You Are Reading

16

TTS FERno @ Cili Merah

TayarGolek.Com Thursday, March 4, 2010

Yooossshhh….!!!

TTS paling pedas? TTS bunga-bungaan?? Hmmm..mcm2 laa..

Paling pedas” tu sebab TTS malam tadi kitorg buat kat Restoren Cili Merah. Namanya jer cili..tapi tak pedas ape pon. Rostoren ni lokasinya kat Seksyen 9, Shah Alam. Sape yang organize TTS ni??? cam biase ler..bab2 port TTS area Shah Alam kite serahkan kt Bro Reezone. Memang tak pernah menghampakan. Geng2 yg turun TTS mlm tadi..Bro Reezone (Tuan Tanah), ADB, Mahazir, Mersing, Wattaddoss, Paiz, Donn, Han(aku), Apeq, Snooke, Mnatashah & Mangj..

SAM_3056 Pas ni blh jadik port favorite sbb parking OK..tempat cun, bersih, ‘view’ pon OK..order pon cepat. lagi ape erk??

 

 

Bunga-bungaan” tu plak..aku rase ler dlm sejarah aku join TTS dgn FERNO, mlm tadi antara paling ramai “kaum hawa” join TTS. Antara yang join mlm tadi spt Kim, Flamiyoes, Bunge, Igauan Iguana & Cempaka. Ok la tu..intro yg baik..manalah tau lepas2 ni bertambah lagi. Ala as long as dah join forum FERNO..korg dah dikire part of FERNO. Tak semestinye takde ER6 tak bleh join..joinkan ajer..!!

Meh aku kenalkan kat korg Bunga-bungaan yg ado..

 

SAM_3065Ni Flamiyoes…kire 1st time ler jumpa dia nih..selalunya nmpk dia komen kat tayargolek jer. Mmg paling rajin la bg komen kat sini..

P/s: komen..komen jugak, 2 gelas teh tarik dah tu..hhehehehee

 

 SAM_3066

Yang kiri tu plak, 1st time jumpa..ntah kwn2 dia panggil ‘iguana’..aku nk ingat nama betul kkdg ampeh skit..nickname yg korg pakai ler aku senang nk ingat. Yang kanan tu plak..sape tak kenal ‘Bunge’..hehehe..paling pemes kt FERno.

p/s: Bunge - Stim jer mate tuuu..? ahakss..

 

 

SAM_3067

Ni plak..Cempaka. Nama betul – tak tau..hehehe. Dtg naik GTR..ni kwn2 Bunge ler.. Pasni lepak Shah Alam blh roger2.

 

SAM_3068

Kimz - FERNO Lady Biker yg paling tegar aka Hardcore…stakat KL-Penang kacang rebus jer. Mana2 pelusuk dah redah dgn ER6N jer..

 

So ape cerita??

Takde citer ape2 pon..TTS malam tadi kebanyakkan semua agak malu2..aku dgn wat tak paham capture jer la ape yg ade..hehehe..

 SAM_3057

Ramai muka2 baru mlm tadi..sib baik korg muncul sebelum aku blah..

 

SAM_3058

Wattaddoss tgh cuba jaya meracun Flamiyoes..”Ko jgn amik ER6N..nnti kejap je ko tak puas..amik Z1000 terus la..baru blh ride dgn abg..”

 

SAM_3060

Sempat gak aku sembang2 dgn Donn pasal camera baru dia..mmg cun lah. Aku dgn dia adalah pengunjung utama “ADV” website..hehehe.

p/s: Aii..Mnatashah, tak tgk kiri langsung yer..hikhik..

 

SAM_3061_a

Abg2 ensem..tp yang paling ensem tu ..ehem2..Tuan Tanah ler! So next port kat mana bro?

 

TTS mlm tadi jugak..aku sempat jugak ler bagi sticker motor “TayarGolek” sorg sekeping..harap korg suke.

 

 

 

SAM_3063

Gambiran disebalik pokok..aku dah agak dah Mersing..ko mmg balas dendam sbb lama tak masuk tayargolek. Ko plak Mahazir..nasib ko ler..kene ler compete dgn Mersing..

 

 

SAM_3072  Bro snooke pon ade..sedap pulak lai chi kang yang diorg order tu..next time wa mau repeat lah..

