You Are Reading

4

Finale - TTS Utara @ Puncak Mutiara Cafe

TayarGolek.Com Monday, March 22, 2010

 

Yooossshhhh…!!

 

Diam tak diam..dah pukul 12.00 pagi. Sepatutnya ade sorang lagi yg akan join TTS mlm tu..tp tak muncul2. Cikgu Ady & wife dikhabarkan gerak dr KL terus ke sini. So far takde berita..

Hari dah larut mlm..masing2 amik keputusan nak beransur dulu lah. Sok diorg keje..aku? heheee..cuti lagi..

 

 SAM_3411

Hati-hati beb turun tangga tuu..berayun satu hal, takut terkucil jer..

 

SAM_3412

Oooitt!!! sapa dajal aku nie..boot aku kene sorok..! aduuuuuh..

 

 

SAM_3414

Diorg lak bleh layan gelak yer..hahahaa..

 

Time diorg sibuk carik kasut..pakai kasut, ade plak 2 buah motor masuk.

SAM_3413

Panjang umoq hangpa..baru ja sebut2..dah muncul. Sampai jugak Bro Ady & kawannya..bro Azizan.

 

SAM_3416

Rina (wife Ady)..aduhhh..letihhh! Campur tolak + sesat …kul 12 gak baru sampai..

 SAM_3415

Ape2 pon..salam-salam dulu..

 

Sebelum aku buat-buat lupa..baik gi bayar dulu..kalo tak saje2 jer makan Free.

  SAM_3420

Shisha pon ade.. so far mcm takde sape jer gi layan Shasha :)

 

SAM_3421

Bab pembayaran ni yang ampeh skit..slow yang amat! Tak kire ler korang duduk ujung ker..tengah ker, bayar mmg kene dtg sini..

 

SAM_3422

Gambiran ramai-ramai..sape takde dlm ni..nasib ler..haha. Aku pon nak balik daah..

Sempat jugak jumpa Ady. ape yg dia bgtau..dr KL pukul 5.30ptg. Campur tolak sesat bagai..kul 12.00++ pagi baru sampai. Dapat ler sembang2 sekejap…sbb aku pon nak beransur jugak.

 

SAM_3440

Charlie’s Angel “Puncak Mutiara Cafe”..

 

 

Balik Time…!

 

SAM_3423

Diorg ni alasan jer kata nak balik..sebenarnya ade program lain mlm tu..diorg nak ke R&R Bagan plak..ade TTS dgn SBM kot?

 

 

SAM_3424

Mintak mahap yer kawan2..motor ini sudah ni booking..suda ade buyer maa..!

 

Ni yang aku perasan sebelum aku gerak ke pintu masuk utama..

SAM_3452

Awat jadik lagu nih?..Kite serahkan pada yg pakar ler utk menjawab.

 

 SAM_3450 Laju tahap mana aku tatau ler..plat number tu boleh terkucil..Full throttle dari KL sampai Penang kot?

 

Ok lah..aku nak gi depan jap..pastu “cha aliff baa wau taa”.. Serba sedikit view cafe yg dpt ler aku share..malam maa..pic gelap woo..!

SAM_3425

Beberapa pondok/meja yg berdekatan dgn port kitorang tadi..

 

SAM_3426

Tanah ni pon cam baru jer lagi..masih dlm proses deko kot..

 

SAM_3439

View dari arah pintu utama..

 

LET’S TAYARGOLEK..!

SAM_3427

Ko mmg cekap ler bro utk posing gambiran..dan dan tu jer stop depan aku..

 

SAM_3429

   Bro Afdhal with his ER6F..eh moto ni ker yang terkucil kat Cameron Highland haritu??

 

@ Main gate..

 

SAM_3433

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pantas..paling awal sampai depan…

 

SAM_3434

Dah mcm citer “Azura” la plak..

 

 

SAM_3435 

Bro Izairis dgn steady…yahoooooooooooooo..! pic aku masuk tayargolek!!

 

 

SAM_3436 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bro Adypjj..sambil2 bersalam dgn aku..sambil meracun aku..diorg ajak ke R&R Bagan plak..tp aku bertayar 4..sure kene tinggal punyer lah..takpe next time..InsyaAllah.

p/s – Bro pasal full throttle tu sekadar gurauan je tau..hehehe

 

 

SAM_3431

Pic kenangan gue TTS kat “Puncak Mutiara Cafe” dgn FERNO Utara..

 

Sekian lah dulu stori aku yang tak seberapa utk pembaca TayarGolek.Com....ini lah pengalaman aku yang dpt aku share skit sebanyak.

 

Sebelum aku tutup citer TTS ni..

Terima Kasih buat Tuan Lekuq yang telah organise TTS utk kwn2 FERNO Utara dgn jayanya. Tempat tenang..nak sembang pon tak hingaq. Tapi..mana hilangnya tuanRJ & Axe?

 

Juga buak kawan2 FERNO yang lain..Terima kaseyyy byk2 sbb join TTS mlm tu. Kalo tak..mmg aku missed la nak jumpa hangpa.

 

Bagi yang tak dpt sticker TayarGolek..sok2 aku bagi ler, tu pon bergantung pada stok 100keping pertama. Tapi rasa2 nya mlmm tu semua dpt kot..

 

“Ady from KL with Love” – sorry geng..masa tak mengizinkan, gue tak dpt sembang lama dgn hang..next time InsyaAllah..

 

Ok la..Jika ade keizinanNya, kite berjumpa lagi dilain2 TTS/ride..

 

Salam,

-Han-

4 comments:

Matjoe said...

bro, chun jugak er6f tu. herge sama er6n ker?
p/s: charlie angle pon chun jgk. hakhak

Anonymous said...

Salam...masih ade tapi mlm tts tu outstation ke Ipoh...balik pun sampai 2 pagi...Insyallah next time kot sebelum gantung jaket n selimut motor setahun mulai Julai ni sbb samb belajar. kelas every week...masa ride pun dh yilek la ;(

tuanRJ

Han said...

Matjoe - Harge F dgn N ade beza dlm RM3000..OTR utk F dlm 37K kot..pasal charlie angle tu aku tak beranni koem woo..abg2 aka asben depa ade situ..caboooooooooot!!

Han said...

tuanRJ - alamakk..cam sadis jer dgr nak gantung jaket. tapi takpe bro..utamakan yg penting dulu..ride anytime bley dok..

Post a Comment

Harap dapat tinggalkan nickname atau email anda..

 
Copyright 2010 TayarGolek.Com