You Are Reading

16

FERNO 1st Anniversary

TayarGolek.Com Sunday, April 11, 2010
Aku beri laluan pada event sambutan ulang tahun pertama FERNO…cerita pasal Ride Santai Ke Kelantan aku sambung lepas entry ni. Serba sedikit aku cuber ringkaskan cerita “Sambutan Ulang Tahun FERNO yang pertama..”
Diam tak diam..dah pun genap setahun penubuhan forum FERNO (Friends Amongst ER6 Owners Malaysia) pada 10 April 2010. Begitu pantas masa berlalu..hinggakan tak terasa masa berjalan..tau2 dah setahun.

SAM_4673
Bertempat di Hotel UITM, Shah Alam sambutan ulang tahun pertama FERNO telah berlangsung dgn cemerlang dan jayanya pada 10 April 2010.

SAM_4674

Seramai kire-kire 150 orang telah hadir (anggaran kasar jer) dan sebanyak 84 buah motorsikal Kawasaki ER6 (ni campurlah ER6N & ER6F) telah membanjiri perkarangan Hotel UITM seawal 12.00 t/hari. Group dari Utara..group dari Selatan dan semestinya dari group Central bergabung utk bersama-sama menjayakan agenda yang bersejarah ini atas satu tujuan utk mengeratkan lagi hubungan silaturahim antara pemilik ER6N/F di Malaysia. Sekalung tahniah buat rakan2 yang turut menyumbang tenaga terutama sekali buat AJK yang bertungkus lumus bagi memastikan majlis ini berjalan dengan baik.

Pelbagai program telah diatur utk menjadikan sambutan ulang tahun ini nampak lebih meriah. Bro Mersing selaku MC utk majlis tersebut berjaya menghidupkan suasana dgn celotehnye yang bersahaja, membuatkan kite kadang2 gelak abis-abisan. Tahniah bro..ko mmg ade bakat semulajadi dalam pengacaraan! Lepas ni blh amik alih pengacara Malaysian Idol..hehehe!
SAM_4647
SAM_4633Yooossshhhh…!! TayarGolek.Com was here..!!


Sebelum tu register nama dulu yer kat sini..!
SAM_4639 AJK yang bertugas utk urusan pendaftaran..dr kiri: Rini, Effa aka FJ & Grim..

SAM_4770
ni tag yang aku dpt lepas register..

SAM_4641
Pastu amik t-shirt dr ADB..

SAM_4642
..dan korang akan dpt t-shirt & towel mcm nih..kalo tak dpt maknanyer korang TAK BAYARR!! hahaahaaa..(gelak beso..)


KENANGAN 2010 – 1st Anniversary:
SAM_4665

Bagi Panas skit bg diorg yang tak join.. Pics Kenangan 2010 beramai-ramai..

SAM_4659 SAM_4660
# Bergambar beramai-ramai kat tangga..

#Bacaan Doa..

SAM_4683












Tapi sebelum tu..lebih diberkati sesuatu majlis itu jika  dimulakan dgn bacaan doa. Saudara arRaubi telah diamanahkan utk menyampaikan bacaan doa. Kami bermohon agar maflis kita berjalan dgn lancar tanpe sebarang masalah dan diberkati oleh Nya..Amin. Terima Kasih Saudara arRaubi kerana sudi membacakan doa yang betul2 berkait rapat dgn majlis ini..well prepared!!