 

 SAM_3071_a

Ni Candid ke?? huhuhu… Bunge & Mnatashah..

 

Sape kata takde ER6N tak bleh join TTS?? Ushar bawah pic nih..

 

 SAM_3086 Apeq dgn Suzuki GSXR Gamma nyer..teringat moto lama aku nih.

 

SAM_3089 Dgn Honda R1 Wave pon Mersing bleh join..tu blom lagi ER6 dia siap.

 

SAM_3091

Cempaka nek skuter GTR14 jer..pon sampai..kalo lah tiap2 minggu muka2 baru turun lagi la bagus..

 

 

 

SAM_3092

Gamma pon gamma la bro..janji nye ade tunggangan..janji ade sticker “Tayar Golek”…

p/s: Apeq ni baru jer jadik pengantin 30 Jan 2010 yang lepas..

 

SAM_3094

amik berkat nampak??hehehe..mudaha-mudahan..pasni bertambah lagi sorg lady ER6N owner..

 

Dah nak kul 10.00 mlm dah..

 

SAM_3085  Paiz semenjak dua menjak ni TTS balik awal..hehehe..

 

Aku pon jap lagi kene gerak ni..sebab keje malam beb. kalo tak..aku takde la rushing sgt. Sebelum aku mencaloskan dr nih..sekeping 2 gambo motor2 ER6N..

 

 

SAM_3078

Emergency strobe light yang dipasang akt motor Reezone..cam menarikss!

 

SAM_3083 

Alaaaa..aku tau pic ko tgk motor yg mana…pic z1000 tu kan? :P

 

Ok la geng..dah nk kul 10 mlm dah..TTs kate mari, kerja kata pergi..Aku rasa ni jer lah yg dpt aku share buat korang..so jumpa lagi beb!

 

Adios,

-Han-

16 comments:

Anonymous said...

nice pic~ nice TTS~

~Bunge~

flamiyoes said...

Bro Han.. x sempat tny laa citer last week.. skali dah kena g kejer.. btw, Z1000? tunggu laa terel er6, hehehe dah konfiden baru upgrade.. hahaha tu nasihat wattados..

aa bunge.. shashin wa ii, ne? (aa bunge, nice pic,kan?)

jurulukis said...

MERIAH BETUI....

Anonymous said...

jealous nye x dapat pegi...maafkan kanda cempaka kanda ade urusan..hahahahaha cabuttttttttt.....

mnatashah said...

wan kantoi.. tulis anonymous.. hahaha.. bro.. nama gua takde pon yg hadir.. dlm species jantan pon takde.. betina pon tak gak.. bahaya ni takde nama.. gambar tiba2 muncul =P

Han said...

Bunge - tengkiu..tengkiu.. ;)

Han said...

flamiyoes - takpe next time TTS ade lagi..gue rushing skit aritu sbb nak masuk keje

Han said...

jurulukis - abey, ko tunggu ler TTS mlm ni..kot2 lagi meriah. Lagi2 dgn kehadiran ZX6 baru..hehehe

Han said...

Anonymous March 4 - kekanda cempaka suda komen 1 kali..err..err..er6nwan ke nih? hahahaha..mnatashah yg bgtau

Han said...

mnatashah - aiseyy bro..gue mmg tak perasaan plak nama ko takde..tp skg dah ade dah. Sib baik ko bgtau..

mnatashah said...

haha.. tq br.. rsnya mmg wan tu.. sbb dia suka cabuuttttt =P.. jgn marah ye wan.. kekeke

Anonymous said...

waaa...
bukak tayargolek gne enpon, bley download gambir cempaka~!!!
hahahaha

sri_mersing81emsemtakingat.

Anonymous said...

ish korang ni...ade je gosip hangat nak kene kan aku..mana korang tau tue aku..kalau aku mesti aku letak namanye....hahahahaha - er6nwan

TayarGolek.Com said...

Mersing - woooolu liam2 kasi download itu pic haaa..ekekeke

TayarGolek.Com said...

er6nwan - bro..wa tak kata..mnatashah yang kata..
cabooooooot!!

Anonymous said...

waa..best la dpt lpk2,mnm2 disamping mengeratkan lg silaturrahim..

Post a Comment

Harap dapat tinggalkan nickname atau email anda..

 
Copyright 2010 TayarGolek.Com