You Are Reading

10

Ride ke Krabi Day-2: Railey Beach Island

TayarGolek.Com Wednesday, July 11, 2012
Yooossshhh..!!
Salam Sejahtera semua..

Pertama sekali, aku ucapkan “Jutaan Terima Kasih” buat semua rakan2 & pembaca TayarGolek.Com yang wish Hari Ulang Tahun aku yang ke-21 .. :P :)). Dalam masa yang sama jugak..TayarGolek.Com pun dah berusia 3 tahun. Bermula dari tahun 2009 hingga kini 2012. Semua doa rakan2 semua dimakbulkan Ilahi. Terima Kasih..

Kite tinggalkan cerita pasal Hari Ulang Tahun..dan sekarang, aku nak sambung lagi episod seterusnya stori “Ride ke Krabi”.

Entry kali ini, aku nak bawak korang semua ke “Railey Beach Island”. Yang dikatakan ade ‘surprise’ kat dalam gua tu. Tapi aku 50-50 ni samada nak share gambiran atau tak? Hmmm..agak sensitif jugak..tapi tgk lah lah nanti mcm mana. Jom..sama-sama kite naik bot ke sana..


P1010127
Tayargolek time..! Perjalanan ke Jeti agak jauh jugak kalo menapak. Ade “tuk-tuk” yang disediakan oleh pihak tour. So selamat ler kitorg..kalo tak bleh tahan gak tu nak menapak.


 P1010128
Aksi ketika menaiki “tuk-tuk”..



 P1010130
Lebih kurang 5 minit, kitorg dah sampai jeti. Memey banyak bot ler kat sini..


 P1010131
Longtail boat – mcm ini ler bot yg kitorg sewa


 P1010132
Gambiran demi gambiran aku amik..memey nice view la beb..


 P1010134
..dan lagi..


 P1010135
..masa ni tengah mencari bot yang bernombor “67”. Bak kata brader “tuk-tuk”..”boat six seven ”.

 P1010136
..dan ini pulak jeti utk “speed boat”.

Kitorg masih tercari2 bot bernombor “67”. Puas gak dok ushar satu2..alih2 ada pemandu bot dok melambai2 dari atas bot.
laaa….! bukan 67 laaa..tapi 76! yaperdaaa!..confident jer mamat tu kata 67..cehhh..!” semua hangin tak tentu pasal..kikiki


 P1010137
Tak sangka plak kat atas bot ni ade “Spiderman”.. :P


 P1010139
ok..semua dah naik bot. Legaa..! memey muka legaa..haha


 P1010140
Perghhh..! ni enjin turbo ke jurbo nih? LOL


 P1010141
Keadaan depan bot..


 P1010142
Beberapa minit berlalu..bot dah mula bergerak. Bunyik enjin bot ni ..perghh! pekak telinga. Tapi..awal2 jer. Lepas tu..mcm OK dah. Dah lali kot..

 P1010143
Santai abis..


 P1010144
Lelap jap ler.. :D

 P1010147
masih ditepi pantai lagi..view pun biasa2 jer


 P1010148
Griffin tgh termenung jauh..fikir ape bro?? haha


 P1010150
Mcm ni ler gaya pemandu bot bile bot mula bergerak laju. Tapi takde ler laju sangat..ok ok la. Bleh tengok pemandangan laut + pulau2 dgn slowly.


 P1010151
banyak bot yg lain tengah beroperasi..cari makan bangggg..!


 P1010152
Antara pulau2 kecil yg berdekatan. Time ni..angin sepoi2 jer. memey nice ler..


 P1010153
lagi gambiran pulau2 kecil..


 P1010154
Tak cukup laju nii..


P1010155

Krabi memey terkenal dgn pulau2 batu kapurnya. Mcm2 bentuk ade..yang kecik yang beso. Kalau nak tengok semua..kene amik pakej penuh 1 hari ler..



 P1010156
view pulau2 dari jauh..


P1010157
Owhhh..lu org candid aku ehhh?

IMG_3330
Ni ler gambirannyer..pic by Griffin.


P1010159
Snooke tgh layan perasaan jap..

 P1010161
testing je nih..hahaha. Ta bleh blaahhh der..!


 P1010162
Gaya pemandu bot pelancong..


 P1010163
Pulau yang kite nampak tadi agak jauh..skg dah dekat dah.


 P1010164
close-up skit..

 P1010165
view dari arah belakang..


 P1010166
Ni gaya “cameraman fone professional ni”.. :))


 P1010167
Uiiii..! ade resort at sana tu bak angg..!


 P1010168
Candid – adik ni siap tertido-tido layan angin laut. Kepompom mata dah pedih2 nih punca ketiduran..haha


 P1010170
lagi gambiran pulau..


 P1010171
..dan lagi kat depan tu. Uishhh..banyak beb! korang kene mai jugak ler nanti.


 P1010174




P1010175
Turn aku pulak candid diorg..muahahah (gelak jahat)



 P1010177

Huiikk..! lain macam pulak bentuk pulau ni



  P1010180
2 in 1 – Canon G11 dalam misi mengambil gambiran pulau..hehe


 P1010184
Zooom skit lagi..



P1010185
..dah hampir 30 minit rasanya..tapi ‘speed boat’ ko tengok! dah mcm SBK potong lori sayur beb..huhu



P1010186
baikk punye kene pancung depan2.. :)



P1010187
nasib baik ler bot ni tak lalu bawah pulau ni..risau gak aku kot2 batu tu jatuh. Tak pasal2 kang terpacak atas kepala..


