2444

Ruang + tapak GPS..yg bukan waterproof punyer..

 

IMG_2446

Sepkos..! (pinjam ayat Syeh Budin VOG)

 

IMG_2447

..dan ini juga. Pakai paip pvc jer bang..janji beg  tak jatuh..hehe

 

IMG_2449

Inspire..! takpe next time aku musti sampai..yoooosssssshhhh..!

 

My Fren…

IMG_2451

dah lama sangat bro Ghani aka Kussut nak masuk TayarGolek.Com. Ok bro..u in!

 

IMG_2452

Keep in touching eh bro..hikhikhik

 

Creative MakeOver by Peyjal Kachung.

 IMG_2369

Kat sini ler “Red Versys” aku kene kerjakan beramai-ramai.. :P

 

 IMG_2368

Peyjal tgh busy giler melayan customer..

 

IMG_2362

Yeah..my bike! ehehe..

 

 

IMG_2363

ade gak yg sudi nak bergambiran dgn moto aku ni..hehe. Bro Jim..

 IMG_2364

IMG_2365

 

The “Red Versys” Makeover..

  IMG_2416

IMG_2417

IMG_2418

IMG_2419

 IMG_2420

IMG_2424

IMG_2425

IMG_2426

IMG_2427 

IMG_2428

IMG_2429

IMG_2431

IMG_2432

IMG_2434 IMG_2436

Tarrraaaaaa..!! Dah pun siap..

 

Ok beb..! setakat ni dulu entry kali ni..jumpa lagi di entry akan datang..Yooosssshhh..!!

 

Adios,

-Han-

9 comments:

Unknown said...

tahniah.. setapak maju ke hadapan.. dengan identiti tersendiri..

selamat berjaya....

Matjoe said...

Terbaik bro versys merah tu! respek

*ct* said...

stiker tu keta xde? hehe

Anonymous said...

mantooooopun;-)

deen_klia

TayarGolek.Com said...

Hasmizal - tq bang.

TayarGolek.Com said...

Matjoe - pekabo bro? Versys merah tu moto lama bro..saja kasi touch-up skit :)

TayarGolek.Com said...

ct - nk tampal kat rim kete gak ke? beso modal tu nanti..hehehe

TayarGolek.Com said...

deen_klia - Haji Deen..xde mantoop nye Aji..biase2 je tu :D

Anonymous said...

Perghh...memang best la bro...lawa versys tu...

Post a Comment

Harap dapat tinggalkan nickname atau email anda..

 
Copyright 2010 TayarGolek.Com