You Are Reading

4

Tukar tayar - Michelin Pilot Road 2

TayarGolek.Com Monday, December 21, 2009 , ,
Yoooosshhhhh…!
Beberapa hari yg lepas semasa aku hantar motor utk memperbaiki kerosakan bahagian belakang motor, aku mengambil keputusan utk menukar tayar depan sekali.

Mileage aku semasa tukar tayar adalah  20,263KM . Kalo nak diikutkan blh lagi belasah dlm 1000-2000KM lagi..tp erasaan kurang confident apabila jalan basah/hujan membuatkan aku tak fikir panjang utk menukarnya..

Pilihan pertama aku adalah BT016..tp takde stock plak kt Wah Motor. Nak ke Chear Motor Bkt. Kuda..malas plak rasanya..
Yang ade kt situ adalah Michelin Pilot Road 2..setelah diorg tunjuk kt aku Europe Chart Pilot Road 2 compare dgn tayar lain..aku decide utk memasang PR 2.

Harga yg ditawarkan utk PR 2 :
Front = RM380
Rear  = RM465

Serba skit pic yg aku amik time tu..

IMG_4047Tayar lama yg bakal ditukar dgn yg baru..
 IMG_4049Blh tahan jugak ketahanan tayar standard nih..20 263KM.

Takde la lama mana pon proses penukaran tayar + balancing..sbb skg semua dh guna machine.

 IMG_4053  Ini la rupa tayar baru…bau kedai lagi maa…!

IMG_4052Motor dh siap..Ah Fuat pon dh test ride..bayar time ler..
Tu jer la info yg dpt aku share kt korg semua..Sok blh la test ke Karak-Awana-Bkt Tinggi-Karak..

Ok geng..ride safe!!
Adios..

4 comments:

RaYbAkH said...

wow..sume sudah tukau baru...

bole la layan klawang lagi ... hehehehe...

Jom ride !!

Han said...

jom beb..mcm nk repeat lagi jer nih..

Anonymous said...

Han,

kat mana kedai motot yg hang tukaq tayar tu?
ok gak harga tu..


Thanks

P`JANG
ahmadtarmixie@yahoo.com

Han said...

P'JANG..

kedai tu dkt dgn r/about nk ke bus stand. dr arah tol sg.rasah..amik arah pukul 3.

Post a Comment

Harap dapat tinggalkan nickname atau email anda..

 
Copyright 2010 TayarGolek.Com