#Ucapan Tuan Presiden…
Yang paling utama pada majlis tersebut adalah ucapan dari Tuan Presiden FERNO iaitu Tuan Hj. Ahmad bin Abd.Hamid atau dikenali sebagai Abg Mad. Beliau sebenarnya baru je sampai di tanah air setelah hampir sebulan di Manchester, UK. 
SAM_4724
Antara ucapan Abg Mad yg aku ingat & agak penting bagi aku “…suatu tika dulu diawal2 penubuhan forum FERNO, ahli yang berdaftar cuma saya sorg jer. Lepas tu serba sedikit saya invite pemilik&peminat ER6 di MBC supaya join http://er6.my-forums.net (masa tu nama FERNO belumwujud lagi) supaya kite dpt mewujudkan satu komuniti ER6 yg besar. Sbb kat MBC topic ER6N bercampur aduk. Jadi forum ni  utk lebih specific kpd ER6. Kini..seramai lebih 1000 yang telah berdaftar sebagai ahli FERNO..
Aku sendiri kagum dgn FERNO yang baru setahun jagung penubuhannya..tetapi mempu menjadikan antara kitorang seperti keluarga. Komunnikasi melalui alam maya/forum..akhirnya direalisasikan melalu TTS & Ride. Bak kata Abg Mad lagi..” sampai sekarang mcm2 TTS ade..TTS Kejam, TTS Penuh insaf dan mcm2 lagi lah..”. Tu menunjukan kami semakin rapat..so yg lain2 jgn malu2 nak join TTS ok..!



#Program Amal FERNO di Rumah Titian Kasih
Selain tu plak.. Program Amal FERNO di Rumah Titian Kasih. Saudara Are_fifth the diamanahkan utk menjalankan aktiviti ini bersama rakan2 FERO yang lain.
SAM_4748   Serba sedikit yang aku ingat masa ucapan Are_fifth “..RTK ditubuhkan pada tahun 1988. Merupakan sebuah pusat penjagaan  anak yatim/piatu, ibu tunggal , OKU dan Warga Emas..”. Lain2 info blh masuk ke http://rumahtitiankasih.blogspot.com/

Pengacara Majlis..tak kurang pentingnya dlm majlis nih. Kalo lah Bro Mersing takde..agak2 sape yang boleh ganti yer..?

SAM_4696SAM_4651  Mr.MC  - Mersing..ko mmg best la bro.!! Silap2 pasni astro amik ko jadik pengacara “ Macam-macam Mersing..
Jom follow gua jap pegi luar..kite tgk2 motor geng2 FERNO yang ada.
Serba sedikit gambiran motor2 ER6 di UITM, Shah Alam dari lensa TayarGolek.Com..
SAM_4788
SAM_4745 SAM_4611
SAM_4612 SAM_4613 SAM_4623
SAM_4614SAM_4744SAM_4624 SAM_4625
SAM_4626
SAM_4628SAM_4629    SAM_4737 SAM_4738   SAM_4741 SAM_4743  SAM_4740 

Cukup la kot pic2 motor tu..

masuk dlm dewan balik..kite tengok ape cer sjg nih..!

# Kek ulang tahun FERNO yang Pertama..
SAM_4734Aku tak pasti surprise dari AJK atau dari bro Hatta itu sendri..sbb bro Hatta adalah salah seorg kakitangan Hotel UITM. Abg Mad kene la potong kek tu…”Tuan Presiden maaa…”


  
SAM_4729 SAM_4730 
SAM_4732
1st Anniversary FERNO..
P/s: mana pegi nye kek nih? aku pon tak dpt rasa..hehehe. Pasni kene buat kek beso bagak ler..

SAM_4733
Amik bang..amik..! korg sibuk amik pic kek..aku plak candid korang..hahaha



# Round the table + makan-makan..!!

Pic couple-couple (mana yg takde pic..mohom ampun dan maaf yer..)
SAM_4698 
Bro Sukor Seman akan Sukor65 & wife – dari Seromban..

SAM_4697
Bro Madct (betul ke ejaan ni) from Bee Pee..mmg kecik dunia motor negara kite. Ruper-rupenya wife bro Madct ni adalah junior aku di Sek.Men. Dato’ Sulaiman, Pt. Sulong, BP. Ke masa skolah dulu kite penah couple?? muahahahaha..jgn marah bang..gurau2 jer yer!!
p/s: lupa plak nama wife bro nih..mana lah tau kot2 kenal2 awek2 lama mase skolah..yiiihaaaaaa..!!



SAM_4715
Mark Winston aka Turbonoshayasusah..bersama GF nyer..Aireen. Eh Mark..! Bukan hari tu Rieena ke?? Eh yang rambut kaler pink aritu sape plak?? ahakss…



SAM_4703
Bro Rburn & wife (lupa nama plak) yang peramah. Kat sini pon dia bg aku tips utk gambiran..best2!!


