You Are Reading

2

Ride ke Krabi Day-2: Poda Island

TayarGolek.Com Thursday, July 12, 2012

Yooossshhhh..!!

Salam Sejahtera semua..

 

Kite sambung lagi jenjalan @ Krabi.

Hampir sejam lebih gak kkot kitorg kat Railey Beach Island. Dah puas bermandi-manda siiap buat gaya “ Helang menyambar + sotong meggelitik dalam air…”, kitorg pakat2 untuk ‘caltae’ ke pulau seterusnya. Puas..! Lega..! dapat gak mandi laut..haha (semua muka puas hati beb..!!)

 

kemana kita? Jom..kite ke Poda Island.

 

P1010235

Perjalanan ke Poda Island lebih kurang dalam 15-20 minit. Ni anggaran kasar ler..aku pun tak amik tau sangat pasal timing ni. Syiok layan pemandangan pulau2 di tengah2 laut..

 

 

P1010236

Brader pilot bot ni tengah bekerja keras..kalo tgk gaya dia control kemudi tu..mau kene minum air “Red Bull” 10 tin beb..huhuhu

 

 

P1010237

Dipendekkan stori..kitorg dah pun sampai di Poda Island. On the way ke sini, aku ada nampak 1 couple layak kayak beb ke Poda Island. Kalo org lain amik pakej naik bot..dia amik pakej kayak. Perghh..! giler kental..!

 

 

 

P1010239

Bot mula dilabuhkan..ade beberapa bot gak kat sini. Sure dah ramai manusia kat sini..

 

Takpe..kite ushar2 skit ape yang ada kat Poda Island ni. Tapi..nampak macam takde ape sangat.

 

P1010240

Semasa kitorg sampai sini..cuaca dah mula agak panas. Eh..agak panas? memey panas ler..sape2 tak pakai sunglasses memey berpinau ler mate..

 

P1010245

Pantainye bersih..airnye jernih. Dari jauh nampak kebiru-biruan..

 

 

 

P1010241

Kite ushar skit demi skit. Pemandangan seketul batu dengan longtail boat.

 

 

 

P1010243

Close-up skit. Sila abaikan objek disebelah kiri gambiran..

 

 

P1010242

..nampak macam ramai kat sana tu. Ada ape eh?? yang aku musykil ni awat ler takdak oghang pi mandi-manda kat sini? Diorg tak teringin ker buat gaya “Helang menyambar + sotong meggelitik dalam air”? haha

 

 

 

P1010244

Poooooooooooooooooodaaa..! island…!! yoooossshhh..!

 

 

 

P1010246

Ade kedai makan kat sana tu. Tak sure plak..samada halal ke tak?

 

 

P1010248

Adakah panas terik menyebabkan pelancong lain lebih prefer lepa bawah pokok?

 

 

 

 P1010250

Owhhh..! Poda Beach Bar ler..ingatkan kedai makan..muhahaha

 

 

P1010247

bleh tahan ga harga minuman kat sini. Al-maklum..pulau kan.. nasib baik dah beli air siap2, kalo tak..kerak teking minum air laut ker gamaknye. Tetiba terpandang couple yang layan kayak tadi baru sampai

 

 

P1010249

Alamak..mengaco ler diorg ni??? aku nak amik gambiran pulau kat depan tu haa.. :P

 

 

 

P1010251

 

Candid - Agak2 korang ler..apakah dialog antara Snooke dgn couple yg bawak kayak? hehe

 

 

 

P1010252

E’elehhhh..dia ni lagi?? tepi skit ler.. aduyaii! hakhak!

 

 

P1010255

Setelah gangguan demi gangguan..akhirnye, dapat gak amik pulau ni seketul..phiewwww!!

 

Amik gambiran kitorg ber-4 pun cara gak nih..

P1010253

1st try..!! ermmm…ok ka? skali lagi laaa..

 

One more time ..!

 

 

 P1010254 

aaaaahh..baru ler nmpak mcm cover album. Tapi..Apit ni laaaa,hepi telebih sgt ni..:))

 

 

 

 

 P1010256

View lain pulak..ni dari bawah pokok. Redup skit..ditambah pulak dgn angin pantai.

 

 

 P1010259

Bila ditinjau2..rupanya Poda Island ni kire ‘port’ untuk berehat makan tengahari. Macam diorg amik pakej lunch..blh ler lepak lama2. Tapi kitorg dah bg full tank dah pagi tadi..ape lagi nak buat? 'chaltae’ kot?

 

P1010257

jap..ade info skit pasal “Evacuationroute map” jika berlaku tsunami.

 

 

P1010258

Tsunami Hazard Zone

 

Ok lah..rasanya takde ape sangat kat sini. Port persinggahan untuk makan jer..haha. Rugi2..! tapi ok laa..nice gak tempat ni utk relex2..

 

Jom ler kite ..”on the boat” ke destinasi terakhir..

P1010260

So kemana pulak kite lepas ni?? kitorg akan ke Tup Island. Ape yang menariknye kat Tup Island tu??

 

Khabarnye keunikkan TUP ISLAND ni..kite boleh nampak “ombak bertemu ombak”, jadik ler mcm rambut pacak. Kalo “mata bertemu mata”??..larikkkkkkkkkkkkkk..!!

 

Tunggu sambungannye nanti..

 

Adios,

-Han-

2 comments:

Unknown said...

sememangnya "indah" pemandangan kat sana... =)

Anonymous said...

bro han, kasi upload la gambo gaya 'Helang menyambar + sotong meggelitik dalam air” den nak gak tau camno gayo ea ..hehe

azhar

Post a Comment

Harap dapat tinggalkan nickname atau email anda..

 
Copyright 2010 TayarGolek.Com