You Are Reading

2

Ride Santai Ke Kelantan @ Pantai Irama Bachok

TayarGolek.Com Friday, April 9, 2010
 Yoooshhhhhhh...!!

Fuhhh...! nyaman nyer kene angin pantai..siap ade Irama lagi. Nak kate puas rehat tadi..tak jugak..tp hati tak blh tahan dah nak lepak tepi pantai. Lebih kurang selepas 1 jam berehat..program Ride Santai ke Kelantan diteruskan. Program petang ni kite lepak2 amik angin kat "Pantai Irama", Bachok..

Kalo dari homestay kitorang ke Pantai Irama, Bachok ni adelah dalam 15KM jer jauh nyer..kalo naik motor pon dlm 5-10 minit dah sampai dah.

Masa tu mmg gempaq beb..!! bile kitorg masuk jer pintu gerbang Pantai Irama nih..semua pengunjung pantai petang tu tertumpu kat group kitorg. Tu ape yang aku perasan ler..hahaha. Gegaran bunyik ekjos tu yang buat diorg toleh + ushar sampai la kitorg parking. Mgkin ER6N agak asing kat area Kelantan..atau pon mgkin jugak petang tu group kitorg jer yang lepak kat pantai..tak kisah lah ape pon..yang penting kitorg dtg ke Pantai Irama utk berehat2 sambil2 menikmati keindahan pantai..







SAM_4033  Susah gak nak carik parking time tu..pengunjung mmg ramai. Masing2 nak beriadah dihujung minggu bersama family..Nasib baik jugak ler dapat parking, kalo tak kene seround lagi tawaf..



SAM_4034 Memang terserlah la motor kaler putih time nih...hahahah..Kaler lain jgn mare aaaaa...mmg kurang jelas skit warne tu..kehkehkeh.(gurau jer..)



SAM_4037 Tiupan angin - mmg kuat tiupan angin pantai masa tu. Pic ni aku amik sebagai bukti angin yang bertiup mmg kuat. Sape2 nak main layang-layang boleh beli kat sini..Harge?? Alamekkk..wa mmg tak tanye ler..kang tanye tapi tak beli kang hangin plak brader tu..











SAM_4040    SAM_4038   
Pokok-pokok ru yang menjadi penyeri Pantai Irama..sape2 yang ade plan ke Kelantan lepas ni, boleh la singgah kesini..
















SAM_4039
 Yeaaah..it's me!!! Akhirnya gue sampai @ Pantai Irama, Bachok (pic mcm ni adalah trademark TayarGolek.Com)..hehehe

Jom..jom..kelauk weyy..kelaukk!! (ke laut yer tuan2..bukan lauk)

 
SAM_4041  Bleh tahan jugak ramainyer..ade yang datang sini cuma nak amik2 angin..ade yang mandi laut..yang pasang khemah pon ade..lapang fikiran beb bile kene angin pantai nih.




SAM_4042 Yang ni view disebelah kanan aku plak..


SAM_4043 Ombak pantai..seronok siut tgk anak2 kecik main pasir + main air..ikut hati mcm nak terjun laut jer time.. :P



SAM_4044 Layang-layang terbang melayang..


SAM_4045
Ni bukan Do Re Mi tauu..! tapi  R-T-H...Rizal, Taja & Han..huhuhu poyo jer bunyik..!




SAM_4046
 Mcm aku ckp tadi..hampir sepanjang jalan dipenuhi dgn kereta..abih nak parking mana lagi dok..parking yang ade pon cinonet sgt..selagi pihak majlis tak kacau sudaaaaaa...!


SAM_4047"Aiskim..aiskim!! 1 riaa (1 rial).." - Spesel delivery..tak payah panggil, sampai ke tepi pantai brader tu buat sale..


SAM_4048 Hari semakin petang..makin ramai plak..eh!! takde yang nak terjun laut ke? dgr tadi punyer la ramai nak berenang2..



SAM_4049 Sengih lebar erk ko Cai..!! amacam?? masih teruja lagi??...






  
SAM_4050Fuadkawa tgh syiok layan gambiran..amik gambar kitorg. Aku plak amik gambo dia..adil la tu kan?? Biasanya yang tukang amik gambar..pic dia takde..



SAM_4052
 Oklah..ni last pic aku utk korang masa kat pantai. Member2 yang lain dah hilang..mana diorg pegi tatau lah. Kene carik diorg nih..


Wooooo..lepak sini korang rupa nyer..skit tak sound!

