You Are Reading

2

Part 1 – Ride Santai ke Muar

TayarGolek.Com Monday, February 22, 2010
Yoooshhhhh…!!

Kene sebut Muar betul2 erk..sebutannye “MUO”..haaa..baru ade caraaaa..!!
Ok beb..! Mcm yang aku janjikan tadi..jom aku bawak korg sama2 Ride ke Muar..pasni kalo ade lagi ride kesana boleh ler  join yer..!

@ Tol Bukit Raja.
Seawal 8.00am aku dh gerak dr rumah terus ke tol Bukit Raja..lama tu tak lama ler tunggu kat sini..ade ler dlm 10 minit..
 SAM_2564
Mana lah tau kot2 Abg Wattaddos akan ikut sini sbb dah sms dia malam semalamnya.,Tp lepas 10 minit tak muncul juga..aku blah terus ler! sbb RV utama kat R&R Seremban. Dari NKVE aku akan masuk ke  ELITE h/way..


SAM_2565
Perjalanan di pagi hari..mmg syiok! Sejuk..kenderaan pon tak banyak..tp dlm aku aku hari tu..fuhhh!! matahari punyer sinaran cahaya matahari betul2 terasa dia punyer terik..Pic ni aku amik selepas je exit ke KLIA. Di atas bukit menghala ke PLUS h/way ke Seremban.


SAM_2566
Keadaan h/way ELITE yang lengang..mmg lengang kot h/way nih?? Lama gak aku tak lalu sini sejak parent aku dh stay Shah Alam. Kalo tak mmg laluan utama kalo balik ‘Muo’…

 SAM_2567
Nampak tak sinaran cahaya matahari tu?? Ini kalo sape2 pakai clear visor..kepompom mata korg berpinar kuar bintang2..hahaha..silau abis!!

Jom gerak..biar la aku sampai awal, jgn plak diorg yang awal..hehehe

@ R&R Seremban
Dalam 40 minit perjalanan santai, aampai pon ke R&R Seremban..ushar2 line, mmg takde sape2 lagi. So parking moto kat tempat yang diorg senang nampak.
Tak lama pastu..Abg Din (Ninja250R) dr Ampang pon sampai. Apo lagi, kono kopi panas ler..org Muo kata..”pergi ngeteh” dulu..

Tgh2 ‘ngeteh’..aku nmpak sebijik ER6N hitam lalu..tp tatau sape. Mcm mencari2 kawan..pastu ade lagi plak ER6N putih lalu..haa! yg tu aku kenal..tp dia plak yg melilau..pd hal aku dh bg lambaian marhain dah tuuu..hehehe
 SAM_2569
Akhirnya jumpa lah kitorg kat sini. Brader yg naik ER6N hitam tu rupanya dr TerjahBikerz..tujuan tetap sama..ride ke Muar. So, Ijam_upm yang culik Bro Mus utk join kitorg skali..kenal time tu jer, terus lekat jadik kawan..


 SAM_2570
Aku dah breakfast kt umah sebenarnya..so kat sini just nk ngeteh2 jer..sambil2 tunggu yang lain2. Thanks Abg Din banjer gue Nes Tarik..tatau ler apesal duit aku tak laku..
Jam dah pukul 9.30pagi.. Bob CB4 & Zailanz dah confirmed tak dpt join. Skg 3 org lagi yang sepi tanpe suara..kitorg assume 2 benda jer. Kalo tak atas moto..ni mesti atas katil lagi..

 SAM_2571
Sapa sangka..mmg kecik je dunia permotoran kat negara kita..pusing sana ade kwn kita..pusing sini ade kawan kita. Hah! yang kat atas ni sape plak?? Ni ler Bro Aliff, kwn aku dari  Andalas Bikers Syndicate..Bak kata Alif “aku yang takde motor skg ni pon blh join ride ke Muar..!!”..
9.45pagi – sepatutnya dh start panas enjin & tayargolek dah. Tp…adehhh! 2 org lagi tak de jawapan. Kol tak jawab..sms tak reply. Abg Wattadoss dh kepompom tak dpt join..sbb terlupa. Alaaa Abg Wattadoss, kata Z1000..kalo Z1000 tu dr Shah Alam ke Seremban ni apa la sangat..mau2 15 sampai. Betul tak??

 SAM_2572
Sapa lambat kitorg tinggal..!!tu lah citernya..dah bg extra dkt 30minit takde gak..mmg tinggal la jawabnye..gambiran ler dulu sebelom tayargolek..cam tak biase lak erk??

10.10 pagi – Dgn Bismilllah..bermulalah ride santai ke Muar. Aku sbg Lead Ride hari tu, average speed yang aku bawak sekitar 120-140kmj..dgn kelajuan tu, kami (Aku, Nizam_upm, Mus, Edd & Mus) dijangkakan sampai ke R&R Ayer Keroh pd pukul 10.45 – 11.00 pagi.  Luncai akan tunggu kitorg kat R&R Ayer Keroh..

So, tunggu kitorg sampai Ayer Keroh nnti..
Bersambung…




SAM_2573

2 comments:

flamiyoes said...

bro.. pagi2 mmg lengang hiway tu..

Han said...

Flamiyoes - syiok gak kan skali2 ride jln lengang..mcm ini h/way ana yg punya..ehehehe

Post a Comment

Harap dapat tinggalkan nickname atau email anda..

 
Copyright 2010 TayarGolek.Com