You Are Reading

7

Intro – Ride Santai ke Kelantan

TayarGolek.Com Monday, April 5, 2010

Yooosshhhhh…!!

Salam sejahtera buat semua kawan2 dan pengunjung TayarGolek.Com.

 

Alhamdulillah..konvoi “Ride Santai Ke Kelantan” pada 2-4 April 2010 telah pon selamat pergi & balik. Aku sampai rumah pada pukul 9.45mlm tadi. Fuhh..!! Mmg layan ride ini..inilah ride sulong aku ke Negeri Che Wan Kembang. Mmg best!! penuh dgn pengalaman2 & view2 yang cantik. Aku dgn kawan2 FERNO ini ibarat adik-beradik lain mak..lain bapak..hehehe

 

Sebelum jari jemari aku terus menulis..aku intro skit lah pasal ride ke Kelantan nih. Seramai 25 orang (termasuk 3 org pillion) yang telah berjaya mengikuti ride santai ke Kelantan. Idea ride ke Kelantan merupakan cetusan idea dari Abeycuak (anak jati Kelate). Satu idea yang menarik niih..dan aku adalah orang terawal masuk nama dalam list.

 

Tujuan utama ride ke Kelantan sebagai tanda support Kelantan Bike Week yang diadakan di Kota Bharu. Sambil-sambil tu kita pusing abis Kelantan sampai letih..walaupon tak 100% cover, cukup memberikan 1001 satu kenangan aku & FERNO di Kelantan. Secara tak langsung, ikatan ukhwah antara kami (FERNO) bertambah rapat antara satu sama lain..

 

Perjalanan kami ke Kelantan mmg smooth..dgn cuaca yang panas, jalan plak berliku-liku. Yang kaki meleper memang jadik makanan ler. Walaupon 25 buah motorsikal berada dlm konvoi, ride santai memang rilekx..mmg aku suka style ride mcm nih. Meh kite ucapkan TERIMA KASIH & TAHNIAH buat abg2 MARSHALL kite iaitu Paiz, Arefifth, Mersing & Taja yang telah menjalankan tugas terbaikkkkkkk utk kitorang! Tanpa diorg..mmg komfom ler konvoi berteraburrr..

 

klantanROUTE

Thanks kat Abeycuak utk route map kat atas ni.

 

Route KL ke Kelantan: BHP Gombak(RV)-Bentong-Raub-Kuala Lipis-Gua Musang-Kuala Krai-Kota Bharu.

Route Kelantan ke KL: Bachok-Gua Musang-Lojing-Cameron Highland-Simpang Pulai-KL.

Total mileage perjalanan pergi-balik mengikut meter motor aku = 1610KM.

 

Satu pengalaman ride yang best & menarik buat diri aku, malah kawan2 yg lain jugak turut berpuas hati dgn ride ke Kelantan. Puas memulas throttle..puas layan corner..puas makan..puas isi minyak beramai-ramai..

Hmmm..ape lagi mau citer?? Ok la..ini sekadar sebahagian cerita jer..byk lagi citer2 yang akan aku kongsi dgn korang secara detail..tp bagi ler aku masa skit utk menulis + filter gambiran..ok??

 

So tunggu cerita seterusnya lepas nih yer..

p/s: Ride ke Kelantan ini..InsyaAllah, kalo takde aral melintang aku akan submit ke Majalah WTR (World Tour Rider)..doa2 lah semoga aku dpt siapkan artikel secepat yang mungkin. Majalah WTR dah confirm dgn aku masa di Kelantan Bike Week..sabtu lepas.

7 comments:

flamiyoes said...

Welcome back, bro.. Can't wait for your next entry.. Tell us your experience!!

jurulukis said...

Aku pon dh tak sbar ni bro..dh 50 kali aku buka blog golekan tayar mu nih hari ni smata2 nk baca ride klantan.mana tau terselit gambiran seketul dua**abeycuak

jurulukis said...
This comment has been removed by the author.
Han said...

Flamiyoes - sabo..sabo..sengal badan tak ilang lagi nih.. hehee

Han said...

abeycuak - Ado dah Bey..hehehe. Dont wori bro..pic demo ado ni..

Anonymous said...

wuiii..banyak gambar beb..penat tuah tanah nak filter bagi yang terbaeekkkkk.....stay tune!

Han said...

sabor weii..sabor..!! sengal montot aku tak ilang lagi nih..hahaha

Post a Comment

Harap dapat tinggalkan nickname atau email anda..

 
Copyright 2010 TayarGolek.Com