#KARAOKE…sape mau nyanyi..sila2!!
 
Salah satu acara haritu..nyanyian karoke. Ni bukan pertandingan..tp sekadar melepaskan bakat terpendam..serba skit yang sempat aku amik..
 SAM_4773 Tak silap ni wife Wan Burn a.k.a er6nwan..lagu ape erk?? lupa daaa..memori aku 1Gig je nih..
Update: Yang berkarok dgn Mersing ni sbenarnya adik er6nwan yer kawan2 (bukan Wife..hehehe). Still single & available...!!!



SAM_4777    

Ady & wife (Rina)..berkarok sakan lagu Senja Nan Merah..  
 
SAM_4781
       

                          
  Rburn & Wife..adehh aku pon lupa lagu ape..
SAM_4704
Ayun (wife Apeq)..dgn lagu Standing in the eyes of the world..betul ke??


#Pemenang motor tercantik..!!
SAM_4779 EJ aka isixisixisix (mmg letih tulis nickname ko)..pemenang motor tercantik 1st Anniversary 2010. Tahniah beb..pas ni tts tersembunyi banjer aku…hehehe.
gambiran motor??

SAM_3157
Ni la gambiran motor EJ..walaupon pic ni bulan masa majlis semalam. Pic ni masa tts tersembunyi..hehehe.
p/s: jeles punyer pasal aku blur kan abis-abisan..muahahhaha (gelak jahat)




SAM_3157
Saja menyakat..ni ler pic motor EJ..

# Tauke Aksesori..
SAM_4643 SAM_4644
James dgn booth utk aksesori motor..selain2 tu aksesori & barang2 riding gear ‘used’ utk dijual pon ade..



Gambiran beramai-ramai..jom layan jer lah!!
  SAM_4648 SAM_4649  SAM_4653 SAM_4699 SAM_4707 SAM_4708 SAM_4709 SAM_4710 SAM_4711 SAM_4712
    SAM_4716 SAM_4772SAM_4717 SAM_4718 SAM_4720 SAM_4721 SAM_4722 SAM_4723 
SAM_4707 SAM_4680 SAM_4681 SAM_4685 SAM_4688  SAM_4690 SAM_4691 SAM_4699



#Lain-lain gambiran..
SAM_4672 SAM_4610  SAM_4620 SAM_4621  SAM_4627  SAM_4636
SAM_4637
SAM_4638  SAM_4654  SAM_4657 SAM_4655SAM_4658 SAM_4666 SAM_4667 SAM_4669 SAM_4670 SAM_4751  SAM_4755
SAM_4700SAM_4752 SAM_4754  SAM_4757SAM_4756  SAM_4758 SAM_4759 SAM_4760 SAM_4766
SAM_4761 SAM_4762 SAM_4765 

#Balik time…!
 SAM_4796SAM_4799 SAM_4787SAM_4790SAM_4791
Bro Lekuq & wife (dr Penang), Ady & Wife..

SAM_4782
Kak Fauziah dari Banting, sorang lagi Lady Biker dlm FERNO..

#Flag off geng Utara berangkat pulang..
SAM_4798  SAM_4800 SAM_4801 SAM_4802 SAM_4804SAM_4806SAM_4783



#Geng Bangi..lead by Fuad.
 SAM_4784 SAM_4792 SAM_4793
SAM_4810
Rburn & Wife..balik Gombak erk??


Last but not least..
SAM_4665
Majlis  sambutan ulang Tahun FERNO yang Pertama telah pon berlalu..dan ianya akan menjadi satu kenangan manis buat semua pemilik motorsikal ER6N/F. Tahniah sekali lagi..buat anda semua serta AJK2 yang terlibat..berganding bahu bersama-sama menjayakan majlis kita ini.

“Semoga FERNO tetap dihati sanubari & kekal selama-lamanya.. walaupon suatu hari nanti ditakdirkan korang semua tidak lagi menggunakan jentera ER6N..tetapi Ikatan Ukhwah antara FERNO tetap kukuh..” – waduhhh ni ayat dah tak blh blah nih..hahah!!