SAM_4054
 Minum2 petang digerai @ Pantai Irama, Bachok..sambil2 kene angin pantai yang sepoi2. Ni kalo ade hammock..alangkah best nyerrrrrr..!!

SAM_4055
 Aiseyyy..! port sumer dah penuh..kena carik port lain lah.



SAM_4059
candid - Fuadkawa tu betul candid..tp yang sorg lagi tu lakonan semata-mata tu..ko sampai sini follow camera aku erk Judge??

Tadi sepanjang perjalanan dari KL ke Kelantan asyik layan air sejuk jer..kali gue mau kene air panas. Nescafe tarik satuuuuu..!!

Petang tu, kitorg di datangi seorang sahabat dr Pantai Timur. Selama ni kenal kat forum jer..tp petang tu aku berpeluang bersembang + duduk semeja dgn bro shamALtamis



SAM_4061
 Sape2 yang belom kenal bro yang ensem ni..ini ler Bro ShamAlTamis - Rider yang BETUL2 TEGAR!! Nanti aku citer nape kitorg panggil RIDER TEGAR..tunggu..!! Dtg dr Kuala Besut petang tu semata2 nak wish salam perkenalan dgn geng2 FERNO yang dtg dari KL..sok pagi baru ler kuda putihnya beraksi..


SAM_4057
 Meja paling MAHAL - skali pandang meja nih mcm meja biasa jer..! Tapi korang tau tak brp nilai brg2 atas meja tu?? Kalo 1 helmet RM1000..ade 20 helmet kat situ..hah!! kire sendiri brp $$$$..



Makan malam @ Restoren Takdok Namo..

Tempat bersantap kitorg malam tu pon tak jauh dari pantai..seberang jalan jer.

    SAM_4078 
 Restoran ni takde sigboard lagi..so aku tatau ape nama kedai ni. Aku cuba tanye dgn adik yang amik order "Dik..gapo dio namo keda nih?"..tp dia ckp " takdok namo lagi keda ni" ..mcm tu aku letak nama kedai ni " Restoren Keda takdok namo.." - amacam?? bley ka??


SAM_4070
 Standard lah kalo dah ramai2..1 meja mmg kene jadik port khas utk letak helmet..tu pon sampai tak muat..


SAM_4076 Ni Abey kene stori lah..nape dia sengih sokmo..Bey..royak skik Bey!!



SAM_4077
 wahh..sumer interpreme  abiss..!

Sambil2 amik pic kat sini..tetiba hidung aku terbau sesuatu yang betul2 menusuk jiwa..aduhh!! sedap nye bau...

SAM_4081
 Tu diaaaaaaaaa...bau sate Kelantan..nama tu Poknik yg bgtau. Hmmm..mcm menarikss gewe sate tuu beb! alang2 dah ade kat Kelantan..kene ler cuba sate tu..








SAM_4084  So cam ner beb?? lu mau try ke tak sate tu..? mcm nak try..mcm tak nak? hmmm...pikir beb ..pikir!


Tak leh jadik lah...kene try jugak. So aku gi order 20 cucuk..10 cucuk sate ayam & 10 cucuk sate daging..





SAM_4086 Nah kau..amik! makan..takpe aku bayar sate nih..Memang pilihan yg tepat, sate ni mmg sedap dan kauh sate nye yang mantop abiss..! lagi sedap dari sate yang kat Awan Besar tu. Cuma yang kurenng skit tu sate daging jer lah..liat gilo! Hati2 yer sape2 yg pakai gigi palsu..takut nnti masuk paper "seorng pengunjung tertelan gigi palsu.." hehehe..


Lepas makan ape program plak?? Drp pada 20 orang..14 orang terus balik ke homestay sbb dah landing2 kot. Abis yang belen 6 orang lagi tu apa bikin?? hehehe..

Yang tinggal cuma aku, Ijam, Poknik, EJ, er6nwan & Mersing. Mersing yang asalnye nak balik sebab bak terbe**k..akhirnye pasrah sebab keracunan dgn plan kitorg mlm tu..Terus tak jadik balik..

Ape program plak nih??
Ttak blh bagitau skg..nnti aku citer ler..hehehehe..

Sambung lagi nanti...

Adios,
-Han-

2 comments:

nik rosmawati said...

dekat ngan kampun saya.rindu nya nak pi pantai irama :)

TayarGolek.Com said...

nik rosmawati - ye ke? kapung kawe gok ni.. :P. dok kelik klate ko?

Post a Comment

Harap dapat tinggalkan nickname atau email anda..

 
Copyright 2010 TayarGolek.Com