You Are Reading

8

Part 2 – CNY Ride @ Awana & Genting

TayarGolek.Com Wednesday, February 17, 2010

Yooosshhh..!!

Klik sini utk Part 1

 

Part ni aku just nak share masa kt Petronas Burger King, Gombak.

Dari KESAS –> ELITE –> NKVE –> DUKE. Akhirnya sampai ke sini. jadi time2 ni aku parking moto & tunggu Aknor sampai.

Jadik sambil2 menunggu..aku amik ler gambiran utk TayarGolek.Com.

 

 SAM_2489

Bile sampai sini..aku perhatikan ramai warga KL yang akan masuk ke Karak Highway. Tatau ler diorg nk kemana..

 

SAM_2490

View Shell petrol station dibawah suasana langit biru..kire 1st time gak aku dpt view mcm ni kat sini.

 

SAM_2497

dan…satu lagi..

 

SAM_2491

Burger King Signboard..tak elok makan burger byk2 yer..nanti badan naik..kehkehkeh.

 

 SAM_2492

ER6N putih aku berlatarbelakangkan view gerai Air Jambu Muar..pakcik ni dgn isteri & anaknya tgh sibuk bersiap2 utk berniaga pada hari tu..

 

SAM_2493

Masa aku sampai sini..aku perasan ade 4 org bikers yg sdg RV kt sini. Aku takde ler nk bersembang atau kenal2 sebab diorg parking agak jauh dr port aku..tp yg best diorg tunjuk “thumb up” kat aku masa pic ni diambil..ride safe bro!!

 

 

SAM_2494

ER6N dgn background ‘Burger King” Restaurant..gambar2 ni aku amik sekadar utk view jer..

 

SAM_2495

Tail & Rear tyre ER6N dgn background stesen minyak Petronas…

 

Sementara Aknor tak sampai lagi..aku tak melepaskan peluang utk mencuba Air Jambu Muar nih..hmmm Muar yer?? Tempat lahir aku tu beb..so aku beli ler 1 cup sambil2 tu bersembang2 ler dgn pakcik nih.

 

SAM_2499

Ni dia Tauke Gerai Jambu Batu Muar..Pak Din. Diam tak diam Pak Din dah berniaga kt sini hampir 3 tahun. Aku tnye ler jambu2 ni amik kat mana? Pak Din bgtau jambu batu ni (org kmpg aku panggil GUAVA ) dr Muar kat Bukit Gambir. Tau kat mana?

So perkataan ‘gambir’ yg korang termasuk ler aku guna utk ganti nama ‘gambar’ tu sebenarnya berasal dr Bukit Gambir ler..

p/s: aku agak2 jer asal usul gambir tu..hehehe

  SAM_2498

Harge RM1.00 utk biasa dan RM1.50 utk Special..mmg murah beb. Rata2 aku beli mcm ni harge dr RM2.00 ke RM2.50..yang bestnye lagi, asam yg akan dicampur dgn air jambu tu adalah dibuat sendiri oleh Pak Din..

Kata2 Pak Din bile aku bgtau harge air jambu ni murah..”Biarlah kite untung skit..yang penting customer tak lari..customer ramai & heppi..”.

Tolong promot skit kat Pak Din: So kawan2, jgn lupa rasa Air Jambu Muar nih bile korg kat sini..mmg sedap ler..pd aku ler..tekak korg ngn aku tak sama..

 

 SAM_2501

srooot..! srroot!..fuh layan betul Air Jambu Special nih!! Pic ni aku amik masa sambil2 tgh layan air jambu..

 

Masa aku tgh menikmati kesedapan air jambu tu..ternmpk ler kelibat sorg mamat ni serba biru..dr jauh dh dgr dah bunyik ekjos meletup2…

 

SAM_2502

Tu dia..Ninja250R hak milik terpelihara Bro Aknor..setelah hampir 5 tahun tak jumpa. Semalam kami jumpa kembali.

Korang ingat kitorg terus tayargolek ker..? takde ler..kat situ jer sembang2 dh dekat 30 minit..hahaha.

Plat “BKH” pon sama moto aku dgn Aknor. Rupanya dia pon amik kat Kapar Motor, Klang. Bulan yg sama beza 2 hari jer dgn motor aku.

p/s: David Kapar Motor, kalo u baca ini stori..sure u tgh senyum baikkk punyer..!

 

SAM_2504

Kecik jer dunia kan? Aku & Aknor..Ko mmg tak berubah la beb..dari dulu lagi rokok tu tetap cap ‘Pall Mall Light’..hahahah. Inilah Aknor IBM yang aku citer tadi. Sapa2 yg pernah berurusan dgn IBM mmg sure kenal ler..kalo tak kenal gak mmg korg kaki megulat time keje la tu..hahahaha

kitorg ade mission haritu nak racun sape plak pasni..jaga2 bro Ciku..pasni otai plak racun ko yer..

ok geng..lets tayargolek..! masa utk memanjat ke Awana. Jumpa balik nnti bile kitorg dh sampai sana yer..

Bersambung..

 

Adios,

-Han-

8 comments:

flamiyoes said...

Bro Han.. x amik pic dpn Batu Caves? hehehe dpn golden statue tu..

Han said...

flamiyoes - tak dan ler..sok2 ler tunggu ko kuar motot

Anonymous said...

Aknoor, ko sombong ye sekarang. Dulu aku email, sms, call sikit tak mau layan ye. Forward resume pun tak response. Mentang2 la dah ride moto besau.

Aknoor said...

Mana ada sombong :-).Semua dah antor.Boss besau punyer kerje.Den tak dapek apo.hehehe..Motor cc kecik jer.Nak upgrade tunggu dulu ,baru nak belajar nih ..heh heh.Dah 16 tahun tak ride motor.

Han said...

Anonymous aka Fahmi - Aknor nek moto laju wooo..tu 16 tahun tak ride..

flamiyoes said...

cess.. ayat mencabor tuh.. tungguuuuu..

Aknoor said...

Hehehe...AN sajer je buat cerita.Anonymous a.k.a Fahmi..aku dah agak dah :-).Macam mane ko sekarang?Kerje ada bagus?.Shahrin ape kabor?

Han said...

takde nyer aku nk buat citer..kehkehkeh. Ini betul2 punyer kejadian wooo..

Post a Comment

Harap dapat tinggalkan nickname atau email anda..

 
Copyright 2010 TayarGolek.Com