You Are Reading

2

TTS ‘Andalas Bikers Syndicate bersama Artis’..

TayarGolek.Com Sunday, October 11, 2009
Yooshhhh..!!

Salam Geng..

TTS pd 9/10/2009..dapat gak aku men‘TTS’kan diri dgn geng2 ABS..kiranyer ni TTS 1st la lepas raya..last week dpt gak invitation utk TTS Raya dari diorg kt Facebook..tp aku tak bukak plak FB masa tu..so aku pegi ler ke TTS Raya  bersama geng FERNO..
Mcm yg aku ckp sebelum ni .. kilk sini –> 'TTS bersama Artis'..

OK..TTS kali ni..‘TTS bersama Artis’..hehehe..saper artis tu? Artis yg aku maksudkan kt sini adalah..Shah ‘Indigo’..sape2 yg masih ingat lagi kumpulan Indigo ni yg popular sekitar tahun 1997..alaa di senangkan citer..dia ni husband Liza Hanim laaa…! :)

Sebenarnya Shah adalah salah seorg geng ABS gak dan dh byk kali lepak sklai TTS..tp kali ni baru ade kelapangan utk masuk dlm tayar golek..

Kumpulan Indigo satu ketika dulu…
Indigo01

Gambr skg..sorg2..
IMG_2961         Shah..geng2 lama Indigo tak nak ajak TTS dgn kitorg ker?hehehe..
Selalunya ramai yg join TTS..tp mlm ni ade lal 10 org..yg lain2 tak dapt dikesan..mgkin buzy dgn hal masing2 kot..

Jom kene Teh Tarik..!

IMG_2955Turut join malam tu..mmg muka2 ni wajib ade masa TTS, kalo tak mmg hancus la TTS..takde seri..! 
Dari kanan: Akira, Lan-cb4, Azfar & Azmi..
IMG_2956                       Ko ni Mie (Marshal)..menung jauh nmpk!..baru kuar TTS dah ingat nk balik..hehehe..satu lagi pasal Mie aka Shuhaimi ni..aku ingat citer pasal ‘status’ aku ni dh settle dah..rupenyer tak abis lagi..dia  tanye direct kat aku lagi samada betul ke aku ni dh kawin ke blom?..kehkehkehkeh!! napaaa? tak pecayaa..?

IMG_2957Pakcik kat belakang tu korg tak ajak join skali ker??
 IMG_2958oii..oiiii!! apa daaa helmet kat sini..

Pengantin datang….!!!

IMG_2959Blackfire muncul tanpa diduga bersama ‘ehem2’ nyer…Dari Johor tuuu?? korg ni gaya pengantin dh ade dah…errrr nasik minyakkk! terasa nk makan nasik minyak Johor ler Black..
IMG_2965Gambir beramai2 bersama Shah…ko tak buat Open House ke beb??? Ecehh..! sempat gak erk ko Black masuk muke ko? kesian kt Faizal CBR tuu..dah posing cateek lu potong plak..hahahaha

IMG_2960Ok faizal..aku cover balik pic ko.. 

IMG_2962Weh Blackfire..aku bg pihak kwn2 sebenarnya nk bgtau..drp ko ulang-alik Johor-KL tiap2 minggu…baik ko pindah sini balik lerrr..blh layan moto tonggek lagi..pelik beno la tgk ko pakai  moto ‘kangkang’..aduuuuh!!

Sebelum..
IMG_0074
Selepas…
moto kangkang      Senang citer ni moto terbaru Blackfire ..‘V’ for Vulcan..

IMG_2963Azmi..ni bukan yg aku kata..diorg yg kata tau..lain kali kalo nk bergambar diorg suh ko tutup kelapa kepala…aku cuma sampai kan pesan jer..sapa diorg tu, blh jumpa next TTS lor..hehehe..

Ushar moto jom..!

Serba sedikit pic moto yg sempat aku amik..bg peminat2 cb4..blh la ushar pic nih..IMG_2966CB4 hak milik terpelihara Lan-cb4..
 IMG_2967            AUU..!!! Sapa2 nk repair ke..mod ker utk CB4..blh ler contact Lan (A.Y.A.M aka Azlan Yahya Motorsport) yer..charge tu biasalaa..blh runding….

