You Are Reading

2

Ride @ Karak, Awana, Bukit Tinggi (ER6N & KTM) – Part 3

TayarGolek.Com Wednesday, December 23, 2009
Yoooossshhhh…!!

Kami masih lagi di Awana menikmati udara segar di pagi hari. Walaupon keadaan cuaca time tu mula mendung sedikit, tp rasa2nya di bahagian bawah cuaca adalah panas..kelihatan cahaya matahari tetap memancarkan sinarnya..cehh ayat cam poyo jer..!
Dalam waktu yang sama, beberapa group sudah mula beredar. Sebuah demi sebuah..kumpulan demi kumpulan mula mengolekkan tayar turun dari perkarangan Awana..
Aku & de geng still lagi lepak2 kt sini..masing2 amik kesempatan utk lepak/sembang2 berdekatan dgn motor2 geng KTM..Bukan ape, saja tgk2 modification yg telah diorg buat..termasuklah akesories sticker.. mmg “thumb up” la..
 IMG_4146Sesi membelek2 motor2 KTM..dan aku rasa, ini lah ride pertama ‘tayargolek’ bersama group pemilik moto KTM. Harap2 next time blh ride sama2 lagi…hehehe

IMG_4147Ini la motot baru bro Zol_kj aka Zuhir..si Mambang Puteh…sesi test ride akan diteruskan selepas ini..so bro, camne? tak nak comment ape2 ke compare dgn motot yg sebelum ni?

IMG_4148KTM 690 Duke..ada bran dgn ini KeTaM?? Bak kata tuan punyer motor..“KeTaM tu jgn sebut kuat-kuat..nanti terkenan pulak kt korang..” tu blom tgk KeTaM  menyenget + pacak kaki ke depan time short corner..hehehe

IMG_4149Duc Monster..tgk ler Arrow berkembar tu..dia punye munyik??? Dgn airbrush nyer lagi..harap2 tuan punya motot tak de hal erk aku upload kt TG..

Tengah asyik tgk2 motor kawan2 KTM..dtg lagi 3 buah motor dr geng KTM iaitu 690 SMC, 690 Duke & 990 SMR..(sila betulkan erk kalo salah..aku masih kurang arif lagi dgn model2 KTM nih)
Ape lagi bertambah meriah ler group kita hari nih..aku pon masih dlm proses berkenal-kenalan dgn diorg..jadi mana2 yg 1st time jumpa tu masih tak brp nak ingat..mungkin lepas2 nih ok kot..

IMG_4150Tambah lagi 3 buah motot..lai lai..mana lagi???
 IMG_4151Lambat dpt info ke bro?..Anyway, Thanks for your time beb..!

IMG_4153Salam kenal-kenal..tp dlm byk2 moto kat sini, ade sebijik yg penuh dgn custom sticker..mmg cun ler!! Siape designer nye? ..Bro Korno??
 IMG_4152 Close-up ..ER6N punyer takde ke bro? mana lah tau ramai yg berminat..aku tolong promote jer…hahahaha..10%…10%!!

Ok la erk..cukup la dgn KTM tu..kita layan ER6N plak..
 IMG_4154Tp tu  la..ni yg aku nk citer skit nih..asal aku nk shot  kt ER6N jer..mesti ade Amadon..asal nk shot Amadon jer mesti ade ER6N..ko ade pakai2 ilmu menghilangkan diri ke Madon?? Tiba-tiba jer ko muncul erk…hihihi..

So cam ner sekarang? nk lepak lagi ker..atau nk panjat Bukit Tinggi? OK…Chief De Mission dh bg signal utk tayargolek ke Bukit Tinggi..
On the bike..!
Oppps..!! Sorry..ayat tu kitorg tak guna masa ride santai yer..hehehehe
Masa bersiap dgn riding gear masing-masing. Yg pakai suit mmg ler korg cepat siap..pakai helmet + glove jer..memandangkan kami bergerak dlm satu kumpulan, convoy tak akan bergerak sehingga semuanya ready..aku rasa itu mmg semua aware..
hmmm..cuaca ok? Pada waktu tu cuaca nampak semakin cerah dan panas..kami dgn penuh harapan jalan ke Bukit Tinggi nnti kering..dan amat berharap cuaca cerah hingga ke petang..
Ok masa utk tayargolek ke Bukit Tinggi..jumpa kami kt sana nanti yer..!!

Adios..

2 comments:

maza said...

aku suka KTM dgn corak dan design yg agak radical.. huhuhu

anyway... kalau niat nak kawan2, tak salah kanzz.. heheheh

Han said...

roger jer diorg bro kt SBM kalo nk ride..sure diorg OK

Post a Comment

Harap dapat tinggalkan nickname atau email anda..

 
Copyright 2010 TayarGolek.Com