You Are Reading

2

Finale - KTM Trackday akhirnya..KTM ‘Ngeteh’Day

TayarGolek.Com Thursday, March 25, 2010 ,

Yooosshhhh..!!

 

Kita sambung lagi pasal KTM Trackday yang akhirnya menjadi KTM Ngetehday..

nak buat camner kan..kengkadang ape yang dirancang tak semestinye menjadi..ni semua ketentuanNya.

 

Kitorang ubah plan ler..abis tu takkan nak terus balik rumah yer tak? Alang2 dah berjumpa kawan2 pekena lah air segelas dua ker..sambil sembang2 pasal pengalaman ride dr mereka yg lebih berpengalaman. Bab tu mmg aku suke dengar..Time pon dah tengahari, Aji bagi cadangan ler utk pegi makan kt Seksyen 27, Shah Alam..

 

Dalam perjalanan kesana..Aji ler jadi pilot..(bunyik mcm nak ride jauh2 jer)..bukan ape beb, lebih afdhal orang yg arif tempat tu berada kat depan..so takde ler melilau ntah kemana nanti..

Keluar dr area Speedway tu..masuk balik Elite h/way dan exit ke USJ/Hicom tol..kami terus ke Alam Megah..dekat je dr simpang traffic light tu..

 

  SAM_3616

Sampai dh pon kitorg ke tempat yang dituju..Restoren Megah – 1st time jugak aku ke sini. So far mmg ramai org..baik yg makan atau pon tapau..

 

Nasik campur..mcm2 adaaaa..! aku takde le nak amik pic kat dlm tu..tgh ramai org..hehehe.

 

SAM_3617

Aiii bang Aji..senyum sorg2 nampak??hehehe -  sambil2 tersenyum mengimbau kenangan di Cambodia..lama tenung gambiran kat camera tu bro..?

 

Time ni, aku & Aji jer ade kat meja..Raybakh & Zol_kj dah hilang..tp pastu muncul dgn mangkanan..fuhhh! selaju diorg bwk motor.

 

SAM_3618

Bak kata Raybakh “..posing makan abis-abisan ni mmg utk kawan2 yang tak turun track tadi..”. Sampi menjilat2 jari tu beb..!

 

                           SAM_3618

sambungan - “..Tempoyak…kau lah teman aku wat masa nih..! meleper wa takk dapat..tempoyak sepiring wa dapat..!”

Giler lah..hantu tempoyak ler mamat nih..nak best lagi Raybakh cakap makan tempoyak dgn roti..makk aiiii! dgn roti la plakkkk…bior betikkk!!

 

SAM_3619

Fuuhhh..! layan..layan..! Tgk diorg makan..mcm kesedapan tak terhingga lah..tp gue tak makan, kenyang ayor la beb..! org kata (org kata..bukan aku kata), perut tgh kenyang..makan pon takde nikmat..hehehe

 

SAM_3621

aku rasa dlm episod ni..sekeping pun muka aku takde. Dapat masuk sekeping jadik ler..malas nak expose byk2 :P

 

SAM_3626

Mana bleh tahan bang..tgk diorg makan jer! aku mmg lapor nih..

 

SAM_3622

fulamak aiiih!! menu kampung beb..! Ulam-ulaman. Tapi skit pon tak menggoda nafsu makan aku..hehe. Takpe Klang ke sini tak jauh..nanti wa repeat dtg sini..make sure perut tu kasi lapor dulu..hahahaha. Baru ler boleh melantak..!!

 

Gambiran motor @ Restoren Megah..

SAM_3623

4 buah motor kat sini dah cukup buat mereka yang makan kat sini sakit tengkok..sakit tengkok sebab mata tu asyik nak toleh jer..suap makanan jer toleh sini..toleh sini jer suap makanan..

 

SAM_3624

View di tengahari..

 

SAM_3625 

“POI PET MEN” …ni ler hasil ride ke Cambodia. Abis kene conteng..hehe.

 

Lepas makan, ade gak diorg ni roger2 geng2 yg stay dikawasan yg sewaktu dgn nyer.. 

 

SAM_3627

Ni org kuat SBM nih..aku pon baru kenal & 1st time jumpa bro Usin nie. Dtg skali dgn anak lelakinye yg ensem tuu..ni mesti anak abah..

SAM_3628

Tanda kepuasan – sepiring tempoyak dah belasah..tersandor abih ko erk? Muke tenang siut..hahaha!

 

SAM_3629

Tak lama lepas tu bro Wan & wife pon join kitorg gak kat sini..

Abis makan, bermulalah sembang2 pasal pengalaman ride luar drp Malaysia..aku tak nak citer ler sbb byk sgt..hehehe. Tp mmg syiok ler dgr diorg share pengalaman masing-masing..InsyaAllah, andai ade rezeki mgkin aku nak try jugak ride melepasi sempadan ni satu hari nanti..

 

Tulah serba skit, peritiwa hari Ahad lepas..trackday ntah kemana..ngeteh2 juga jadiknye. Sebelum aku abiskan citer ni..gue sebagai rakan opis Raybakh, nak ucap lah Terima Kasih sebab banjer minum hari tu. Mmg kenyang beb..tak blh nk masyuk makanan..belasah air je ler..

Thanks gak kat kawan2 yg ade time tu..espeseli Aji & Zol_kj, sudi share pengalaman ride ke Thailand & Cambodia..ade rezeki nak gak kesitu nanti..

Ok la geng..jumpa lagi di lain stori..

 

Adios,

-Han-

2 comments:

RaYbAkH said...

Nasib baik la ader sepiring tempoyak buat pengubat duka tak dapat turun track Elite. Next time, ko sebelum datang opis, sila bungkus untuk aku 2kilo tempoyak, kite makan kat opis.

Yum..Yum

Han said...

perghh..giler aah!! 2 kilo bai?? kepompom 1 opis bau tempoyak..hahaha

Post a Comment

Harap dapat tinggalkan nickname atau email anda..

 
Copyright 2010 TayarGolek.Com