You Are Reading

7

Ride @ Karak-Awana-Bukit Tinggi (ER6N & KTM) – Part 2

TayarGolek.Com Tuesday, December 22, 2009
Yooooshhh…!!
Semasa di highway Karak, keadaan jalan agak sibuk skit..kederaan bertayar empat agak byk time tu..So diorg yg nk speeding dipersilakan..aku plak? Kelajuan cruising sudah ler..janji selamat sampai.

Perjalanan ke Genting melalui Karak hanya aku & Iza771 sahaja yg slow anda steady. Yang 3 org lagi tu mmg dah kt depan..Tp aku tau sape dia yg layan corner kaw2 time tu..hehehe..korg mgkin boleh agak sape dia kan???

Dgn ride ini juga, dpt la aku menguji tayar depan baru yg aku tukar hari tu..so far mmg puas hati. mengikut jer time corner..cuma aku tak berani lebih2 sebab fobia still ade lagi..jadi layan ikut limit aku ler..

Keadaan jalan memasuki Genting pd mulanya mmg agak baik..masing2 tak bagi chance ler..tp last2..alamak!! jalan basah skit..masing2 slow, Amadon yg pakai slick tyre plak..slow2 dia pon jauh kat depan dah..punya la awal sampai kt round about Awana tu..rasanya ade lah 10 minit tunggu kitorg..hehehehe..caya lah Amadon Tore..!!
 IMG_4141Semuanya telah selamat sampai diatas. So, kami akan breakfast di Awana dulu lepas tu baru fikir sambung ride ke Bukit Tinggi..

IMG_4140Pic ni diambil disebelah Z1000..harap2 owner motor ni tak marah erk..

IMG_4136 Pemandangan dr atas..sejuk mata memandang dgn kabus yg tebal. Aku rasa motor2 diatas adalah group yg aku jumpa masa di BHP Gombak..

Asyik amik gambir jer..bila plak nk breakfast nih..Jom ler..kita minum dulu..Owhh! baru aku perasaan..Geng2 KTM dh sampai lebih awal..

Breakfast time..!

 IMG_4127 Bersama2 geng KTM..dah abis dh pon dia org makan..

IMG_4128Amadon & Wan Stoner..makan slow2 beb..takkan lari Bukit Tinggi dikejar..Amadon antara yg organize ride hari ni bersama Geng KTM
 IMG_4129Aku & Hazrin(kiri)..antara mmber FERNO yg pertama aku kenal masa TTS Putrajaya. Dia ler yg mastermind utk ride nie..

IMG_4130Antara bikers lain yg turut memanjat Awana pagi ni..Semua otai2 nih..aku? huh! baru jer 8 bulan beb..

IMG_4131Ade lagi..ramai kan bikers kt sini..tempat ni adalah port utama bg para bikers sebelum aktiviti mengasah tayar & lutut..

Jom lepak kt luar..
Lepas makan..kami semua lepak kat luar. Sambil2 menghirup udara segar + hirup asap rokok…kahkahkah! Sembang2 la ape yg patut..bertukar2 fikiran, pengalaman & pengetahuan..

 IMG_4134kalau sape2 park motor kt sini..mmg diorg tu VIP..hehehe. Betul2 depan tangga..

IMG_4135Benladen aka Aldrin KTM(kanan skali)..sedang berkongsi mcm mana nk amik corner ‘kaki pacak’ ke depan…hehehe. Wan Stoner & Zol_kj sekadar menjadi pemerhati bebas..Aku gak sibuk amik pic korang..hahahah. Tu sebab diorg ajak aku..yiii haaaaaaaa..

IMG_4144
IMG_4145 Zol_kj..muncul di Awana dgn motor baru nya..sesi test ride la nih..nnti kita tgk motor baru beliau yer kawan2..aiiii mambang oh mambang…hihihihi..

Pemandangan yg merehatkan minda..

IMG_4137 Pemandangan yg boleh merehatkan minda..mmg lapang lah fikiran kalo korg kat sini..

IMG_4138Suasana yg redup..hijau..ditambah plak kabus tebal..aku rasa mmg ramai yg akan repeat ke sini lagi..InsyaAllah..ade mase nanti, aku akan dtg lagi ke sini..
 IMG_4139Satu lagi gambir pemandangan hijau..cuaca yg cantik dipagi hari..mmg seharusnya kena manfaatkan seelok2 nya..
Cukup la 2-3 pics..esok2 amik lagi..
 IMG_41425 buah ER6N yg mrngikuti ride ini. Mereka adalah Amadon, Hazrin, Iza771, Wan stoner & Han (aku).

Ok la geng..aku nk stop sini dulu. Nanti aku sambung balik..kita close-up geng KTM..



Adios..

7 comments:

Griffin said...

Ride cantik bro

Royzjeff said...

tak ajak punnnnnn

Han said...

Griffin - thanks bro..ride rilex2 je bro ;)

Royzjeff - Ride ni ade kt forum bro..aku pon last minute reply..hehehe

next time kita organize ride lagi..

Matjoe said...

han, rileks tue brape kmh?
aku takut kelajuan dan kecelakaan jalanraya....

Han said...

Matjoe - kelajuan cruising moto ER6N ni adalah 140-160kmh. Hari tu aku bwk dlm 120-140-160kmh..

Ape2 pon kite kene sentiasa alert & focus..

bacaan 3 kul, ayat Kursi, selawat & bismillah 21 kali..mmg menjadi amalan aku semasa menunggang dr dulu2 lagi..

Anonymous said...

mmg cun lah view tu..bila lah aku nk kesana..

-Jepon-

Han said...

Jepon - Ade kelapangan & timing yg cun..sure blh ride skali..

Post a Comment

Harap dapat tinggalkan nickname atau email anda..

 
Copyright 2010 TayarGolek.Com