You Are Reading

4

FERNO rides @ Teluk Batik by Reezone

TayarGolek.Com Thursday, February 4, 2010

 

Yooosshhhh…!!

Salam geng2 TayarGolek..! Harap2 korg semua sihat yer..tp aku plak skg demam+selsema. Kwn2 FERNO kata aku demam sebab tak dpt pegi ride ke Teluk Batik hari tu..yo yo orrr jer diorg nih kan..!!

 

Aku telah menerima email dr Bro Reezone (ni student UITM Art & Design, Shah Alam sure kenal ni..) yang mana bro Reezone telah sudi mengemailkan gambiran semasa di Teluk Batik kelmarin. Aku telah berpeluang mendengar sendiri cerita & pengalamannya ketika ride tempoh hari. Jadik, info adalah dr beliau..dan olahan cerita adalah dr aku sendiri..boleh??

 

Jom kite tgk gambiran dari Bro Reezone.

 

Semasa kt Shah Alam..RV!!

RZGambarRamai

Gambiran beramai2 semasa RV di Shah Alam..eh muke gue pon ade?? caya la abg One..!

 

Brief2

Briefing dr Ketua Marshal ( bro Paiz)..pesanan dr beliau utk semua Marshal – kene lebih berhati2 semasa berada dijalan kampung..

 

RZGagento Perhh!! Takkan jual burger bro?? Baik ko punyer possingpepagi nih..hahaha. Bro Gagento “Peragut hati wanita”..korg tnye dia sendiri ler la erk pasal ayat peragut tuh..

 

 

2.00ptg - Konvoi telah selamat sampai ke destinasi lebih kurang pukul 2.00ptg. Tapi sebelum tu diorg telah berhenti rehat utk makan t/hari. Dengan kesempatan tu jugak ler diorg berehat utk menghilangkan penat..sebenarnya tempat diorg makan ni tak jauh dr Teluk Batik Resort cuma lebih kurang 1KM jer jaraknya..walaupon tak jauh beb, perut dh bunyik kene isi jugak..

 

TBR-Snooke

Aiii..bertenet yer bang? hikhikhik..just kidding!

 

wecome

Bro Reezone (kiri) dan bro Suhaimi (Melaka)..byk barang ko bwk tu beb!! nk stay seminggu ke 2 minggu nie??

 

Yang lain2 plak dah ‘chopp’ port awal2..antaranya..

TBR-Haris

Edd, Haris & Er6nwan..3 jejaka pujaan gadis-gadis..hehehe..

 

TBR-Kalan

Dalam pic nih..ape yang aku perasan bro Tuah tengah termenung jauh..aii bro, baru kt Teluk Batik jer..belum lepas sempadan lagi bro..hehehe

Selain tu Kalan yang sentiasa tersengeh dihadapan lensa(kiri)..mana kala Cikgu Sir bersama anak lelaki nyer..owh yer lupa nk bgtau..Cikgu & Son baru jer balik ride melepasi sempadan ke Thailand (Koh Samui)..mmg wa respect la..dua beranak jer ride tu..

Tea2

macam ni ler rupe korang erk selepas hampir 2 jam 30 minit menunggang utk sampai ke Teluk Batik..biarpon penat tetapi berbaloi..kepuasan yang tak terhingga..Bro Snooke (depan Kanan) tersenyum tak terkata sbb dah balun 2 gelas air..

p/s: er6nwan kt belakang tu ushar Gagento lain mcm jer dr belakang..

 

Teluk Batikkkk..!! Kami Sampaii..!

Mungkin itulah kata2 dr semua peserta konvoi..akhirnya sampai ke Teluk Batik Resort. Bile dah sampai situ paham2 jer ler..possing ler sbg tanda kenangan ride kali ni..

 

Ape yg diberitahu, FERNO mendapat kejutan disana..dimana group Manjung Bikers telah menyambut kedatangan FERNO..dan yang best nyer plak Manjung Bikers terus take over utk menjadik Marshal kepada group FERNO..so rilex skit ler, org tempatan menjadik Marshal sure lebih arif dgn selok-belok jalan kat sana..

 

 signage

Signboard “Teluk Batik Resort”..brp jauh bro Reezone zoom ni aku tatau ler..DSLR maaa..

 

Tombak1

Menurur Bro Reezone lagi, gambiran ini diambil dikawasan Teluk Batik Resort..penuh dgn tombak tu bro..ini mcm kalo Aznil tau, sure dia buat program ‘Tom-tom Bak’ kat sini..