Ok geng..sehingga berjumpa lagi pada majlis FERNO akan datang..

Sekian.

Adios,
-Han-
TayarGolek.com

16 comments:

Nobody said...

bestnya....happening betul...
sedih aku x dpt join sbb ada hal yg x dpt dielakkan..
harap2 2nd Aniv..aku dpt join (^^)

flamiyoes said...

yup, happening.. dapat bersua muka dengan Fernorian dari southern dan northern.. so, next time bleh laa ride n tts sesama ekk..

Bro, upload laa itu Pejuang Jalanan hehehehehe ;) btw, tu jenis end bar ker?

glugorian said...

best of the best bro Han...
hang memang mantap
regards
glugorian (ferno utara)

Han said...

Nobody - next year ade umur panjang bkh join bro..

Han said...

flamiyoes - yosshhh..! mmg happening. Pasal 'pejuang jalanan' tu baik rahsiakan..hehehe takut nanti tersebar luas.. :P. Yup jenis end bar between stabilizer

Han said...

Teoh aka glugorian - thanks bro..boleh la bro skit2. Kene belaja dgn cikgu nih..hehehe.

FJ_2920E said...

wooww.....cun pics bro..!! hmm....mentang2 ler moto putih, pic motor putih je byk ek...hehehe...jgn mara aa.
kek anniversary to sedaaapp han...sian tk dpt rasa :P diorg potong2 letak kat buffet kaunter ler...

rburns said...

Best best... Cerita best gambar pun best...!! Asal aku igt ko je aku igt G11.. eh.. G12 pun nak kuar dah ni.. hehehe

Han said...

FJ - biase ler owner TG.Com motot putih..hehehe. Apesal aku gue tatau kek tu port kt situ..waduuuh! kene tunggu taun depan la plak kek FERNO ni

Han said...

Rburn - ko mmg la meracun aku tak abis2..tp gue dh g ushar2 dah G11 tu..ade satu lagi kecik skit SX20 kot..itu semua $$$$$.

p/s: mau tuka tayar dulu lah..adehh

reduanm said...

hahaha nice pics bro...ulasan yg sempoi...sentiasa yg terbaek dari lu...yg ni ade masok wtr x bro... ;)

p/s: tu bukan bini aku la...tue adik aku yg nyanyi ngan mersing tue...single mingle lagi....hahahahahaha...kene betulkn statement, sian adik aku saham jatuh nnt...:D...hahahaha

er6nwan

Han said...

er6nwan - oooopsss...!! mintak mangapp! kesilapan beb..ok..aku kasi update!!
yang menyanyi dgn Mersing 'ADIK' er6nwan yer kawan2..dia single lagi..huhuhuh

rburns said...

wakakaka.... aku pun igt wife er6wan.. seb baik aku x quote apa2 masa aku post gambar dlm forum... ko ni wan.. siap promote lagik yea...?!!

aku bukan racun ko Han... aku cuma bgtau jer... hehehe.. tapi aku akan bgtau ko selalu.. ko tau apasal...?!! pasal ko ni talented dlm photography.. cuma perlu asah sket dgn upgrade kamera ko je.. aku rasa ko dah gunakan kamera ko tu at the optimum limit... so you shuld go further..!!

Bunge said...

nice shOut ~ nice pic~

kipidap~

Anonymous said...

Gambir dah cun, skill menulis pon dah bertambah, kalau TG ada rezeki lebih kasi upgrade Compact Camera jadi SLR tak kisahlah cap Nikon atau Canon. Baru caraaa bro...
ps : Nanti kasi buat story pasal Motot kacukan Canada dan America tuh yek....Reezone

ady said...

Han...

Aku memang salute habih kat hang... benda yang hang buat ni memerlukan kesabaran, minat dan komitmen yang tinggi... harap dapat terus berkarya.

Post a Comment

Harap dapat tinggalkan nickname atau email anda..

 
Copyright 2010 TayarGolek.Com