P1010188
kasi pusing sekitar pulau dulu..bleh tahan gak jauh “Railey Beach Island” ni. Akuu memey dah tak sabo2 nak tengok ape ke bendanye yang dikatakan ‘surprise’ tuu..



P1010189
Itu diaaa..”Railey Beach Island”.



P1010190
Hemmm…tu ler gua yg dimaksudkan..ramai gak orang kat sana.


P1010192
Apo laie jang..! torojun yo..!

Dipendekkan citer..kitorg dah selamat mendarat dipasiran pantai.


P1010191
  P1010195
View bot + pulau batu kapur..

 P1010196


P1010193
ini ler dia Railey Beach Island

Ombak agak kuat kat sini..perhh! syiokk..! :)

 P1010198
Bermulalah aksi diorg mengambil gambiran. Aku plak amik gambiran candid..heehe


 IMG_3340
opsss..! no komen..! bak kata Griffin “I nak amik pic at sana tuuuuu..ntah mcm mane lah ade org plak kat situ..hehe” yo laa bro..hahahaha. Takpe..ni kire tutup aurat lagi :P

 IMG_3345
Skg kitorg plaj kene candid dgn Griffin..Ok gak ni..! :)


 P1010199
woooo..! gambiran atas bukit…


 P1010200
Jauh gak nak sampai hujung tu..nasib baik kawasan tepi pantai.



P1010201
View pulau ditengah laut dari tepi pantai. Chicken Island pun boleh nampak dari sini..


 P1010203
tak tau nak kata ape ler..


P1010205 
Tudiaaa haih..!


 
P1010204
  Rock Climbing..ada bran??


P1010206
woooo..! aku tak bran wooo..!


P1010207
mcm ni ler struktur bukit ni dari dekat..



P1010210

Alrite..! akhiranya sampai gak kat area gua Railey Beach Island ni. Jap..amik gambiran dari sini jap..


Setelah difikir2kan..aku rasa, aku tak jadik nak publish “something surprise” dalam gua ni..mintak mahap yer. Takpe..kalo korang datang sini boleh tgk sendiri ler. Alaaa..takde ape sangat pun..siyesss!! haha

Tapi yang mcm ni aku published..
 P1010213

Sejarah gua ni..




 P1010214
Lilin yang membakar diri demi menerangi yang lain.




 P1010215
..dari dalam gua..nasib baik cuaca cantik. Panas takpe..blh mandi pantai.




 P1010216

Bentuk batu dipintu masuk gua..



 P1010217

Semakin ramai yang datang. Ko tengok Apit tu..ntah ape ler yang dicandid nyer..hehe. Tak nak share gambiran ke Pit??





P1010227-001
Ini ler aksi..gambiran kitorg di Railey Beach Island sebelum masing2 teracun dengan kejernihan air pantai nye. Tak blh tahannn..!




 P1010228

Tulis skit atas pasir..Ride to Krabi 21-24 Jun 2012






 P1010232
Tengok sana tu..syiok jer diorg bermandi-mandian..hehehe. Racun skit..!






IMG_3358
Tak citer banyak..Aku(Han), Apit, Snooke dah terjun laut dah. Griffin? – pic by Griffin.

takpe laa..i tak mau terjun laut..” katanye laaa..
tapi tu TIDAK lama..hahaha
Setelah tengok kitorg siap buat aksi2 terjunan tahap Helang menyambar + sotong menggelitik didalam air…last2 Griffin terjun jugak!
YES..!!! kehkehkeh..rugi wooo tak terjun laut. :D

ok beb..! kitorg nak layan air pantai dulu ehhh..nanti2 ler aku sambung citer lagi..
Tungguuuuuuuuuuuuuuuu..!

Adios,
-Han-

10 comments:

Hasmizal said...

tahu dah apa yang ada kat dalam gua tu....hehehehehe.... =P

amai said...

hahaha.... pon tau....

Anonymous said...

Cantik la gambar u all berempat before terjun laut tu?view yg nice...

Kira dtg sini mmg bwk baju spare ke?ke balik ngn baju basah gak?....hahhahahaa....

ngah imagine camnela gaya 'helang mmenyambar & soton mengelitik agaknya..hahhahhahaa lawak tull la

-azrul

Dee said...

skali dia baca jawi daaaa sixseven = 76 <---- ........ hehehe

TayarGolek.Com said...

Hasmizal 7 azrul - korang saje kasik racuun berbisa nih..hahaha

TayarGolek.Com said...

Amai - shhhhhhhhhhh...!

TayarGolek.Com said...

azrul - kalo rajin bawak ler baju spare. Tapi kitorg belasah jer..:

Err..dah dapat imagine blom "imagine camnela gaya 'helang mmenyambar & soton mengelitik" blom?? :))

TayarGolek.Com said...

Dee - skali bunyi ARAB daaa...!haaha

Mohamad Fadzly Arfan said...

tak puas hati..baca lagi2 siap google...leerrr suprise giler

TayarGolek.Com said...

Mohamad Fadzly Arfan - dah tau kan? hihi sebab tu la tak publish ;)

Post a Comment

Harap dapat tinggalkan nickname atau email anda..

 
Copyright 2010 TayarGolek.Com