 

Tombak-Wan

Sekeping lagi..tp takkan ramai ni jer kot?? yang lain mana??

 

 

TBR-Green

Pemandangan hijau dr Teluk batik Resort..sejuk skit mato den nih! Skali-skali blh try masuk utk offroad nih?? amacam?

 

 

Tea Time..

Masa utk berehat beb..kalo tak rehat masalah plak sbb majoritinye ramai yang Day Trip..so ptg tu jugak diorg balik ke KL..masing2 akan free ride sbb takde marshal yg akan control perjalanan tu nanti..

Tea1

Sebahagian geng FERNO yg tengah lepak menghilangkan penat+sengal..hehehehe..”waaaa..!! banyak makan aarr lu org??”

 

Lepas tu masing2 checking (bg yng overnite ler)..yang day trip plak diaorg mula berangkat balik ke KL dlm pukul 4.30 – 5.00ptg.

Kire-kire 15 peserta konvoi yang akan overnite..selebihnye akan balik ke KL. Tak lupa gak buat geng FERNO yg join ride kali ni dgn roda 4..kalo tak silap bro Rizal_shr & Abeycuak..sbb diorg bawak family skali…alam mcm aku gak yg lepas ke Sg. Duyong, Melaka tahun lepas..

skali-sekala bwk family ape salahnye..betul tak??

 

 

 Dinner Time!

 

Skali lagi dinner pd malam tu bersama Manjung Bikers di Restoren Ala Den..

p/s: den ingat aladdin mano la yang ekau poe nih..??

DinnerAladen

owhhh..layan steamboat aarrr..?? Amacam? Blh komen skit dia punye masakan??

 

Dinner-MBC

Ape nak buat..mangkanan yang diorder tak sampe-sampe lagi, cam biase ler…gambiran! Gambir kenangan bersama Manjung Bikers + MBC..rugi plak wa takde dlm nih..

 

 

DinnerZaidi

Bro Zaidi bersama salah seorg manjung Bikers..”mcm menariks jer bro hidangan tuu..??”

 

 

DinnerAbuya

Senyum lebar erk ko Abuya bile mangkanan dh kt depan mata..tp byk nih jer ke lauk?? mmg lauk ler Abuya keje kan..nampak je kurus tu tp hardisk beso.. hehehe..jgn mareee!

 

Dipendekan cerita..lepas makan..masa utk gambiran moto plak..

 DinnerGW

Ade 2 Goldwing mlm tu yang turut join bersama FERNO..ni yang pertama..dahsyat tu beb!

 

Dinner-GWing

Ni plak yang ke-2..andai kata diberi peluang suh aku bawak..aku pon tatau ler camner nk mulakan? silap2 tak terlarat nak tegakkan motot..

 

 

DinnerMOTO1

Kebanyakan Manjung Bikers menggunakan motot jenis ‘easy rider’..sbb nyer? Easy to ride kot?..hehehe

 

DinnerMoto2

oppsss..! jangan panic..tayar kat sebelah tu sekadar gimic jer..takde ape2 yang berlaku k..tp tatau ler ler kalo ade tayar spare..

 

Ok lah ..dinner berakhir disini..lepas dinner, mana2 yang bawak kete terus balik hotel..dan yang menunggang plak..manjung Bikers bawak ronda lagi malam tu..

Kemana? Hanye diorg jer yang tau..

 

Sekian lah dulu story mori FERNO Rides @ Teluk Batik niee…Terima Kasih banyak2 buat Bro Reezone kerana sudi share pics & cerita kpd TayarGolek.Com. Dgn ade nye pic2s ni dpt ler TayarGolek.Com berkongsi plak dgn pengunjung blog ini..

 

Akhir kata dr aku..Thanks kerana sudi membaca..

 

Adios..

-Han-

4 comments:

Anonymous said...

han,terbaik dari ladang...thanks to bro reezone also. nice picture...er6nwan

Matjoe said...

fuhh, jauh to korang lenjan superbike korang

Han said...

er6nwan - thanks bro..sib baik bro Reezone sudi share gambiran..kalo tak, takde stori lor

Han said...

matjoe - tu kire dekat jer tu..ape2 pon aku tak sabor n tayargolek dgn bakal z1000 ko tu nanti.. ;)

Post a Comment

Harap dapat tinggalkan nickname atau email anda..

 
Copyright 2010 TayarGolek.Com