You Are Reading

4

Kawasaki Ride MotoGP 2009 -2st RV @ TTwangsa Part 2

TayarGolek.Com Tuesday, October 27, 2009
Yoooshhhh..!! sambung lagi.
masih lagi kt TTwangsa..tak mo citer byk2..layan jer la pics nih..

IMG_3370Motor yg bakal digunapakai oleh Marshal nnti..GTR14!

 IMG_3371Abg Mad Kawa tgh berbisik2…ade citer best kot?
Pics motor..
IMG_3377 IMG_3378 IMG_3383 IMG_3384Ade lagi….
 IMG_3385Rasanye ni group paling last kot..!
 IMG_3372Berjumpa lagi  dgn Bro Ippin CRC(kanan)..tp kali ni beliau tak jadik Ketua Marshall..dia serahkan tugas tu kt rakan CRC yg lain..

IMG_3374Tayargolekkk..!! memula 3 org jer..tibe2 sekelip mata penuh depan  ni..
IMG_3375Ehem..cam nk lawan pic ride makan landak jer beb!! huhuhu

 IMG_3380 Bro RCK dr Seromban..bersama kwn nyer..jumpe lagi kite bro..

On Candid!!
 IMG_3376Gurau senda dipagi hari..bro Klempong & Abah..cube citer skit ape kes sebenarnyer?? tau2 jer bro Klempong tarik baju abah..


IMG_3381Eh bro ReezOne..cam nk gi meniaga jer?? byk brg tuu..
 IMG_3382FERNO geng..Bercanda2 dibawah pokok..

Lady FERNO aka pillion..!
Ride kali ni ramai gak FERNOnian kite membawa pillion..3 antaranye(pic bwh) mgkin 1st time ler yg aku penah nmpak..
 IMG_3386Dari kiri: wife Paiz, wife Rizal, wife…(mintak maap tak ingat) & wife Ghombau..
IMG_3387Closed-up skit..nnti blh masuk FB masing2 erk..huhuhu

 IMG_3388yooooo KIKILALA!!…Rockstarraider aka Man + Ieda = IedaMan..hehehe. Serono jumpe ko bro..lama tak lepak kedai ko ler..!
 IMG_3379 Ehemmm..ehemm..! Marka hang ke nih?? Sok makan nasik minyak jgn lupa jemput kitorg erkk…
 IMG_3395Anak mmbr kite geng Ninja250..bro Najib kot?? kalo salah tolong betulkan..

IMG_3389Ni aksi diorg masa nk amik pic beramai2..yer la tripod takde, kerusi tu  plak tak rata..tu yang diorg gelak..

IMG_3390Mmg aku bwk tripod..so no problem..cheers!!
Ok..gambir tu gambir jugak..briefing kene ade b4 start convoy..!

Briefing..
IMG_3391Bro Ippin CRC yg sedang memberikan sedikit taklimat kpd semua peserta..
 IMG_3392 Taklimat dr Abg Mad Kawa ..Ketua Convoy MotoGP.
 IMG_3394  Sedikit taklimat dr Ketua Marshal…ni Polis nih…Kita akan ikut jalan melalui tol Kajang-Chearas>Pajam>Nilai>SIC.

IMG_3396Bacaan doa sebelom memulkan tayargolek.. semoga perjalanan kami semua selamat.

On the Bike..!!
Video -


IMG_3399Gambir depan aku..
 IMG_3400Gambir dr belakang aku..
 IMG_3401Gambir dari kiri aku..
Lebih kurang 9.30 pagi, Convoy MotoGP ke SIC telah dilepaskan..sedikit demi sedikit, Marshal kali mmg perlu bekerja lebih keras ler sbb kitorg akan meredah pusat bandar dgn jumlah hampir 400 buah motorsikal 250cc dan keatas.

Lepas je simpang keluar dr TTwangsa..aku ternmpak sebuah motorsikal ER6N tergolek di tepi jalan..kire ngam2 jer time aku keluar simpang tu..terus pasang hazard llight..
Alamak, nizam_er6n_upm tergolek ler!!!!! aku & bro ReezOne, terpaksa tolong dirikan moto Ejam..Marsal takde masa tu..kalo ade pon kt depan sana dia benti..adesss..ape cer nih?????
Bak kata Ejam, tak yah kecoh2 ape yg berlaku..so aku OFF TOPIC!
sambil tenangkan dia yg menggeletar…aku sempat amik pic nih..
IMG_3402 Bro ReezOne..cube tenangkan Ejam yg sedang duduk menahan kesakitan. Kebetulan plak tak pakai ‘Knee Guard”..tak yah le aku tunjuk gambar lutut dia..

IMG_3403Crash slider patah..pastu calar plak..
kalo korg nk tau gak..suh ler Ejam citer sendri..aku tak mo citer..

Another shots yg aku sempat amik time nih..
IMG_3405 IMG_3404

Cukup sampai  sini dulu..nnti aku sambung lagi..

4 comments:

Anonymous said...

respect la ko bro. boleh hafal nama2 rider dlm nih, siap dgn nama wife pun hafal... tabik tabik :)

Don

Han said...

biase jer Don..sbb dh penah jumpa.. Pasal ingat name2 diorg tu mmg penting beb kalo tak terlopong aku nk citer..hehehe

Anonymous said...

hidup seorang blogger memang gitu..hanya dia yg leh citer apa yg berlaku..x gitu bro..akupun blogger juga..huhuhu...tp aku silent reader bro punya blog

Han said...

hheheh..cam tu la kan bro 'Anonymous'..kalo takde kat tempat kejadian..cam kaku plak citer tu nanti..anyway thanks bro sbb jd silent reader..kalo dpt tinggal nama tu lagi la cun!!

Post a Comment

Harap dapat tinggalkan nickname atau email anda..

 
Copyright 2010 TayarGolek.Com