You Are Reading

1

Finale - TTS bersama Presiden FERNO

TayarGolek.Com Thursday, February 11, 2010

Yooossshhh…!!

Salam geng..

 

Akku rasa cukup ler dgn 4 episod TTS bersama Presiden FERNO. Kang lama2 byk plak entry yg lain2 menunggu giliran..

 

Masa sekejap jer berlalu biler dah berkumpul beramai-ramai. Tau2 jer dah pukul 11.00mlm++. Dalam masa tu gak, ade yang mula beransur. Yer ler..sok kan keje lagi, so kene ler rehat secukupnya..kalo tak sok kat opis zzzZZZZzzz…!

 

Antara koleksi gambiran TayarGolek masa TTS sebelum masing2 beransur..

 

SAM_2057

Kreativiti Bro MK yang mengubahsuai sticker FERNO agar nampak lebih match dgn kaler helmet pulpes nyer..pasni mesti ade yg follow..

 

SAM_2066

Bro Ady & wife (Rina) yang turut hadir TTS malam tu (1st time jumpa bro nih)..sebelum balik, possing dulu utk TayarGolek..salam kenal dr gue bro..

 

 

SAM_2067

Gambir ni plak aku amik guna autoshot..masa tu Amadon dgn Azoi ni tgh deal something ler..siap bayar2 duit ape aku tatau..alih2 aku bgtau “weh camera on..!”..kelam kelibut..amik ko..hihihi

p/s: wallet & duit tak dan nk sorok tu beb!!

 

 

SAM_2068 

Amik kesempatan bergambar dgn TP masa tu..julung2 kali TP turun TTS malam maaa…!

 

SAM_2070

Aku pon same ler..bkn senang nk jumpe TP nih..betul tak geng?? Ape yang kkompom malam tu muka TP mmg nampak hepi jer..

p/s: ini mcm kalu..TP kene selalu join TTS mlm ni..hehehe..so amacam TP? Bile nak repeat lagi??

 

Tapi time ramai yang plan nak balik..baru ler  Bunge muncul..Bunge muncul secara solo tanpe teman mlm tu.

Ermmm..sapa yg sepatutnye temankan Bunge??

 

SAM_2076

Peaceeee..!!! 1st appearance..Bunge dlm TayarGolek. Dan gambiran yang dibenarkan amik pon sipi-sipi jer..nape bagi sipi2 jer??

 

SAM_2076 lesung tu ler..!!

p/s: bukan sebab dia gadis aku panggil dia “Bunge”..mmg nickname dia Bunge ler..

       Kalo konon nak gatai2 skit panggiler “Munge”..ahakss!

 

 

Jom Layan Candid..!!

 

SAM_2054 

oooiiii…!! sib baik ler aku sempat cover.!!..kalo tak, abis la aku lepas nih jd ‘terlampau’ kat tayargolek!!”.. Sori ler bro Klempong..asalnya nk candid saja2 jer..skali bro terperasan plak..tu yang immediate tangan tu kat situu.. gurau2 erk bro..

 

 

SAM_2073

Bak kata bro MK..”ko tak on flash tu Han, kang terselah giler kure-kure aku nih..

 

SAM_2071

I am sorryy…! Bunge mase mula2 sampai. Ngam2 jer baru bukak helmet..

p/s: lupe ler amik amik pic helmet + moto pink tuu..

 

 SAM_2069

Oppsss…!!! Ni bukan salah aku beb…

 

 

SAM_2053

Milik siapakah kaki ini..” – kene nyanyi mcm lagu Sudirman

 

 

SAM_2075

Aiii broo..! lain mcm jer korang nih..Bro Gagento dah berjangkit plak..ape yang lu menungkan tu beb?? Ni mesti jampi “peragut hati wanita” tak menjadik kot?? 

Ok la geng tu jer gambiran candid aku..harap2 mana2 yg tercandid tu jgn mare haaaaa…!

 

 

SAM_2077

Dan pic terakhir aku dgn TP & Grim sebelum start enjin..sehingga ketemu lagi..

 

Aku & geng2 Shah Alam & Klang dah nak beransur dah nih..bersiap2 dgn riding gear. Yang lain2 masih stay lagi termasuk TP. Mungkin beliau akan menunggu sehingga kesemua warge FERNO yang lain beransur…agaknyer ler! betul ke TP?

 

Nie aku nak stori skit nih..masa nak balik tu, geng2 Shah Alam & Klang dia semua dh start engine dah. Aku plak tak ready lagi..baru nk pakai helmet & glove. Nak dijadikan citer..alih2 group tu terus blahh..adeh1 kelam kelibut aku takut tertinggal jauh..

 

Yang best nyer lagi..masa U-Turn ke traffic light simpang 4 tu..diorg dah takde. Amboi!! laju korang erk? Meroket tanpe notice aku awal2..aku target mgin diorg tak jauh ler kat depan so mgkin jgk ler boleh kejar..

 

Masuk je highway DUKE..hmmm..takdak!! hilang terus dr pandangan..takpa gua ride solo ler balik Klang..

 

Lepas jer tol Jln. Duta..aku try lagi meroket..mana lah tau kot2 ade kat depan sinun..sampi ler masuk NKVE pon takde gak! Fuhh..laju korg meroket erk??

Try lagi meroket sampai ler ke Tol Setia Alam..hmmm..mmg ilang terus diorg..

 

Penyudahnye..sebelum melepasi tol Setia Alam..aku park ler moto jap….

 

 

 

SAM_2085

Ini ler hasil nyer..hahahaa..takde arah nih.

 

SAM_2084

dan ini..sambil berasap..

Sebenarnya, sebelum exit tol Setia Alam ni, ade paya skit..kengkadang siap ade org memancing tu..ade ikan atau tak tu aku tak pasti..sbb aku tak minat memancing..

 

Itu ler serba sedikit gambiran & cerita yang dpt aku share dgn korg semua..mana2 yang terkene gambiran & candid..harap jadikannye sebagai gurau hati..orang kata selingan ler..kang bubuh iklan kat tgh2 citer..menggangu plak dok??

 

ok la geng..last episod utk TTS kali ini. Tapi sebelum tu..

Terima Kasih yg tak terhingga buat TP (Tuan Presiden) FERNO iaitu Abg Mad atas masa yg diluangkan dgn warga FERNO yang lain. Harap kite dpt ber’TTS’ lagi di waktu malam yer..

p/s: TP bukannya tak pernah join TTS langsung..pernah join sebelum ni tp disiang hari jer ..cuma TTS malam, inilah yg pertama..

spt siggy nya “ image “..hehehehe

 

Buat geng2 Shah Alam & Klang …no hal la geng pasal kejadian tu..small matter jer k..

p/s: Rupe2 nye diorg bukannye meroket, diorg stop kat Petronas isi minyak..aku jer tak perasan diorg..hehehe..aku ler yang meroket..!! yiiihaaaaaaaa..!

 

Last word dr serta peringatan buat diri aku sendiri & rakan2 yg lain..

Berhati-hati lah ketika menunggang dijalanraya..

 

 

Adios..

-Han-

1 comments:

Han said...

*Updated*

Post a Comment

Harap dapat tinggalkan nickname atau email anda..

 
Copyright 2010 TayarGolek.Com