You Are Reading

2

Part 1 - KTM Trackday akhirnya..KTM ‘Ngeteh’Day

TayarGolek.Com Tuesday, March 23, 2010

Yooosshhhh…!!

Masa aku kat Penang lagi dah dapat SMS pasal KTM Trackday @ USJ Plus Speedway. Geng2 KeTaM ni plan nak buat event tu pada hari Ahad lepas (21 Mar 2010). Kalo ikut program dari Tuan Tanah..saper lagi kalo bukan Bro Raybakh, pukul 9.00 pagi start mengetam.
Tapi aku datang lewat skit hari tu..ade lah dekat2 pukul 10.00 pagi..dlm hati aku mungkin diorg ni tengah meleper abis-abisan.

Tetapi……..

Sampai jer sana cuma ade 2 orang jer yang ado..Aji & Raybakh. Aiiikk..?? mana yang lain? 2 ketul jerr??
SAM_3596
Aji & Raybakh - 2 ketul..2 ketul jugak!! Abih kredit mamat tu dok sibuk roger2 kaum2 yang lain..gue dtg bukan utk leperan yer..utk gambiran jer..huhuhuhu..

Dgn cuaca yang sgt2 cantik utk diorg meleper..kesabaran menunggu masih ade..sementara menunggu diorg muncul kt Speedway ni..aku capture ler gambiran2..
Nak duduk saja-saja..sengal hak lama-lama..

 SAM_3592
Aji – aku kasi promote  skit moto Oren ni..Jgn memain2 beb, moto ni dah sampai Cambodia dah..!

SAM_3593
Tak tau ler..nape aku skg suke amik angle mcm nih..hehehe

SAM_3594  
Disebalik warna Oren..ade gak warna kekuning-kuningan..disebalik ‘pouch’ ori Raybakh..ade lagi pouch tambahan kat atas nyer..yihaaaaaa!!

Lama gak kat sini..daripada tak bakar rokok, dah terbakar dah 2 batang. Daripada tak beli air..sampai aku beli air 2 botol. Ni..ado ko tak do??
Jadik..sambil2 tu aku pon tanye ler kat Raybakh, “..ni ade bukak thread kat KTM Oren ker beb?”. Ape yang Raybakh bgtau “..takde beb..pakai roger2+sms jer..”
Aku rasa ler..next time kalo nak bikin jugak kene bukak thread kot..baru nmpk sape respond sape tak..pendapatan aku je ler..

Sib baik Aji KTM byk bende yang dia sembangkan..salah satu nyer share pengalaman masa Ride ke Kemboja bulan Feb lepas..ni ride sempena Chine New Year ler..teruja pon ade beb! Ditambah plak citer Aji dgn gambo2 kat camera dia..500 keping beb + video..fuhhh!! layan..mmg layan!

OK..Aji, pause jap..nak tangkap gambiran lagi..hehehe.

SAM_3595
Motor Raybakh plak jadi mangsa aku..ni semua penangan advrider ler..

SAM_3598
Disebalik ‘celah-celah bedah’ ekjos..terserlah kesucian ER6N putih..suci..gebu..

SAM_3597
ER6N kene kepit abis dgn KeTaM..

Dah pukul 11.00 lebih dah..hmmm..masih mcm ni gak. So aper cer ni beb? ON ke CANCEL?? Nga-ngam gue lafaz On ke CANCEL..tetiba muncul plak sebijik lagi KeTam DUKE hak milik terpelihara Zol_kj.

Ape lagi..Raybakh dgn kadar segera nyer..”Oiiit..!! dtg dgn baju tido kaa??”
Ayat sempoi Zol_kj - “adehhh..aku terlupe la beb..hikhikhik..!”

SAM_3602
Menanti hari yang tak pasti - Masing-masing buat muka sengal..hahaha. Gue pon sengal gak nih..

Sebab sengal ler aku merapu2 amik gambiran..sekadar utk Koleksi TayarGolek.Com..

SAM_3600
Skg motor Zol_kj aka Zuhir plak jadik mangsa aku.. 

SAM_3599 
Kalo korg masih ingat kisah “Mambang Putih” yg aku penah citer dulu..ni ler keadaan skg.

SAM_3601
Tadi ber-3..sekarang dah ber-4..mana lagi?lai..lai..

so ape plan lepas ni? Tunggu aku sambung lepas ni..

Adios,
-Han-

2 comments:

RaYbAkH said...

Punye geram tak dapat turun trek telah diganti dengan tempoyak sepiring, best woo tempoyak.

Han said...

Takpe beb..next time organise lagi beb..tp tgk ler,kalo kene time gue off..gue turun ler

Post a Comment

Harap dapat tinggalkan nickname atau email anda..

 
Copyright 2010 TayarGolek.Com