Kapar Motors

You Are Reading

1

Ride Santai Ke Kelantan @ Homestay, Bachok

TayarGolek.Com Thursday, April 8, 2010

Yoooshhhh…!!

Ok..sambungan yang tadi..lepas kitorg kene tanam menunggu dekat 15 minit..lama tu weiii! sib baik la ade pokok jambu & pondok kat situ..bleh ler menumpang teduh sekejap..

 

Skang kitorg dah pon masuk ke daerah Bachok..ni dah nak masuk ke area rumah Abeycuak dah ni kat Kampung Tualang. Bergegar jap kampung ni buat seketika dgn kombinasi bunyi-bunyian ekzos Yoshimura + Arrow + AHM + Custom..15 batu lagi nak sampai homestay dah bleh dengar.

 

SAM_4013

Orang kampung yang duk lepak2 kat kedai2 minum kebingungan pon ade..terkejut pon ade..yang seronok pon ade..yang mana tgh kat dapur siap teriak “huk aloh..!!  bunyik nate gapo tuuu..?”

   SAM_4016

Group yang terputus tadi..akhirnye bertemu di satu simpang ketika kitorg on the way ke kampung nih. Sempat jugak aku capture pic kat belakang aku..pakai petik je nih..sib baik jadik.

 

 SAM_4018

jalan kampung yang elok. Kenderaan tak banyak..petik sekeping 2 sebelum sampai..

 

@ Homestay..

Alhamdulillah..kami dah pon selamat sampai di homestay aka rumah Bonda Abeycuak tepat jam 4.50 ptg. Fuhhh..!! memang berbaloi..ride santai yang dirancang memang betul2 menjadi & menepati citarasa semua. Dari pukul 9.00 pagi hingga 4.50 ptg..kire2 hampir 8 jam kitorg dijalanan..tak terasa letih pon time tu. Karenah kawan2 & cara tunggangan yang selamat & rilex itu lah serba sedikit menghilangkan rasa penat..Aku mmg seronok dgn ride ni..!

Korang camner?? Seronok ke tak??

 

SAM_4023

Inilah rumah Mak Su..Bonda Abeycuak yang tercinta. Cantik kan?? Memang tenang je kawasan kampung nih..banyak pokok2 kelapa..buah kelapa lagi banayk dari pokok nyer.. Amacam kawan2!!..ok ker??

 

SAM_4024

gambar ni merupakan tanda kenangan aku & TayarGolek.Com.. utk pertama kalinya di Kelantan pada 2-4 April 2010 bersama rakan2 sepermotoran dari group FERNO. Kat rumah ini lah kitorg akan tinggal selama 3 hari 2 malam dan hidup sebagai satu keluarga yang besar. Terima Kasih tak terhingga kat Abeycuak & isteri serta bondanye yang sudi sponsor tempat  berteduh..tido dan lain2 utk kami semua. Semoga bertambah berkat hidup & diluaskan lagi pintu rezeki sekeluarga..Amin.

 

SAM_4020

Dan inilah tempat parking pertama aku bile menjejakkan kaki ditanah di kawasan rumah ni..syukur tak terkata kerana takde perkara2 buruk berlaku sepanjang perjalanan..

 

SAM_4022

Homestay kami dibanjiri dgn ER6N..eh ZX6 pon ade..hehehehe.

 

Jom ushar2 dlm rumah..aku pon nak letak barang ke dlama..

   SAM_4025

Oiiiit…lepak sakan nampakkkkk..!! Pengsan abis Mersing tu..jgn tido dulu.. relex ler beb. Lepak2 dulu..minum2..

 

SAM_4027 SAM_4031

Aiii..Amadon! dah berape ketul ko belasah pisang tu?? Aku dah kata tadi..senyap semcama je..rupanya tgh ‘bersantap’ yerr..!! ni lah keadaan kitorg time tu..

 

Mcm2 Tuan Rumah hidangkan utk kitorg jer. Susah2 jer Abey kite nih..siap sediakan buah-buahan lagi. buah pisang ade..mempelam ade..tembikai ade..fuhhh..!! banyak tuuuuuu…terharu kitorang beb!

 

   SAM_4028

kawan2 yang lain lepak kat dalam..aku, Abey, Poknik, Ijam, Fuadkawa & Ustaz jer yang lepak luar sambil2 sembang-sembang. “Guano Han..ok?” – Poknik tnye aku..”bereh sokmo..” hikhik..

 

  SAM_4032

Luncai dgn melayan perasaan..paling excited tuuu..!

 

So ape program lepas ni??

Kitorang akan rehat2 dulu sekejap..lepas tu kami akan ke Pantai Irama, Bachok. Korang nak ikut??

Petang skit lah kitorg kesana k..

Jumpa lepas ni..

 

Adios,

-Han-

1 comments:

Anonymous said...

we want more.. we want more.. repeat 100x. paiz#16

Post a Comment

Harap dapat tinggalkan nickname atau email anda..

 
Copyright 2010 TayarGolek.Com