You Are Reading

2

Part 1 – TTS bersama Presiden FERNO

TayarGolek.Com Tuesday, February 9, 2010

Yooossshhh..!!

salam..

Intro TTS bersama FERNO ada kt SINI..!

 

Aku sambung pasal TTS semalam. Buat pengunjung TayarGolek.Com & warge FERNO yang tak dapat join semalam..JOM!! ikut aku..aku bawak korang kesana..

p/s: yang join pun..Jom ler!!

 

Seawal pukul 8.00mlm aku dah pon berada di Tol Bukit Raja (NKVE) menunggu bro Gagento. Hampir 20 minit tak muncul2..so aku terus tayargolek ke RV di Shell (sebelum exit Damansara).

 

Setibanye kat sana..sorg jer yang aku nmpk dah sampai iaitu bro Mahazir..aku isi minyak jap dan lepas tu park motor di belakang motor bro Mahazir..

woooooo..aku perasan ko jer tadi..tp moto tak perasan plak!!”..tu ler ayat aku biler jumpa bro Mahazir ni..maklum ler, lama tak jumpa abg pilot..selamber jer dia balas balik..”aku downgrade moto la beb..hehehe.

 

Nak tau motor ape dia pakai skg?

 

 

SAM_2005

Motor baru bro Mahazir..GSR 600 (Baby Suzuki Bandit). Downgrade cc jer tp upgrade ke 4 silinder. Tp gambir tuan punyer moto takde ler..dia takmo..sbb takut nnti kene gossip liar.

 

Lepas tu Bro Zaidi pon sampai..ape lagi sesi tumpang possing ler..

 SAM_2006

“ini kalo buat motor MARSHAL sure gempaq abiss nih..!!!”..G bro..gaya dah ade tu bro..mmg sesuai banget!!

 

SAM_2008 hmmm..mcm best jer motor ni?tergugat jugak iman nih..

 

Lebih kurang 5 minit lepas tu 3 buah lagi ER6N sampai..bro Reezone, bro snooke & bro szal755..sorg je lagi tak sampai2 nih..abg “peragut hati wanita”..

Tunggu lagi..dan lagi..penyudahnye dpt call mamat tu dah kat Shell Tol Jln Duta..adehhh!! Blh plak itu mcm..

 

Jom gerakk..!

 

Selepas 20 minit perjalanan yg diketuai oleh Bro Zaidi (siap pasang strobe light tuu..), maka dgn ini group dr Shah Alam & Klang sampai ke destinasi dgn selamatnye..

 

SAM_2013

Mali’s Corner, Danau Kota.

 

Apa yang pasti, Tuan Presiden FERNO sampai lebih awal dr kitorg..”mintak maap Abg Mad..lambat skit sampai..ade gangguan teknikal tadi..”

 

 SAM_2009

Abg Mad & cekmat..amboii1 duduk sebelah2 mentang2 bunyik nama dekat2 sama..hehehe. Wajah TP(Tuan Presiden) yang ceria bile aku mula menjelajah utk stori tayargolek. Cekmat plak..lama beno menghilangkan dirinya..mlm ni  baru ler dpt jumpa..seronok dpt jumpa kedua2 nye..

 

SAM_2022

Bertambah meriah lagi TTS mlm tu..bro MK & bro Mangj pon turun..

 

SAM_2010

Lagi meriah..Abeycuak ade..Tuan Bakri pon ade..ramai ler yang ade..nak tulis satu letih tuuu..warge baru tu  plak bro Kerol..salam kenal dr aku bro.

 

Citer terkini Tuan Bakri (pakai cap) – masih menunggu bini baru yang dijangkakan hadir dlm hidupnya bulan April ni..harap2 dpt ler secepat mungkin . Jgn kene April fool suda la..

 

Abeycuak plak (sebelah Bakri) – pon kes yang sama..baru je melepaskan bini yang lama..dan masih dlm dilema lagi utk memilih bakal isteri baru..2 pilihan dlm fikirannye: nak pilih yang tonggek ker..atau yang menyenget cam ketam..hehehe. Pilih bro jgn tak pilih..yiiihaaaaaa..!!

 

p/s: istilah ‘bini’ tu aku maksudkan motor daaa..bukan betul2 punyer ‘bini’..yaaaperdaaa!!

 

SAM_2011

Spesel possing dr Grim & Mark aka Turbonoshayabusat..hehehe..

Pasal Mark plak..aku tatau ler dia nk amik moto ape pasni. ER^N 2008 gak kot?? buat masa skg ni “Kunt-Cil” adalah tunggangan rasmi nyer..

 

SAM_2017 Gambar disebalik tabir..masing2 sibuk dgn topik sembang masing2..citer pasal tu ..pasal ni..mcm2 ler..sampai aku pon kkdg ter ‘missed’ citer dr awal..tau2 jer diorg gelak..

 

SAM_2018 

Aku disebalik tabir TTS bersama Presiden FERNO.

SAM_2012

Uiiksss..!! Bro szal dtg tadi sama2 dgn aku..diam2 dia dah membalun nasik lemak?? tak blh jadik ni baii..

p/s: yang baju putih tu ler bro Mahazir si abg pilot..bro Adly(baju itam) pon turun gak..! caya la broo..

 

SAM_2023

Haaa..ini dia santapan gue malam tu..nampak cam menarik kan..

 

Sebelom makan…kite ushar skit..(skit jer dulu) gambiran motor ER6N.

 

SAM_2020

Kawasan parking yg telah di’reserved’ kpd warga FERNO mlm tu..betul2 membantu kitorg parking motor tanpe banyak masalah..

 

 

SAM_2019

Tetapi..ade tapi nyer..disebalik celah2 bedah ER6N ni..ade plak terselik sebijik KSR110. Mentang2 aku minat moto nih..sajerrr jer bikin gua teringin nak…… Tapi moto sape nih??

 

Nak tau ni motor sape..tunggu sambungan nyer nanti yer..

Adios,

-Han-

2 comments:

Anonymous said...

haha...
motor paiz! saja aku bagi potong stim!!!

Han said...

ko mmg potong stim ler..hahahaha..
nama pon tak tinggal..mmg pandai.. :P

Post a Comment

Harap dapat tinggalkan nickname atau email anda..

 
Copyright 2010 TayarGolek.Com