You Are Reading

13

Kite gegar Bun-D Bistro n Cafe..!!!

TayarGolek.Com Friday, February 5, 2010
Yooossshhhh…!
Seperti yang aku janjikan tadi..tibe la masanya aku bukak citer pasal Bandi Amuk nih..Atas cadangan Bro Reezone, TTS FERNO (ER6N Malaysia) telah pon berlangsung di Bun-D BISTRO n CAFE. Jadik, ape kene mengena plakk dgn Bandi Amuk?? Aku harap korg yang mana tak kenal kt Bandi Amuk sebelum nihh..sure dah kenal skg..


100_3957
Bun-D BISTRO n CAFE

Ok, kasi aku stori skit. Restoren Bun-D Bistro n Cafe ni sebenarnya adalah milik Bandi Amuk..dan sebab tu juga ia dinamakan Bun-D. Lokasinya adalah di Seksyen 7 Shah Alam (berdekatan dgn Restoren Hakim).

Yeyy..Yeaaarrgghhh!! (kene sebut style Bandi Amuk)

100_3956
Wajah Bun-D Bistro n Cafe dari luar..di waktu malam..


100_3934
Antara pics

Abg Reezone sebagai Tuan Tanah TTS pada haritu..beliau telah organize TTS malam dgn penuh jayanya. Seperti biasa..booking meja..reserve parking utk motor..tu mmg dah jadi satu kemestian beb..kalo tak, mau bersepah2 parking..


100_3932
Grim antara model part time malam tu..”meja ini sudah di tempah..


Untuk menjadikkan cerita mlm TTS tu brtambah best..mmg kebetulan & bukan dirancang yer kawan2..TV3 turut melakukan siaran rakaman utk programnye “Jangan Tidur Lagi…!” Jadi, pastikan korng menonton rancangan ini minggu depan (Rabu, 11.00mlm)..heheheh

100_3945
Krew TV3 sedang bersiap utk program “Jangan Tidur Lagi…”
Ok..kite tinggal dulu pasal rancangan TV3 tu..skg jom follow aku kite tgk ape yang best TTS mlm tu..

Antara yang muncul mlm tu..

 100_3928
Tuan Tanah aka organizer – Abg Reezone..mesti kene dtg beb..mmg tak dinafikan lah, setiap kalo bro Reezone organize TTS, mmg superb!! Best..!!
Minuman yang kat depan mata tu “Apple+asam boi”..perghh..!! syahdu beb..!!


100_3929
Yang ni plak bro Hatta (kanan)..dan Bro Azoi (kiri)..dia punyer cara sembang, lain mcm jer?
Masa ni tak ramai lagi yang dtg..ade ler dlm 7 org..yang lain2 tu mungkin lambat skit kot..takpe kite tunggu sampai diorg dtg..

 100_3935 
Ni pic tangkap sendri..aku (Han) dan Grim..tuan punyer blog pon nak gak masuk gak..

Tapi beb..time aku tgh layan amik gambiran nih..tetiba aku tgk bro mnatashah ni lain mcm plak dia punyer ushar..bro hatta ape lagi..layan gelak jer laaaa..

100_3931
haaah..!! aku dah kata tadi..ni bukti ni..tenungan marhain tuuu beb..! Tp dia ushar sape???

100_3944
owhhhh..ushar waitres tu rupenyaaaa?? ..tp Bro Arabis..aku tgk mcm wat tak paham jer?? Nak tau citer sebenar..kene dtg sini ler..
P/s: pic tak berape clear sbb zoom jauh..Calling bro Reezone!!

100_3936
“Ini macam tak blh jadik oooo.!” bro mnatashah terus amik DSLR..kasi shot 1-2 kali..hehehe..betul2 bersungguh ni..


100_3946   Tak lama lepas tu ..Tauke Zaidi pon sampai..still tak ramai lagi malam tu..jam dh dekat 9.30mlm dah..

100_3938
Aiyoooo…!! Model makanan pon ko sapu gak…


Live Band Unplugged..!

