You Are Reading

4

Part 3 – Ride Santai ke Muar

TayarGolek.Com Tuesday, February 23, 2010

 

Alhamdulillah..perjalanan kami yang sederhana laju tu akhirnya sampai ke destinasi. Kami exit di tol Pagoh, kire 59KM dr tol Tangkak. Timing mmg cun..kitorg sampai awal 10 minit sebelum pukul 12.00 t/hari.

Sekurang-kurangnya kitorg adelah masa 10 minit utk berehat sebelum meneruskan program hari ni. Kalo ikut jadual program, MrBC & Singaporean Bikers akan berkumpul disini. Kemudian barulah diorg bawa ke jalan2 ke area Lenga.

 SAM_2586

Semasa kami sampai di Tol Pagoh, byk pulak kereta yg parking kat sini. Hampir2 takde parking space. Tp..nasib kitorg baik, dibahagian ujung tu ade ruang yg ngam2 masuk utk 6 buah motor.

 

SAM_2587

5 buah ER6N dan sebuah Ninja250R..akhirnya berjaya sampai ke Negeri Johor.

 

 SAM_2656

Sape2 yang join ride ke Muar..aku bg ler sticket “My Rides with TAYAR GOLEK” sorang sekeping sbg tanda support pada TayarGolek.Com..

p/s: nasib baik sempat siap sehari sebelum ride..

 

SAM_2595

Pemandangan yang kurang menarik..heheheh. Abis divider ni jadik tempat menyidai jaket2 kitorg..

 

 SAM_2589

Berehat dibawah pokok setelah meredah panas terik cahaya matahari. Masa yang ade kitorg gunakan sebaik2nye..rileks selagi boleh. Lepas ni tatau lagi..

 

SAM_2590 SAM_2591

Edd..tgh ‘punch card’ hantar report ke bang?? Abg Din plak..gambiran ini akan ku jadikan kenangan..hehehe.

 

SAM_2592

Syiok nyer tiupan angin sepoi2 bawah pokok nih..kalaulah  ade tempat rest time nih..mmg pucuk dicita ulam mendatang lah utk Zzzzzz…!

 

SAM_2594 

Diorang ni mmg tak bg aku space la nk cilok masuk tengah2..tu yg aku port kat belakang.. :P. Ok la kot..tripod ‘cinonet’ aku yg berjasa..

 

Dah pun pukul 12.00 t/hari..tapi MrBC tak nampak kelibat lagi. Kebetulan plak ade uncle jual air..kene gak ler air mineral sejuk..fuhh!! Nikmatnyaa rasa..time2 ni air ni jer lah paling sedap utk menghilangkan dahaga..

 

SAM_2596

Abg MARSHAL dr Muar Bikers Club dah pun sampai..rasanya diorg pon tggu yang lain2 kot. So, ape lagi tunggu..get ready lah utk ride seterusnya lepas ni..

 

 SAM_2597

Ni diaa..dari jauh dah dengar bunyik gegaran ekzos moto ni..Kebanyakkan MrBC ni layan moto chopper aka Easy rider..ramai otai2 oooo…

 

SAM_2599

Motor tadi tu hak milik kesayangan Abg Broary..ala yg kanan skali tu ler Abg Bro..Bro F4iring pon ade join gak wakil TerjahBikerz..

 

SAM_2598 

Masih lagi menunggu S’porean Bikers sampai. Baru ler aku dpt face to face dgn Bro Tarmos aka Jim Luqman (baju putih). Dia ler mastermind utk program hari nih..

 

Tak lama lepas tu, group dr S’pore sampai di Tol Pagoh. Daripada 6 buah motor dr KL..skg dah mula banyak dah..

 

SAM_2600

Antara S’porean bikers yang baru jer sampai..salam skit bro!

 

Ok la beb..kitorang nak siap2 utk ride seterusnya. Marshal akan bawak kitorang ke pekan Pagoh jap utk isi minyak di Petronas yang berdekatan.

 

19674_1337147582093_1033212625_1056491_8370721_n

Tayargolek ke Pagoh..motor beso2 kitorg bagi jalan dulu..kitorg kan geng2 santai..

Satu demi satu bergerak..akhirnya turn aku. Lepas ni aku bawak korang ke area Pagoh yer..

 

Bersambung lepas nih..

4 comments:

Anonymous said...

cunn aa gamba bro bbawah pokok tu...matahari btul2 spot kat dia..cam baru turun dr langit plak

-anonimes-

Anonymous said...

bro....aku nk gak sticker 1....hehehe...
mat chah

Han said...

anonimes - boleh la beb gambiran tu..camera murah jer..heheh

Han said...

mat chah - boleh jer bro..no hal..nnti aku bg ko 1..tp kene ler ride dgn aku dulu..hahaha

Post a Comment

Harap dapat tinggalkan nickname atau email anda..

 
Copyright 2010 TayarGolek.Com