You Are Reading

3

Intro: Ride to Krabi, Thailand

TayarGolek.Com Saturday, July 7, 2012
Yoooosssshhh…!!
As salam..Selamat Sejahtera semua.

Minta mahap la yer kengkawan..sebab eh ade ter’delay’ sket citer pasal Ride ke Krabi, Thailand ni. Diam-tak diam dah 2 minggu berlalu ride nie. Ade jugak kengkawan yang kata “ aku bukak tayargolek.com..takde update!”, “ refresh page tayargolek.com dekat 50x pun takde update2 jugak..!”..dan yang paling tajam penuh berbisa “..gambiran aku mana weiiii..tak sabo nak tengok..!! “ hahaha..
Macam2 ler korang..adehh!

Alrite..sebagai episod pengenalan atau “Intro” org kampung aku panggil pasal Ride ke Krabi, Thailand pada 21-24 Jun 2012. Sebenarnya ride ni memey tak diketahui umum..so aku mintak mahap banyak2 ler mana2 yang tak dapat nk follow. Tapi kalo korang memey follow TayarGolek.Com dari dulu..memey 4 orang/motorsikal jer akan pergi ride melepasi sempadan. Siapa diorg2 tu?

Tapi..rileks! Rileks! ekcuali..ride ni plan dalam masa 1 minggu jer. Sembang2 lebih kurang terus set date/hotel/route. Perghh..! memey tak citer banyak..setel semua ride ON! siap buat t-shirt lagi..haha.
Tapi hal sebenarnye..ride ni lebih kepada ushar jalan. Mana ler tau nanti lepas2 raya kot2 aku open ride ke Krabi + pakej…amacam? ade bran?? so tunggu..eh mungkin limited jugak. Ape2 hal..rajin2 bukak TayarGolek.Com/FB/Twitter..mane ler tau rezeki korg dapat join. Sape lambat..kene tunggu lain hari! haha.


image
Route:
Ride ke Krabi ni kitorg set 4D3N. Aku citer skit route/destinasi perjalanan dari Day 1 – Day 4.
Day 1 -  dari KL – Sadao terus ke Krabi (Ao Nang Beach). Jarak perjalanan = 840KM.
Day 2 – hari cuti dari pulas throttle motor. Kitorg amik 1/2 day Island hoping & sambung ke Emerald Pool.
Day 3 – Tayargolek dari Krabi ke Pak Barra. Jarak Perjalanan = 242KM
Day 4 – Pak Barra – Wang Kelian dan terus ke KL. Jarak perjalanan = 620KM

Total distance: 1702KM


T-Shirt Ride ke Krabi versi TayarGolek.Com
Kr
Gambiran bahagian depan


Kr2 (1)
Gambiran bahagian belakang..


Gambiran..! gambiran..! bikin panas skit!! haha


 P1010083
Jumpa Awie Wings @ Ao Nang Beach..tunggu muka kitorg masuk filem “Bikers Kental” ..:P


P1010251
@ Poda Island..apakah?


  DSCN0455
4 Malaysian Bikers  @  Ao Nang Beach, Krabi.

P1010454
@ Pak Bara..ayam panggang ni memey TERBAIK..!! kene repeat oooit! :D


P1010464
@ Jeti Pak Bara..

Itu hanya seciput jer dari koleksi gambiran TayarGolek.Com masa Ride ke Krabi. So, nak tau cerita + gambiran selebihnye..kite tunggu episod 1 nanti ehhh..!

Sambung selepas ni..

Update entry:


Adios,
-Han-

3 comments:

Unknown said...

best...

Khannaz said...

Hati terbakar!!!!! huhhhuuuu

Dee said...

terbaik Han ..memey ride yg sempoi kalu xterlalu ramei .... hehehe

Post a Comment

Harap dapat tinggalkan nickname atau email anda..

 
Copyright 2010 TayarGolek.Com