  100_3952
Aku & Bandi Amuk..dapat gak gua bergambir dgn lu bro..
Sebenarnya mmg aku byk peluang nak shot pic Bandi tanpe ‘Mask’ tu..tp saja aku tak tak mau..hehehe..nanti tak pasal2 Bandi saman aku weiii..

Bun-D Bistro n Cafe turut menyediakan show secara “live unplugged” pada setiap malam (kecuali malam Jumaat) dr jam 9.30mlm –11.00mlm. Ape yang diberitahu oleh salah sorg krew Bun-D, dlm seminggu ade 3 group yang akan perform utk sshow setiap malam..so diorg tukar2..

100_3937 
Suzuki SRAD Guitar..yang bakal dipetik mlm tuu..

Live show pon sudah bermula..lahu2 yang dimainkan malam tu mmg jenis yang relex..sko korang belh makan dgn tenang..nak bersembang pon tak de la sampaii nk terkeluar anak tekak..
 
Antara pics LIVE Band mlm tu..
 100_3940  
Band ini mempunyai 4 org anggota..3 gitaris & sorang pemain gendang..(gendang kot)

100_3947
1ST SONG..arghhh..! aku lupa plak lagu yang diorg nyanyi memula tu..ade sape2 ingat??

100_3948
Apa yang aku dpt pastikan dr salah seorg krew Bun-D..musician2 ni adalah lecturer muzik.

100_3949
Lead Guitar…tengah asyik menggoreng tu beb!

100_3950
Bro ni selaku penyanyi utama +  pemain Bass

100_3951
Layan rhythm jer bro..backup lead guitar..

Lepas band ni menyanyikan 4-5 lagu..diorg berhenti rehat jap utk memberi laluan kpd TV3 utk programnye..

Ikuti citer selanjutnya lepas nih..

13 comments:

Anonymous said...

syiok giler beb..

Anonymous said...

lorr..apasal x capture jer gamba bandi tak pakai topeng?kasi gempak sikit..nak gak tengok muka original dia...

peminat bandiAmuk

Anonymous said...

lorr..apasal x capture jer gamba bandi tak pakai topeng?kasi gempak sikit..nak gak tengok muka original dia...

peminat bandiAmuk

Han said...

Anonymous 1 - yup..mmg happening! Meh ler join..

Han said...

Peminat bandiAmuk - wa serba salah ler nk capture pic tu..kang publish kt tayargolek jadik kontroversi plak..huhuhu

Anonymous said...

Mantap bro Han! Aku musti piley kalau aku ada shah alam nanti......

Mantap!

-ABie-

Anonymous said...

Waduhh...waduh....kok Blog Bapak Han udah terkenal bangeet lo..sapei saantero Malaisia dan Indonesia....tahniah

Reezone

Han said...

Abie - no hal bro..tgh cube memantopkan lagi..:D

Han said...

loohhh..Mas Reezone..kok bisa tukar bahasanya deh..??hehehe..Thanks bro..kite kene plan carik port gempaq lagi nih.. :)

Anonymous said...

waduh2...mmg meriah ni..nk merasa gak join tp jauh la...-ekey

Han said...

ekey - takpe next time kitorg buat lagi kt situ..make sure ko ade erk..!

Anonymous said...

email: magiz_boyz93@yahoo.com
nickname:Amirul magiz
comment: ha..nie sye nk kongsi ckit pengalaman sye time g Bun-D Bistro n Cafe smalam..untuk maklumat sume..mmg bestz gilez ar...mmg terpesona bile diorang starting bunyi giutar diorang...penyanyi nye sume dh ar suare sedap2..ha nie termasuk juge makanan kat cafe tu...pew mmg sedap...hrge nye pown berpatutan...so..tu je ar nk kongsi...HHeheheh....O_o???!!

Bun-d Bistro n Cafe said...

yo bro...
sorry la sbb lambat komen kat tayargolek .com ni...
anyway untuk team korang yang datang mase tu...kami ingin mengucapkan terima kasih..untuk event tahun baru ni..pihak kami ingin menjemput skali lagi utk datang wat tts kat cni..skali ni kami akan setupkan event yang best nyer utk geng bikers sume..

Post a Comment

Harap dapat tinggalkan nickname atau email anda..

 
Copyright 2010 TayarGolek.Com