You Are Reading

2

Jalan-jalan @ Chear Motor Klang

TayarGolek.Com Sunday, December 20, 2009 ,
Yoooosssshhhhhhh…!

Sebenarnya aku baru jer balik ride ke Karak-Awana-Bukit Tinggi-Karak bersama2 geng FERNO & Geng KTM..mmg best lah ride tadi..fun & enjoyable..nnti aku citer psl ride ni ok..

wa sambung lagi cerita aritu..ni pon kesinambungan dr kes repair moto aku kt Wah Motor Klang. Cerita pasal Lan-cb4 bisnes popia dh abis..jadi kami singgah ler ke Chear Motor Klang. 1st time gak masuk Chear Motor Klang, kalau yg di Bukit Kuda, Klang tu byk kali dah..
Aku nk story skit ni masa mula2 masuk kedai nih..
Bile masuk dlm showroom tu..1st thing yg aku ushar adalah riding jacket..ushar jer beli nyer tak..masa tgh ushar & test memakai, dtg ler dia punyer sales girl (Chinese)..alih2 dia tnye “You masih pakai ER6N lagi ker?”..so aku pon jawab ler “Ha’aa..” Pastu aku terfikir plak..mana dia tau aku pakai ER6N? Aku pon tak kenal dia..so aku pon tanye ler “Mana U tau I pakai ER6N??
Skali dia reply “You punya muka aaa masuk sini jer I sudah kenal tau..I kenal sbb you punya blog la ‘tayargolek’..I follow tau” .. Fuhhh! bangga siut..mmg aku tak sangka…satu dorongan buat aku utk explore & improve lagi tayargolek..aku nk amik pic Girl tu..tp dia tak mau..hehehe

Serba sedikit gambiran ketika berada di Chear Motor Klang.

Motor2 yg menjadi idaman kalbu…
IMG_4028MV Agusta…dpt sentuh jadik ler..!

IMG_4025Sib baik aku tak berapa minat motor tonggek..kalo tak..sendiri mau ingat la..
Kalo bg free kat aku..nak ler jugak! muahahahahaha
IMG_4026  haaa..tgk betul2. Pastu sediakan duitnya sahaja..


Bagi yg berhajat nk upgrade ke Z1000, mmg saja aku amik pic & harga utk korg…hehehe..Racun!!
 IMG_4029 IMG_4030Harge Z1000 mcm kt atas ni..OTR dlm RM76K..nk quotation? Aku ade..saja aku mintak kot2 ade kwn2 yg bertanye nnti..kalo ade yg tnye nnti baru aku upload ler erk..

 IMG_4031Ape2 hal blh jumpa John(pic) utk pertanyaan..

Lepas tu aku ushar mende lain pulak..gloves, riding boot, slip on exhaust & full racing suit..
 IMG_4032 IMG_4033Antara accessories lain yg ade..

Tapi aku tak amik pic sgt..sbb byk buang masa utk ushar & tengok2 harga..sapa2 kt area Klang atau Shah Alam blh ler dtg & tgk sendiri..aku tak berani nk recommend sgt..
Eh mana Lan-cb4 & Tuan Syahmi?

 IMG_4034 Owhhhh..diorg ni mcm ade maksud lain jer dtg sini? Mmg berhajat kot? Tgk ler tu..dr td tak abis ushar lagi…hehehe
Wehhh! lama dh ni..ape cerita la motor aku nih..dh siap ke blom. Ok la..kami dh balik ke Wah Motor semula..siap awal blh balik awal..
Nnti aku sambung balik kt Wah Motor..

Adios…

2 comments:

Matjoe said...

wa x percaya, amoi tu punya gambar mmg ada lu simpan, time bini dh tido baru on digicam. lu makan sorang siut......

Han said...

haha..siyes bro..wa tak amik. wa baru nk petik camera jer..kelam kelibut dia lari..kehkehkeh

Post a Comment

Harap dapat tinggalkan nickname atau email anda..

 
Copyright 2010 TayarGolek.Com