You Are Reading

13

ER6N custom design

TayarGolek.Com Tuesday, March 2, 2010 ,

 

Yoooossssshhh…!!

Alkisah minggu lepas..ade lah sorang mamat ni bk beli buff..so roger2 gue set lepak Hakim Seksyen 7, Shah Alam.So mamat ni dtg ler dgn ER6N putih strike hitam + Arrow dgn mmber dia naik ZX10. Nak bg ramai skit mlm tu aku roger2 la kwn2 terdekat area Shah Alam & Klang..

 

Abg Reezone set dia dtg..Mersing plak kebetulan tgh karate orang. So dia pon dtg..sambil2 tu kenal2 ler dgn mamat tu & kawan nyer..

Bile dah menyembang..tau je lah kitorg nih..dah macam kwan lama plak..rupe2nya mamat tu pon geng FERNO gak..dan member dia plak tu racer MSS..kaki race kt Sepang tuu..

Dipendekan sembang..last2 kitorg ushar2 la motor diorg..

Serba skit pic yang ado..

  SAM_2847

Abg Reezone..Didi (tengah) & Jey (nickname dlm FERNO korg carik sendri yer)..hahaha

 

Meh aku nak share skit dgn custom design yg bro Jey dah buat..

 SAM_2851

Ni dia custom design yg bro Jey dah buat kt moto dia..”Simple & nice”

SAM_2852

White with black strike..!!

SAM_2853

Black strike kat tank..

 

 

SAM_2854 Renthal handle bar..

 

 SAM_2863

View dr arah depan..”samseng gak moto ni..plat nombo takdak..!!”

 

 

Copy of SAM_2858

Aku tgh test ride dgn Renthal handle bar..mmg lebih wide & handling agak lebih ringan..

 

SAM_2850

Mersing plak tetap tak mo kalah..sesi menguji ZX10. Aku tak test moto ni? Tak mo lah..kang termimpi2 plak time tido..bahye maa..

 

SAM_2857

So camner bang?? Nak buat gak ke??..hehehe..

 

SAM_2859

Jgn terkejut plak..Abg Reezone dtg naik CAGIVA tu beb!! Racing spec tu bai..

 

 

SAM_2860 SAM_2861 

Siap ade damper lagi..corner bukan cecah lutut lagi dah..cecah siku beb!

 

Skang..ape yang diorg nak buat nih??

 

SAM_2848

Rider MSS kite tgh get ready utk acara penutup TTS tersembunyi..

 

 

SAM_2864

Tyre burning..!! 1st time buat..hampir2 nak cecah bumper kete sebelah tu sbb dekat giler dgn kete..yang skg ni, depan skit..bau hangit?? hmmmmmmm..tak usah citer la..betul2 semerbak bau dia. Bro2 yang duk lepak tgh kene roti canai siap bangun tgk aksi ni..

 

Ok la geng..setakat ni jer la utk kali nih..nk stori citer pasal ride..kang panjang plak. Gue kasi clear dulu lah citer2 yg short2 nih dulu..hehehe

 

Jumpa lagi..

Adios,

-Han-

13 comments:

flamiyoes said...

cun sehh.. ni yg berbelah bagi nieh.. nak amik black ker white.. mula2 dah decide black, sbb body semua black, sure cun.. tp tgk white yg ni dgn rim kaler putih, perghh tergugat iman sehh..

*berbelah bagi semula.. huhuhu

Anonymous said...

flamiyoes...dah belah,bagi plak..peh ni tolak tambah dapatla jawapan kaler per nak..huhuhu

Anonymous said...

bro Han ni mmg lah... dah bro flamiyoes berbelah bagi nak pilih kaler plak.. hahaha

Han said...

flamiyoes - tak cukup gak racun tu tatau ler miyoes.. antara kaler hitam & putih, kalo 2 bijik moto tu kat traffic light..sure org tgk putih dulu..hehehe
p/s: jgn maraaa aaa..

Han said...

Anonymous on March 3, 2010 1:03 AM - beb, flamiyoes tu bkn nyer bro..hikhikhik. Biar ler tuan punyer badan jawab :)

Han said...

Anonymous on March 3, 2010 1:03 AM - betul tu tuan hambe..tu aku tak abis citer penuh pasal moto tu..tunggu la ade part tambahan yg custom gak

flamiyoes said...

Bro Han.. mmg laa org tgk putih dulu.. BUT...

Hitam--> nampak COOL, nampak low profile.. hehehe BUT;
Putih--> nampak gemilang di malam hari.. hahaha (tp tgk kaler putih yg atas ni mmg CUN sehh)

Anonymous.. aa, saya bukan brother.. sister, keh keh keh...

J said...

black means rage, white means cool... tapi klu nak tengok eR6 Black with Custom design... hehe.. akan ada kemunculannya..

flamiyoes: jgn sampai lambung dadu untuk pilih colour;)... hehe

bro Han: berbelah bagi nak custom design tue.. haha

Badul said...

J:siut je terus post kat tayargolek..insya-Allah gua turun TTS Tersembunyi esok..still tgh nego ngan Kementerian Dalam Negeri utk kelulusan visa..

Han said...

flamiyoes - aku takut ko sok kuar motot..depan itam, belakang putih..hikhik..dpt 2-2 kaler..

Han said...

J - aku dlm dilema ni bro..adehhhh!!

Han said...

Badul - pas ni set TTS tersembunyi kat Equin Park jom..J orgnize nnti..hahaha

J said...

fuh... semangat aku nak tengok er-6 Custom nih... sudah ada yang terbakar... malahan alm dilemaaa.. haha

Post a Comment

Harap dapat tinggalkan nickname atau email anda..

 
Copyright 2010 TayarGolek.Com