You Are Reading

4

Finale – FERNO serbu Shah Alam

TayarGolek.Com Wednesday, February 3, 2010

 

Yooosshhh…!

Salam geng..

 

Ini merupakan episod terakhir yang aku tulis utk “FERNO serbu @ RV Shah Alam”..dan stakat ni jer kot story nih..kenape? Sbb aku tak dpt menjoinkan diri ke Teluk Batik atas uusan kerja..

 

Ok lah..konvoi pon telah meninggalkan perkarangan Restoren Seri Selera..dan aku pon kene ler chiow..keje balik diorg..

Itu pon aku bernasib baik setelah tertinggal di belakang (tggu trefik lite)..diorg masih menunggu traffic light di simpang Politeknik..so dgn kesempatan yang ade, aku terus bertindak mengeluarkan camera yang ade..moto aku cam biasa ler park tepi skali. So bile traffic light hijau..aku bg laluan pd kenderaan lain utk jalan..

 

Serba skit pics yang sempat aku amik..

 100_3919

Time ni mcm tau2 jer Bakayaro berhentikan motor dia betul2 depan aku..hehehe..

Mmg glamor abis ler abg2 ER6N ni..mana tak nyer beb semua pengguna jalanraya yg berada disekitarnya tertumpu kat group convoi ni..fuhh!! Motor semua sama spesis beb!! takde campur2..Antara community yg besar biler anak menjadik pemilik ER6N.

 

100_3921

Tau ler korang semua control abis time nih..ape2 pon 2 buah ER6N (MARSHAL) telah dilengkapi  dgn siren + strobe light..(kene amik lesen Marshal dulu maa..)

 

100_3922

Ok..konvoi telah pon bergerak..memasuki laluan ke Puncak Alam..

 

100_3923

Aiseyyy..potong betul ler!! time2 ni plak teksi ni lalu..

 

100_3924

Pic last dr aku..sebenarnya ade 2 lagi Marshal kt belakang..tp aku dh start simpan camera..takut terlepas lagi..

Yes!! aku sempat melepasi simpang semasa lampu hijau lagi..konvoi pon dah berlepas..dan aku plak aka gerak ke Cyberjaya..dr jauh aku follow diorg & akhirnya aku exit ke tol Bukit Jelutong..FERNO ride terus dgn tujuan & destinasinya..

 

Jadi buat kawan2 FERNO yang menyertai konvoi tersebut, aku OPEN kat korng semua utk share pics & story perjalanan & semasa di Teluk Batik dgn TayarGolek.Com..aku cuma tolong publish dan adjust skit2 jer..Tajuk entry akan seperti ini..

FERNO Rides @ Teluk Batik by <nickname>”

So dgn ini..boleh ler kita share dgn kawan2 diluarsana terutama pengunjung TayarGolek.Com..Jadi, Sape2 yang berminat nk tunjuk skill tu blh email kt aku md_hanz@yahoo.com

Sekian utk kali ni..Terima Kasih kerana sudi membaca coretan aku nie..

Jumpa lagi di lain story..

Adios..

-Han-

 

4 comments:

Anonymous said...

er..er..En bro han,kna wat story jugak ker?kalu bg gamba saje bleh tak?aku x pandai nak story mory ni..

-warga er6n ke teluk batik-

Han said...

bro..blh bro, email jer..nnti aku cube ler olah skit cerita tu sbb ade geng ferno dh stori skit perjalanan ride tu..

no hal nyer..

p/s: bg ler nickname bro..

Bakayaro said...

Bakayaro:
koleksi tak seberapa mana
http://s336.photobucket.com/albums/n348/izham82/FERNO%20ke%20Teluk%20Batik%2030012010/

Han said...

Bakayaro - alamek beb..kalo wa tau lama dh wa copi pic kt situ..bikin 1 entry buat ko..hehehe. Thanks very much beb..

Post a Comment

Harap dapat tinggalkan nickname atau email anda..

 
Copyright 2010 TayarGolek.Com