You Are Reading

2

MotoGP 2009 @ Grandstand, SIC

TayarGolek.Com Thursday, October 29, 2009
Yooossshh..!!
Salam geng..aku rasa ini post aku yg terakhir utk MotoGP 2009..lepas ni ni aku sambung citer lain plak..mgkin citer psl KTM Orange Trackday yg aku sempat pegi pd 27/10/2009 sbb kene racun kaw2 dgn mmber opis aku bro Raybakh... Ape2 pon aku masih menunggu gambiran dr dia sbb pics tu semua aku amik pakai camera dia..so tak dpt nk janji lagi..tunggu jer la..
Kite teruskan lagi perjalanan MotoGP nih..
MotoGP dh 4 hari berlalu..citer aku tak abis2 lagi? eh biasa la..nama pon citer kan?? kalo gambir jer sape2 boleh upload betul tak..?
Time aku dgn wan stoner jer..yg lain2 dah ghaib tatau mana hilang..lepas jer kitorg melepasi ‘Gate 5”..bermula la dunia baru..hehehe..
Tp sebelom masuk ke Grandstand, makan ler dulu..kang perut bunyik lagi ‘kecorong’..
Lunch convoy MotoGP ditaja sepenuhnye oleh Kawasaki..ape lagi beb, blasah KFC ler bwh pokok..
   IMG_3499Sampai je sini..baru ler jumpa kaum2 yg lain..awal betul korg masuk..aku & wan cam biase ler..wat kepala sendiri..relex2..

Pas abih makan..baru ler aku & wan meneruskan misi..

IMG_3500Pic yang sempat aku candid on de way ke Grandstand..ramai lagi beb!
 IMG_3498Wan stoner ‘Lelaki pojaan gadis2..’..tak caya tnye la dia..kehkehkeh
IMG_3492Spyder Roadster..
IMG_3491Spyder Roadster..
IMG_3494Satu lagi pic gadis…

Dah pon menghampiri…cuaca time ni dh mula mendung2 kelabu asap..ditamah lagi dgn asap2 rokok korg..makin gelap ler..
IMG_3516Tgk awan tu..anytime blh ujan nih…

IMG_3515Berbaris lagi..cam ni kalo nk beli air/mangkanan kt dlm ni..sib baik aku dh bwk spare mineral water + cokelat.

Dah pon masuk Grandstand.. IMG_3502Para penyokong setia..view dr sebelah kiri aku.
 IMG_3503Ni plak view dr sebelah kanan aku..time ni tgh berlangsung race 250cc.

gambir2 moto yg ..kire boleh laa aku amik..! camera tak power..huhuhuh
IMG_3504 IMG_3510
korg mesti dh tau sape yg menang kan..so aku tak yah ler citer kat sini..
Lepas race 250cc tamat..sementara menunggu utk race yg ditunggu2..cuaca bertambah gelap..dan gelap..
Tak lama lepas tu Ujan mula turun beb!! makin lama semakin lebat..nmpak gayanyer kene delay ler Motogp nih..
Dalam masa menunggu motogp start..mcm2 gelagat ade..ade kanak2 yg main hujan..ade yg tetap tak berganjak berbaris panjang utk membeli air/makanan..
Yang bocor sana sini tak usah citer laaa..abis air mengalir sana sini. Mana yg perasan ok la..kes yg tak perasan tau2 beg basah..camera?? tatau nk cakap camner..

Lepas lebih kurang 20 minit..ujan lebah dh mula reda skit..Motogp masih belom mula lagi, mgking tgh sibuk tukar tayar kot..kot laa..!
Cajhoop!!!
Yezzzaaaaaaaaaaaa…!!!
 IMG_3512  Jimmy Stanley..dtg carik aku.. :D  

IMG_3513Pastu dia nk bergambir dgn aku plaakk..! heheheheh…poyo jer bunyik
Lepas tu mula kedengaran deruman ekjoz motor2…MotoGP!!
@ Starting point..dh nak start dah beb!!
Serba sedikit gambiran yg mampu camera aku amik..
IMG_3521 IMG_3522 IMG_3523 IMG_3524
Some video at starting point..(amateur giler vidoe nih)..time ni ramai pulak yg berdiri..

Bukan tak nk amik pic byk2..sbb camera tak cukup power utk shot2 yg jauh..so aku byk amik video jer..kalo ade yg sudi derma pic kt aku blh la kite share..
Jadi sape2 yg belom penah ke MotoGP..bunyik kt TV mmg tak sama dgn Live..aku suke time diorg change gear..bunyik mcmana? Ntah..aku pon tak tau nk buat bunyik tuuu..hahahha

Share skit pics masa race..
IMG_3518
IMG_3531 IMG_3504  IMG_3508 IMG_3509 IMG_3526

<reserved pic>Ni aku kosong kan ler..kot2 ade yg sudi share pic diorg kt sini..nnti aku update!

Hampir pukul 4.30ptg..kemenangan mmg sah hak milik wan Casey Stoner..mmg jauh dia tinggalkan yg lain2..aku rase masa dia kecik2 suke main ujan kot???

ROSSI??IMG_3532 klon Valentino Rossi yg sedang menyaksikan ROSSI sebenar dlm track..


Balik time beb..!
Race dh abis..ape lagi tunggu..IMG_3533Masa nk keluar dr Grandstand area..
IMG_3536view dr parking area..
 IMG_3534Nmpaknye masih ramai lagi kt dlm..tuan punyer moto tak nmpak batang idung lagi.
 IMG_3535Camner aku nk kuar nih..kene kepit kanan kiri..

Ok la beb..aku pon dh nk tayargolek balik ke rumah..tu jer yg dpt aku share pengalaman aku dr Konvoi ke SIC..sampai lah abis motoGP..
Mana2 gambir yg aku upload tu kurang menyenangkan..blh comment, so aku delete ler pic tu k..kalo takde plak..I’ll just leave it!!
Ade gak aku kedengaran ade byk moto hilang hari tu..salah satunyer moto mmbr Andalas Bikers Syndicate..moto bro Lan-cb4..aduuuh! ade gak manusia camnih..dia target2 moto2 plet luar (Siam & S’pore)..so apakah langkah2 SIC utk kes2 kehilangan/kecurian moto nih? Silap2 haribulan kang ramai bikers dr negara jiran tak mau turun Sepang..
Ok la geng..sampi sini jer..Semoga jumpa lagi MotoGP tahun depan..Insyaallah..
Adios..amigos!!

2 comments:

Anonymous said...

tambhakan lagi gmbr model2.. tak perlu delete2. ejeje

Han said...

haaa..sape yg tak letak nama ni baik ngaku...hahahah

Post a Comment

Harap dapat tinggalkan nickname atau email anda..

 
Copyright 2010 TayarGolek.Com