You Are Reading

8

Tips: Ride checklist..!!

TayarGolek.Com Wednesday, March 31, 2010 ,
Yooossshh...!!

Diam tak diam..tinggal 2 hari jer lagi ride ke Kelantan. Bukan kata kawan2..aku pon sama gak dah start menghitung hari....excited utk ride tu mmg ada. Tp org tua-tua pesan jgn terlalu suka sgt..biarlah sederhana jer. Ape yang penting buat masa skg, persediaan yang cukup utk ride yang jauh.

Sebagai persiapan awal utk ride "Jalan-jalan ke Kelantan"..aku dah pon menyiapkan senarai atau pon org kampung aku panggil "Checklist" persiapan ape perlu dibuat dan ape perlu dibawa utk tempoh 3 hari 2 malam. Sebelum ni aku ade bg tips pasal Persediaan berkonvoi.. Jadi sape2 yang mungkin memerlukan tips tu sila refer balik  Tips: Persedian Berkonvoi

Checklist sebelum ride ni pada aku memang tak kurang pentingnya sebab kite boleh pastikan barangan yg perlu dibawa tak tertinggal. selain tu jugak..kite boleh pastikan yang barang2 yg perlu jer kite bawak. Yang tak penting bleh tolak tepi jauh-jauh..takde ler nanti terlebih muatan. Ride 2-3 hari tp bawak barang dh mcm 2 minggu punyer ride.

Sekadar berkongsi dgn korang..ini adalah checklist aku ke Kelantan nanti.



Checklist utk motor..


Checklist brg2 yang perlu dibawak nanti..

sambungan dari pic atas & Checklist utk riding gear aku..


Tu jer lah persediaan aku sebelum ride kali ni. So, mcm mana dgn checklist korang??

Adios,

-Han-


8 comments:

Anonymous said...

good preparation..well done.. suar kecik pun masuk list....hahahhaha....sure pas ni geng-geng nak pi klantan TIRU Bulat-bulat checklist ni...hahahhaa....siap wat toyol lagi....tiru jgn tak tiru....

-secret recipe-

Han said...

secret recipe - kekekeke... suar kecik bende paling penting woooo..tertinggal kalu, nak pinjam saper punyer..hahaha!

Tu pon kalo ade yang same size... :P

RaYbAkH said...

pakai boxer beb, jangan pakai spenda, nyesal tak sudah nanti time atas motor..

Han said...

weiiii..back to the topic weiii..!! ni bukan tajuk suar kecik..hahahaha (gelak beso nihhh..)

RaYbAkH said...

Ye la, one of the topic la tu. Betol beb, line spenda tu ble wat ko tak senang duduk after 3-4 hours riding. Rasa cam nak benti buang je spenda tu. Hahahahahaha.

Ko citer persiapan je, ko punye route pegi balik aper?

Han said...

Raybakh - pasal route tu aku ade citer sebelum ni..ko check sini http://www.tayargolek.com/2010/03/plan-ride-ke-kelantan-2-4-april-2010.html

flamiyoes said...

Hehehe.. Bro, take care ye..

TayarGolek.Com said...

flamiyoes - ok..InsyaAllah..

Post a Comment

Harap dapat tinggalkan nickname atau email anda..

 
Copyright 2010 TayarGolek.Com