You Are Reading

1

FERNO “Ride ke Sg.Besar misi memburu…”- Part 1

TayarGolek.Com Monday, October 12, 2009

 

Yooshhhhh…!

 

Selepas beberapa hari balik dr ride ke Sg Besar ..baru ler kali ni dpt siarkan citer nyer.. bukan sbb takde masa tp kene ler ikut queue..selesai jer TTS Shah Alam, TTS ABS dgn Artis plak..dh abis queue tu baru ler citer ride ni dpt turn..

Baru 2 hari beb..diorg dah tak sabo2 suruh update tayargolek nih..!! Rileks ler brader..

OK..jadual ride telah berlangsung pd 10/11/2009 (Sabtu) dan RV di Petronas tol Bukit Raja, Klang (5 minit je dr rumah aku)..Tujuan kitorg ride ke Sg. Besar sbb nk pergi makan makanan exotix. Antara menu yg telah kitorg order:

1. Rendang Kijang .
2. Gulai Landak.
3. Ayam utan Goreng.
4. Ikan ikan sepat/haruan kering                                        5. Ulam2

Nak dijadikkan citer, dugaan tetap ade sebelum memulakan tayargolek pd hari sabtu lepas..hujan dikebanyakkan kawasan..check dlm forum  Arikor9 update kt Shah Alam hujan lagi..mukril plak sms tnye area rumah aku hujan ke tak?..eleh bukan jauh pon rumah dia dgn rumah aku..tp Alhamdulillah..matahari mula ‘tersengeh’ selepas pukul 10.00 pagi..so aku start tayargolek ke RV..

10:30pagi – Diorang dh sampai dah..yg muncul masa tu Arikor9, Nasa, Mukril, Mark & Ika..dan aku..tp sebelom tayar golek ke Sg.Besar, Arikor9 sempat lagi roger2 geng2 yg sepatutnyer join..tp last2 minit 3-4 org tak dpt join atas hal masing2..so kirog bertujuh ler dgn 6 buah moto

Bergambirrrrr………….!!!!

IMG_3001Serba sedikit gambir motor b4 start tayar golek..

 

IMG_29995 buah moto jer stakat nih..Mersing mana? Nnti kita carik dia kt mana..k

 

IMG_3002Mark tgh amik feel sebelom ride..layan joget ‘caklempong’ plak si Mark nih..bukan klempong..caklempong!!! Marah bro Klempong…

 

Adegan panasss..!!

mark coverAdusss..!! Yang ni korang agak2 sendri la..Mukril & Mark?? main pegang2 *tut*…kahkahkahkah..aku terpaksa sensored kan sikit kat bahagian ‘2 titik perpuluhan’ Mark tuu…korg kene follow sampai abis byk lagi pic2 candid dia 2 org nih..Ika plak pasrah dgn aksi Mark..huhuhu

 

Cukup..cukup!! malas aku nk layan diorg nih..wei jom!! Mersing dah tunggu kita tuu..

Pukul 11.00pagi – Start tayargolek. Kitorg akan jumpa Mersing kt Shell Jln Kapar nnti..lepas tu teruk gerak ke Sg. Besar..

 

On candid !! Pic2 kat bawah nih aku candid masa dlm perjalanan dr Klang ke Sg. Besar melalui Jln. Kapar…byk trafik light la beb!!

 

IMG_3003Semasa di traffic light di Jln. Kapar..jalan agak lengang jugak ler time nih..dlm pic ni Mukrilstudio..(sapa2 nk jamming dia ade studio)..

IMG_3004Dia dah start dh..sweeper ni pantang nmpak aku pegang poach masa ride..terus potong aku!! cam tau jer aku nak tangkap pic diorg..

 

IMG_3005Cuaca mmg best time ni..tak panas..tak mendung..redup2 jer..ishh laju plak diorg nih!!

 IMG_3006Pic korg lagi…Mersing & Mukril..aku lepak tepi time nie..time nii kitorg berada di simpang ke Kuala Selangor..

 

IMG_3007Sempat gak aku snap pic ko Mark..lepas traffic light bertukar hijau..aku masih lepak lagi sbb nk simpan balik camera dlm poach ler..pastu ape lagi kejar balik diorg..laju siot diorg nih!!

 

Cukup la kot sampai ni jer dulu Part 1..lain2 nnti kita sambung Part 2..

tungguuuu…!!

Adios…

1 comments:

Han said...

haaah! takkan tgk je kot?? comment ler ape yg patut...

Post a Comment

Harap dapat tinggalkan nickname atau email anda..

 
Copyright 2010 TayarGolek.Com