You Are Reading

5

Part 1 – TTS Utara @ Puncak Mutiara Cafe

TayarGolek.Com Friday, March 19, 2010

Yoooossshhhh…!!

 

Telah pun berlangsung TTS dgn kawan2 FERno Utara malam tadi. Diatas kertas, kehadiran cuma 4-5 orang jer. Tp malam tadi..sapa sangka, dari 4-5 orang menjadik 20 orang (termauk pillion). Aku yang masih di Penang..dpt ler join diorg malam tadi. Lama gak tak jumpa diorg nih, rasanya last TTS dgn geng Utara ni masa kt D’Anjung Cafe..tu pon Disember 2009.

 

So TTS, mlm tadi telah di’organise’ oleh Tuan Lekuq kite di Puncak Mutiara Cafe, Kg.Pelet, Bukit Mertajam, Penang. Siapa sangka disebalik jalan kampung tersergam cafe yang luas berkonsepkan ‘makan-makan di pondok’. Memang tenang..sesuai utk family yg inginkan suasana sunyi. Bagi yang taktau tempat ni..silap2 haribulan bleh sesat. Sebabnye, kene lalu jalan kampung kire2 500meter dr jalan besar..

 

SAM_3437

Skali pandang tempat ni mcm kat tepi-tepi jalan jer..2 kali pandang, sapa sangka..dalam kawasan kampung yg tertutup..ade plak cafe mcm nih.

 

SAM_3430

Tagline Mutiara Kristal “Bersantai Sambil Menjamu Selera..”

 

Pukul 9.00mlm aku dh sampai sini. Kalo ikut program, diorg yg naik motor ni sampai dlm time tu..tp terlewat skit atas sebab kelewatan sorg biker ni..sape? hehehe..

Dlm masa menunggu diorg ni..aku capture skit2 ape2 yang patut..

SAM_3371

Pakai selipar jer..nnti korg tau ler sebabnya..

 

Meja no.18,19 & 20 telah di ’reserved’ utk kami..

SAM_3364

Ni tempat meja bersidang..

 

SAM_3367

Port kitorg yang bakal diserbu nanti..pondok ni boleh memuatkan sehingga 25 orang dlm satu masa.

 

SAM_3365

Cahaya lampu..tak terang sgt..tak gelap sangat..so-so ler. Tp kalo tak pakai flash mmg gelap ler..

 

SAM_3363

Masa korg tak sa naik sampai lagi..ade lah 2-3 family nk lepak kat sini. Nasib baik dah book awal2..kalo tak melepas ler. Sbb No.18,19 & 20 ni antara yg besar..yang lain2 tu stakat 5-6 org jer..

 

ER6N datang menyerbu…

Tengah dok lepak2 sorg2..terdengar bunyik motor mula masuk ke kawasan ni. Mcm aku ckp tadi ingatkan 4-5 bijik jer..tp lebih dari tu.

 

 SAM_3372 SAM_3375

Tu dia..abg Wazzan kite (kiri)                                                Abbiemy dgn gaya solo..

 

SAM_3373

Aii bro..pakai selipar jer..?? hehehe. Dan satu-satunya ER6F kaler putih join pd mlm tu..

 

SAM_3374 

Saja tak amik pic muka..sape dia nih?? Bro FERNO paling stylo..

 

SAM_3376

Parking moto elok2 erk bro2 semua..walaupon tempat ni berturap..tetapi kene jage2 skit sbb permukaannya masih lembut..silap2 nnti blh tumbang..

 

Aku diberitahu oleh Akmal yang malam tu..bbrp org yg join TTS adalah dr group Manika Bikers (betul ke aku eja ni)..bagus2..kasi join skali ni br le meriah..

 

SAM_3378

Geng FERNO Utara – antara yang join mlm tadi.. Aku(Han), Lekuq & wife, Abbiemy & wife, Wazzan, Syidee, Adypjj, Ryderman, Napst – Akmal, Haizzan, Izairis, Abu, Afdal..sapa lagi?

SAM_3383

Puncal Kristal..ah diorg ni malu2 plak nak masuk dlm tuu..

 

SAM_3380

uiii..awal betul ‘kaum2 gadis’ ni..dah kat atas dah..

 SAM_3379 

Laluan masuk…”Sila tanggalkan kasut anda..”..hehehe. Tu sebab aku capture selipar tadi..kalo tak?? jadik ler mcm mmbr kite kat bawah nie..

 

SAM_3381SAM_3381

Hehehe..skali2 kene candid dgn gue bro..bukan selalu..kehkehkehkeh..!(Identiti anda dirahsiakan)

 

 

 

Dah..dahh..gi sambung balik wat keje..nanti aku sambung balik..

Bersambung…

-Han-

5 comments:

FJ_2920E said...

adduusshhhh....bro han!! panas tu ayat komen yg last skali.....
cam tau2 je ade yg tgk kat opis....heheheheh....

Han said...

FJ_2920E - aiiik..terasa ker?kikiki..memain jer tu

flamiyoes said...

Hmm sure Mutiara Cafe ni baru bukak.. masa aku kat MAktab Bainun thn 2006 dulu xder pon Mutiara Cafe ni, huhuhu asik mkn kat cafe area Uitm jer, huhuhu Dekat laa jgak Kg Pelet ni dgn Maktab tu..

Bro, sedap x lauknyer? (lapor lak mlm2 ni)huhhuuhu

Han said...

flamiyoes - mmg dekat dgn tempat cekgu & cekgi tu..baru je bukak sekitar tahun lepas kot. Pasal sedap tak sedap tu..tak berani nk comment..hehehe. Kene terai sendri ler..

Aku makan sup kambing tu agak ma**n skit..

FJ_2920E said...

bro han...

1) tk terasa pun. biasa2 je :p klu tk tgk kat opis kat mana lg kan?? hehehehe

2) is masin a sencored word?? konpius jap...

Post a Comment

Harap dapat tinggalkan nickname atau email anda..

 
Copyright 2010 TayarGolek.Com