IMG_2968Bikes view at the other side..
 IMG_2969winshield cb4 ni pon..pasang sendri maa…DIY!  
IMG_2972CBR fireblade..ZX10..ER6N..& GSX K-4
IMG_2973Suzuki GSX milik Tuan Syami..biler la nk tgk SRAD parking kt sini ni..Biler SRAD nk kuar Shah??
IMG_2974Front view..ZX10 & CBR 900..
 IMG_2976Perghh!! Berseri di waktu malam..CB1000..
 IMG_2977 Side view..CB1000..power ni!!
Time tgh rancak bersembang pasal moto + kutuk2 skit si Blackfire..tetiba plak Lan-cb dpt satu kol dr Akob (geng ABS gak)..cakap punyer cakap..dia jemput ke rumah sbb ade Open House…so ape lagi..caragas ler ke tempat kejadian..!! Langkah kanan betul nih…
Patut la korg tak order mangkanan ponnn..mcm tau2 jer!! hahahaha..aku tumpang sekaki lerr..
Get ready to go…!!! bbrp  pic aku dpt candid masa diorg sebuk nk pakau helmet..
IMG_2978Eh..aku salah moto daa…!

IMG_2979Jommm…tayargolekkk!!
Panjang dah aku citer nih..cukup2 ler sampai sini dulu..nnti aku sambung citer psl Open House kt rumah Akob..

Tp sebelum blah Shah sempat menjemput semua utk Open House pd 11/10/2009…

Adios….

2 comments:

lancb4 said...

Assalamualaikum...

Bertemu lg kite kt TG... hahaha... TTs bersama artis... Sape lg klu bukan Shah Indigo (suami Liza Hanim).. very friendly & abit funny guy.. nice & Available kihkihkih... (bodek sikit)..
Lagu "IStImEwa" Kumpulan indigo... klu nk dgr Shah nyanyi secara live @ acapella bleh la join TTs Andalas, Restaurant Albidayah, Andalas, Klang... Setiap Jumaat 10.30pm keatas... Klu nk tau.. Shah x pernah miss berTTs bersama Andalas & Shah nie adalah salah seorg ORG KUAT ABS.. memang kuat beb...

K... berbalik pd TTs Andalas... Saudara Blackfire @ Kamarul sebenarnye dlm process mengUpgradekan motor beliau... (HONDA VFR 750 fl rc36 - Motorcycles for sale Johore - Mudah.my) ingin menjual motor kesayangan beliau... tak pasti nk upgrade motor ape tp dr gambar yg paparazi berikan, setelah diteliti dan dibawa pd mesyuarat agung penyimpan mohor2 kecil.. memang bentuk badan dan potongan org yg berada di atas VN800 tu comfirm Blackfire... ditambah lagi, beliau skrg bertugas di Johor yg sudah diketahui umum, tempat yg banyak melahirkan motor2 kangkang nie... dan ade maklumat dr risikan mengatakan beliau telah di undang utk menjayakan Jelajah Johor bersama TMJ... pe2 pn kite ucapkan selamat pada Blackfire...

Tahun nie penuh ngn undangan rumah terbuka.. thanks pd kawan2 yg telah mengundang saya, mau pun ABS... Open Hse rumah Saudara Akub Blackbird mlm tu mmg dh di info Awal2 lagi oleh beliau, tp memandangkan kami sdg menunggu dan berjanji dengan group ABS cawangan K.L, kami terpaksa menunggu dorg.. Thanks pd Akub Blackbird yg menjamu kami dgn SATE Kajang (mmg wajib ada klu kite tgk xtvt makan ABS)... heeheh...

Akhir skali... Thanks pd saudara HAN...

Kite nantikan gambar2 ABS berOpen House Dirumah Akub Blackbird & Open House dirumah Shah Indigo & Liza Hanim...

Adiooosss...
LANCB4

Han said...

dalam sejarah aku start menjadi blogger..ini lah comment paling panjang yg pernah tayargolek dpt..hehehehe..

Ape2 pon thanks to all ABS..walaupon kkdg aku jarang bersama ABS..korg tetap sama cam dulu ler..!!

pasal open house Akub..tunggu esok yerr!! blh roger2 bro Akub..

Post a Comment

Harap dapat tinggalkan nickname atau email anda..

 
Copyright 2010 TayarGolek.Com