You Are Reading

4

CHEAR MOTOR ‘Open House 2010’

TayarGolek.Com Monday, March 1, 2010 ,

Yooossshhhh…!!

27 Feb 2010 – Sabtu lepas, Chear Motor telah mengadakan “Open House” sempena sambutan Tahun Baru Cina 2010. Aku berkesempatan utk dtg ke majlis ini..rumah dekat jer 10 minit sampai. Jadik aku datang agak lewat skit dlm 7.45mlm dari rumah walaupon aturcara majlis bermula dari pukul 6.00ptg – 10.00 mlm.

Sampai disana, ratusaan motor telah pon membanjiri perkarangan Chear Motor, Jln Bukit Kuda, Klang. Macam2 jenis motor ade dari pelbagai kelab yang berdaftar dibawah Chear Motor Club. Memandangkan keadaan agak samar2 skit..jadik utk gambiran motor mmg kurang memuaskan. So tak banyak yg aku amik..


SAM_2892
Sewaktu sampai di Chear Motor pd pukul 8.00mlm..

SAM_2891
Beberapa canopy yang telah dipasang berhadapan dgn pintu masuk kedai..

 SAM_2895
Ngam2 mas aku sampai..”dum dum chessss” aka Tarian Singa baru start..layan jap ler!
p/s: Gambo kurang sharp sbb baru je sampai..adrenalin aku masih laju lagi..tu yg terketar tu..hahaha
SAM_2899
View dari depan main stage..

SAM_2896
Ahli-ahli muzik “Dum dum chesss”…

SAM_2897  
Semua tetamu tertumpu kat tarian tu..
Lepas abis show tadi..aku mula hntr nombor cabutan bertuah. Mana la tau kot2 sangkut ke..hehehe.
Grand Prize utk cabutan bertuah pd tahun ini adalah sebuah KLX150 dan sebuah KSR110. Bg mereka yang pernah membeli motorsikal kt Chear mmg ade chance la nak dpt Grand Prize. Yang pernah beli accessories atau parts, hanya berpeluang utk dpt hadiah2 lain selain motor.

SAM_2901
Antara geng FERNO yang turut hadir.

Keadaan time ni beb..fuiyoooo!! panas seh! makan pon tak lalu..belasah air jer..
Pastu..jumpa plak Abg Ippin kita nih..dpt la sembang2 skit. Keadaan tak mengizinkan nk sembang panjang..

SAM_2903
Gambar beramai2 bersama Abg Ippin (CRC – Cops Rider Club)

 SAM_2912 SAM_2913
Bungapi berdentum-dentum..

 SAM_2916
Serba sedikit keadaan mlm tu..tetamu yang hadir plak semua ada..tak kira lelaki atau pompuan, tua atau muda, kanak2 atau dewasa..dan semua bangsa ade..

SAM_2917
Mangkanan..wa tak makan..layan minum jer..!! ;)

Acara seterusnya..
SAM_2923
Maznah Zolkifli – Duta Chear Motor Sdn.Bhd.

SAM_2923
Siapa yang tak kenal dgn nama Maznah Zolkifli kan..nama yang tak asing lagi dlm dunia permotoran & X-tream di M’sia. Pd malam tu, Chear Motor telah menjemput Maz selaku Duta Chear Motor utk memberi sedikit ucapan sempena Open House CNY.
Ucapan Maz pd mlm tu adalah berkaitan dgn sejarah penubuhan Chear Motor. Sedikit ucapan Maz mlm tu..
Chear Motor telah ditubuhkan pada tahun 1987. Diawal penubuhannya, Chear Motor hanya berbekalkan 1 set spanar shj. Lepas tu, skit demi skit mula menjual motor kecil (cub)..dari motor kecil sampai lah ke SBK. Sehingga skg, signboard asal masih di kekalkan sehingga sekarang..
SAM_2902
Next cawangan selepas tu adalah di Puchong. Branch Chear Motor yang terbaru adalah di Klang yg mula beroperasi pada Disember 2009.
Ayat last..kalo sape2 mau beli motor – cari CK.  Kalo motor rosak – datang sini cari David. Kalo sape2 mau carik accessories, carik Miss Syida..” – tu jer lah yg aku ingat..lain2 tak amik port sgt..


Masuk dlm kedai jap..
SAM_2928
Haaa..ini lah sales person yang aku citer masa jalan2 kat Chear Klang

SAM_2927
Masuk dlm kedai nni saje ushar2 motor sambil sejukkan badan..

Opsss..! lupa nak bgtau pasal cabutan bertuah tadi..cabutan bertuah telah bermula dari pukul 8.00mlm lagi..sampai la pukul 10.45mlm, hadiah2 pon dah abis nombor aku diorgg tak disebut2 lagi..hahahah..mmg takde luck ler.
SAM_2929
Tengok..masik ramai lagi yang tak berganjak..masing2 berharap motor tu aku yang punyer..hahaha

SAM_2931
Biler ditanye MC “nak motor tak?”..yang ramai jawab adalah kanak2 jer..

SAM_2932
So tinggal 2 lagi cabutan utk hadiah motor..masing2 berdebar nmpak!!!


SAM_2940
Akhirnya terjawab…pemenang GRAND PRIZE!!
SAM_2939   
Memang bertuah..Congrats! Kiri: Ravin bakal memiliki KLX150, dan Zulkarnain (kanan) turut bakal memiliki KSR110..

Balik ler ape lagi…
SAM_2955 SAM_2948 SAM_2950 SAM_2954
Balik time..masing2 mula mengosongkan ruang parking di Chear Motor.

Ok la beb..tu jer lah serba sedikit story yg dpt aku share dgn korg semua. Thanks to Chear Motor for the invitation of Open House..even I have NO luck for any prizes..hahaha.

Sekian.
-Han-

4 comments:

flamiyoes said...

Wow.. meriah sehh..

Han said...

mmg meriah..lebih meriah kalo aku bawak balik hadiah..hahaha

Anonymous said...

salam han.... terima kasih masukan gambar abg dalam lamaan tayar golek ni.... dah lama tak layan laman ni ... syabas han abg nampak bertambah menarik... teruskan dan tahniah!!!! dari abg ipin crc.

Han said...

Abg Ipin CRC - no hal bro..lagi pon lama abg tak masuk kt tayargolek ni..maybe next ride kot bro?? ;P

Post a Comment

Harap dapat tinggalkan nickname atau email anda..

 
Copyright 2010 TayarGolek.Com