You Are Reading

3

Part 3 – CNY Ride @ Awana & Genting

TayarGolek.Com Thursday, February 18, 2010

Yooossshhh..!!


Dah pon sampai Genting Highland..

 

Perjalanan ke Genting agak busy skit time tu..kereta banyak, mgkin ramai yg celebrate CNY kt sini. Baik yang baru nak naik tau yang sibuk nak turun..sama banyak.

Tapi rasanya kenderaan yg nak turun lagi banyak..mgkin esoknya dh start keje.

SAM_2507

Dah lama dah aku nak amik pic depan pintu masuk ke Genting Highland mcm ni..tp tak pernah tercapai. Tapi kali..Alhamdulillah, berjalan dgn lancar..ye lah 2 buah motor je kan..senang nk manage.

 

SAM_2508

Sekeping lagi..utk tontonan umum!

 

SAM_2509

Skill amik pic sendiri semakin menjadik2..cewahh! Aku & Aknoor..

p/s: pasni giler glemer la ko Aknoor..amik ko!!

 

Dahh..dahh..!! Asyik gambiran jer bile nyer nak sampai?? Lepas sesi gambiran..aku & Aknoor meneruskan aktiviti memanjat lagi..

 

SAM_2510

Gambiran lagi beb!! Lepas lebih kurang 5 minit tayargolek..kitorg stop lagi sebelum sampai ke round about Awana & Genting Highland Resort.

p/s: perghhh..!! Giler stylo la lu brader..

 

SAM_2511 

Mana bleh jadik beb! Muka lu jer..gue pon mau jugak sekeping..

 

SAM_2514

Tuan punyer motor jer?? ok laa..kasi chance kat moto plak..

Cuaca redup & dingin dah mula terasa dah..skit lagi sampai ler kitorg kat atas..

 

Lets tayargolek..!

Masa aku & Aknoor memanjat ke atas ni..time ni ler Aknoor mengkantoikan dirinya..hehehe. Nak tau ape?

Dia kata “Aku bawak tak laju beb..slow2 jer..yer lahh dh 16 tahun tak bawak motor..”. Skali dia sudah meleper laju daa…tau2 jer dia potong terus tinggal aku kat belakang..kehkehkeh.

Skg baru aku percaya kata Raybakh..mmg ko laju..nnti aku stori lagi yer..

 

Bile sampai atas, keadaan jalan mula sesak..mak aiiih! dah mcm kat KL la plak. Siap jammed jalan tu. Kitorg nak lalu pon terpakse menyelit tengah2 antara 2 buah kereta..mmg tak bleh nk park kene kopi panas..

 

Selit punye selit..celah punyer celah..jumpa la port ni. So park jer lah kat sini..

 

SAM_2515

Kabus tebal menyelubungi alam..jarak penglihatan nak kesini tadi dlm 5-7meter jer. Pastu dah tak nampak depan dah. Jenis pemandu kereta yg bijak diorg ‘ON’ ler lampu..

 

 

SAM_2517

So far abg Polis ni tak kata ape pon..sengih2 kat kitorg ade ler..hahaha. Maknanyer takde hal ler kitorg parking jap kat sini..

 

SAM_2516 

Tangkap gambir sendiri lagi..biasalah kan..nak idup. Tp ini lah style aku kalo sorg2..Thanks to Grim for the tips..

 

SAM_2518

Bakar dulu beb?? ok laaa..member dah start berasap..aku pon nak gak join.

 

Serba skit view masa kt sini..

SAM_2519

Kabus..kabusss!

SAM_2520

Ada sape2 tau jalan ni nak ke mana? Aku kurang pasti la plak..

 

SAM_2521

Dingin & berangin..teringat plak iklan ‘SALEM’ dulu masa aku kecik2..seingat aku iklan salem punyer tagline “SALEM high country”..hehehe

 

SAM_2522 

Agak2 kalo naik Genting bawak kereta syiok tak?? Mcm teringin gak nk mencube jaya..

 

SAM_2524

Ehh! Pokok pisang pon ado?? Baru aku perasan ade gak org tanam pokok pisang kat sini. Harge mesti dua kali ganda nih..”Pisang Genting mari..ada menthol maa..!

 

SAM_2525

Dapat lepak kat tepi lelreng bukit ni pon dah memadai..tenang fikiran gue. Sejuk mata memandang..

 

SAM_2523

SAM_2527

SAM_2528

Dan gambir kenangan..pics terakhir dr gue di sini..Aku & Aknoor lagi. Dgn dia jer la..kalo tak sape lagi dok?? Pic ni aku amik pakai tripod cinonet aku jer..

 

Bak kata Aknoor “Fuhhh! sampai tripod pon ko bawak erk?? dahsyat ko nih..” hahaha..tu mcm ayat mengampu jer kan..! Ape nak buat beb..ini lah tayargolek!! selagi tayar bergolek..slagi tu la camera+tripod sentiasa ada dlm pouch aku..kalo malas nak bwk jer aku tinggal kat umah.

 

Ingat nak lepak lama lagi..sebatang lagi ker..tp aku dah dpt msg & call dr Abg Din yang dia dah sampai kat round about ke Awana. Jadik, ape lagi..siap2 ler kitorg utk turun..

Pengalaman masa nk turun ke Awana aku citer nanti yer..

 

Bersambung..

 

Adios,

-Han-

3 comments:

flamiyoes said...

Apa lagi bro, citer laa pasal selekoh2 kat sana.. saya dah drooling ni hehehe

Han said...

hhahaha..tak yah ler citer psl corner2 tu..biar diorg panjat sendri baru ler best..;)

Anonymous said...

takde gambar aknoor melefer... aku tak caya aknoor bawak moto :P

- ciku -

Post a Comment

Harap dapat tinggalkan nickname atau email anda..

 
Copyright 2010 TayarGolek.Com